(15.30 hodin)

Poslanec Tom Zajíček: Hlasujeme souhrnně o pozměňovacích návrzích A1, A2 a A3. Stanovisko pana ministra je souhlasné, já doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 204, které zahajuji. Kdo je pro návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Budu muset prohlásit toto hlasování za zmatečné, protože na displeji se sice objevovaly hlasující poslanci pro a proti, ale neběžel zde vůbec čas. Poprosím techniku, aby zkontrolovala, zda je vše v pořádku. Pro jistotu se znovu odhlásíme a prosím o vaši novou registraci. Doufejme, že se nám v následujícím pokusu podaří hlasovat.

 

Zahajuji hlasování 205. Kdo je pro přednesený návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 205 z přítomných 170 bylo pro 157, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Prosím o další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tom Zajíček: V dalším hlasování budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A4. Doporučuji, pan ministr rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahájila jsem hlasování číslo 206. Kdo je pro? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování 206 z přítomných 170 bylo pro 161, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tom Zajíček: Paní místopředsedkyně, jsem přesvědčen podle svých záznamů, že jsme se vypořádali se všemi předloženými pozměňovacími návrhy a je čas na hlasování o zákoně jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se provádějí některá opatření v soustavě ústředních orgánů státní správy a mění některé zákony, podle sněmovního tisku 59, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Rozhodneme v hlasování číslo 207, které zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 207 z přítomných 171 bylo pro 107, proti 53. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Gratuluji panu ministrovi, děkuji panu zpravodajovi. Končím projednávání bodu č. 86.

 

Pokračovat budeme bodem

 

91.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 116/1990 Sb.,
o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 70/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr pro místní rozvoj Pavel Němec a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan poslanec Evžen Snítilý. Pozměňovací návrhy k tomuto tisku jsou uvedeny ve sněmovním tisku 70/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám v tuto chvíli žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zda se někdo do této rozpravy hlásí. Protože nikoho nevidím, rozpravu končím.

Zeptám se na závěrečná slova pana ministra i pana zpravodaje. Nemají zájem, proto můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Svolávám naše kolegy do jednací síně a prosím nyní pana zpravodaje Evžena Snítilého, aby nám oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Děkuji. Paní předsedající, myslím, že procedura bude velice jednoduchá. Pozměňovací návrhy máte v tisku 70/2. Navrhuji proceduru, aby v bodě A bylo hlasováno o každém bodě samostatně, bod B samostatně. Upozorňuji, že jestliže nebude schválen bod A1, bod B je nehlasovatelný. O pozměňovacích návrzích pana poslance Františka Beneše o 1 a 2 hlasovat samostatně.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Má někdo námitku vůči tomuto postupu? Nevidím ji, proto nechám hlasovat o návrhu této procedury. Schválíme ji v hlasování s pořadovým číslem 208, které zahajuji.

 

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu na proceduru hlasování?

V hlasování číslo 208 z přítomných 172 poslanců bylo pro 147, proti nikdo. Návrh procedury, jak jej přednesl pan zpravodaj, byl přijat.

 

Poprosím o klid v jednací síni, protože můžeme zahájit hlasování. Prosím pana zpravodaje, aby uvedl první návrh, o kterém budeme rozhodovat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Budeme hlasovat o bodu A1. Ještě jednou upozorňuji - nebude-li schválen, není hlasovatelný bod B. Pan ministr doporučuje, já rovněž souhlasím.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování číslo 209, které zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 209 z přítomných 172 poslanců bylo pro 144, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Dále budeme hlasovat o bodu A2. Doporučuji, pan ministr rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 210, které zahajuji. Kdo je pro uvedený návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 210 bylo přítomno 174, pro se vyslovilo 149, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Pokračujte prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Hlasujeme o bodu A3. Pan ministr doporučuje, já rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Hlasujeme v hlasování s pořadovým číslem 211, které zahajuji. Kdo je pro uvedený návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 211 skončilo, přítomno bylo 174 poslanců, pro bylo 146, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Pokračujeme.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP