(12.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, pane ministře. Ptám se pana zpravodaje, zda chce vystoupit se svým závěrečným slovem. Nechce - ale jdete k mikrofonu, takže prosím.

 

Poslanec Josef Vícha: Pro rekapitulaci. V obecné rozpravě vystoupili dva kolegové. Pan Vymětal podal návrh na zrušení § 90, potom případně na zkrácení lhůty na pět dnů a k němu se zřejmě přidal pan kolega Mencl.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ale my musíme pokračovat jinou procedurou. Rozhodneme, zda v jednání budeme pokračovat tak, aby s návrhem zákona byl vysloven souhlas již v prvním čtení. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna souhlasí s pokračováním jednání o sněmovním tisku 63 tak, aby s ním mohl být vysloven souhlas již v prvém čtení."

Dovolím si vás odhlásit a prosím, abyste se znovu přihlásili svými kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto předloženým návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 62 z přítomných 159 poslanců 62 hlasovalo pro návrh, proti bylo 58 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se tedy budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání a návrhem na zkrácení lhůty.

Hlásí se pan poslanec Martínek s faktickou poznámkou. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Radko Martínek: Paní předsedající, prosím, aby byl tento návrh zákona přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a zkrácena doba na projednávání na pět dnů.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Budeme tedy nejdříve hlasovat o návrhu na zkrácení lhůty k projednání. Padly tady dva návrhy, ale stejné. Byl podán návrh na zkrácení lhůty na pět dnů. Je to tak, pane zpravodaji? Je.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu na zkrácení lhůty na pět dnů.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, zvedněte, prosím, ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 63 z přítomných 174 poslanců 164 hlasovalo pro, proti bylo 7. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Stejný návrh měl i pan poslanec Martínek. Má ještě někdo jiný návrh? Není tomu tak, přistoupíme tedy k hlasování.

 

Kdo souhlasí s tím, aby návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 64 z přítomných 175 poslanců 158 hlasovalo pro, proti 6. Návrh byl přijat. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Končím tento bod.

Pan poslanec Martínek s faktickou poznámkou nebo procedurálním návrhem.

 

Poslanec Radko Martínek: Poprosil bych, paní předsedající, abychom vzhledem k průběhu projednávání tohoto návrhu schválili zařazení druhého a třetího čtení na projednávání této sněmovny a druhé čtení na středu 16. 10. Nevím, jestli jsou tam pevně zařazeny nějaké body; pokud ne, tak jako první bod jednání.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nechám hlasovat o tomto návrhu bez rozpravy.

 

Zahajuji hlasování o návrhu pana poslance Martínka na pevné zařazení druhého čtení na středu 16. 10. jako první bod, jestli jsem to dobře pochopila. Kdo souhlasí, zvedněte ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 65 z přítomných 176 poslanců 132 hlasovalo pro, proti bylo 8. Návrh byl přijat.

 

Ještě mi věnujte chvíli pozornost. Nyní vyhlašuji lhůtu pro... Dávám slovo předsedovi volební komise. Chtěla jsem vás nahradit a bylo to nesprávné.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající. Chtěl bych to jen zrekapitulovat. Za chvíli bude zahájeno odvolání orgánů, které byly voleny Poslaneckou sněmovnou. Chtěl bych jen připomenout, že se postupuje naprosto stejně jako při volbě, to znamená, kdo souhlasí s odvoláním člena, zakroužkuje číslo před tímto členem uvedené, kdo nesouhlasí, zakřížkuje. Jinak upravený hlasovací lístek je neplatný.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Začínají tedy volby, patnáctiminutová lhůta pro vydávání lístků. Ještě mi prosím věnujte pozornost. Za deset minut bude začínat jednání organizačního výboru a já prosím všechny, aby členům organizačního výboru při volbách dali přednost. Přestávka bude do 14 hodin a budeme pokračovat v jednání návštěvou pana prezidenta, poté budeme pokračovat bodem 16, což je tisk č. 72. Přeji dobrou chuť.

Faktická poznámka - pan poslanec Výborný.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Paní předsedající, dámy a pánové, včera při projednávání sněmovního tisku 50, je to senátní návrh ústavního zákona o referendu o přistoupení České republiky k Evropské unii a o změně ústavy, jsme zkrátili poměrně podstatným způsobem lhůtu pro projednání tohoto tisku. Já jsem jako zpravodaj také upozorňoval, že ve zkrácené lhůtě bude zasedat ústavně právní výbor a že je právem každého poslance se schůze ústavně právního výboru aktivně účastnit. Abyste tedy nebyli zkráceni ve svých právech, sděluji vám, že schůze ústavně právního výboru, na níž bude projednáván sněmovní tisk 50, bude konána dnes okamžitě po skončení schůze sněmovny, čili pravděpodobně v 19 hodin, a výbor bude zasedat č. dveří 23. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 12.18 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP