(15.40 hodin)

Poslanec Evžen Snítilý: Hlasujeme o podmíněném návrhu k bodu A1, je to podmíněný návrh pod písmenem B poslance Stanislava Křečka. (Ministr nedoporučuje, zpravodaj neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 212. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 212 bylo přítomno 174 poslanců, pro 89, proti 71. Návrh byl přijat.

 

Ale vidím, že probíhá kontrola výsledků hlasování. Proto na chvilku vyčkáme jejího výsledku. (Kontrola výsledků hlasování, značný neklid v jednací síni.)

Nevidím, že by někdo vznesl námitku k tomuto hlasování, proto můžeme pokračovat. A přesto - hlásí se paní poslankyně Šojdrová. Prosím o klid. Uděluji slovo paní poslankyni Šojdrové.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, já se velmi omlouvám. Na sjetině mám ano, ale hlasovala jsem ne. Omlouvám se.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Jedná se o zpochybnění minulého hlasování. O této námitce rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 213. Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. (Neklid v jednací síni.) Kdo je proti?

Konstatuji, že hlasování s pořadovým číslem 213 skončilo. Bylo přítomno 174, pro se vyslovilo 162, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Takže budeme opakovat hlasování o bodu B. Je to podmíněný návrh k bodu A1 pana poslance Stanislava Křečka.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanoviska zazněla předtím. Proto zahajuji hlasování číslo 214 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu? (Neklid v jednací síni.)

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 214 bylo přítomno 175, pro bylo 92, proti 74. Návrh byl přijat. (Ojedinělý potlesk.)

 

Poslanec Evžen Snítilý: Budeme hlasovat dále o bodu C pozměňujícího návrhu pana poslance Františka Beneše, a to pod bodem 1. Myslím si, že o písmenech a) i b) můžeme hlasovat společně.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Souhlasí pan poslanec? Ano, souhlasí, proto hlasujeme společně. Zeptám se na stanoviska nejprve pana ministra.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Pavel Němec: Já se omlouvám, bylo tady trochu hluku…

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, písmeno C bod 1. (Ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.)

 

Pokračujeme. Ano, slyšeli jsme stanoviska, a proto můžeme přistoupit k hlasování číslo 215. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro uvedený návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 215 z přítomných 174 se pro vyslovilo 171, proti nebyl nikdo, návrh byl přijat.

 

Pokračujeme.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Poslední pozměňující návrh máme pod písmenem C2 pana poslance Františka Beneše. (Ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 216. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 216 bylo přítomno 174, pro bylo 61, proti 100. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Paní místopředsedkyně, myslím si, že jsme prohlasovali všechny pozměňující návrhy a že můžeme o zákonu hlasovat jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 116 z roku 1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 70, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 217. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že hlasování pořadové číslo 217 skončilo. Z přítomných 176 se pro vyslovilo 154, proti 12. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Gratuluji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji.

Prosím, moment, domluvíme se o bodu, který by bylo možno ještě stihnout. (Neklid v jednací síni.)

 

Domnívám se, že máme šanci stihnout ještě jeden bod. Tímto bodem je

 

82.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb.,
o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů České republiky
v sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb.,
o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk číslo 67/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach, zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Stanislav Grospič. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 67/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, ale hlásí se z místa paní poslankyně Nováková, které uděluji nyní slovo.

 

Poslankyně Eva Nováková: Při čtení pozměňovacího návrhu v rámci druhého čtení nebyl uveden odkaz na poznámku pod čarou. Z tohoto důvodu podávám legislativně technické upřesnění mého pozměňovacího návrhu uvedeného pod písmenem B2. Za slova příspěvkové organizace se vkládá odkaz na poznámku pod čarou číslo 1, která zní: Za prvé § 24 odst. 4 zákona číslo 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění zákona číslo 284/2002 Sb. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkuji vám, paní poslankyně. Hlásí se někdo další s návrhem, který by bylo možno vznést v tuto chvíli v rozpravě? Nevidím žádnou takovou přihlášku, a proto rozpravu končím.

Zeptám se na závěrečná slova - ani pan ministr, ani pan zpravodaj nechtějí, a proto přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje pana Stanislava Grospiče, aby nám oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Prosím, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP