(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nikdo nic nenamítá. Můžeme pokročit k dalšímu návrhu, který tady zazněl.

Pan poslanec Kováčik navrhl zařazení bodu "vystoupení prezidenta" po 14. hodině zítra, ve středu, aby bylo možné vést o tomto vystoupení rozpravu. Důvod je jasný. Budeme tedy hlasovat o zařazení bodu "vystoupení prezidenta" v průběhu zítřejší schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomu, abychom tento bod zařadili?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných 187 poslanců pro hlasovalo 113, proti 48. Tento návrh na zařazení bodu "vystoupení prezidenta" byl přijat.

 

Dalším bodem, o kterém budeme hlasovat, je návrh pana poslance Vojíře, který navrhl vyřadit z programu schůze bod číslo 18. Chcete něco doplnit, pane poslanče?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Moje žádost zněla neprojednávat na této schůzi a zařadit na příští schůzi, jestli je to tak možné.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Když tento bod vyřadíme, automaticky se zařadí na příští schůzi. Můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 18 z programu této schůze? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 187 poslanců pro hlasovalo 176, proti nikdo. Návrh poslance Vojíře byl přijat.

 

S dalším návrhem vystoupil pan poslanec Vlček, který požádal o vypuštění bodu číslo 50 z programu této schůze.

 

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro vypuštění bodu číslo 50, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 187 poslanců pro hlasovalo 157, proti 4. Tento návrh byl také přijat.

 

Vyčerpali jsme hlasování o všech návrzích. Předpokládám, že jsem na žádný nezapomněl. Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 6. schůze sněmovny, tak jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto podobu našeho pořadu? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 188 poslanců pro hlasovalo 178, proti jeden. Pořad schůze byl schválen.

 

Dovolte mi nyní, abych na základě toho, že pořad byl schválen, přistoupil nyní k prvnímu bodu našeho programu, kterým je

 

1.
Návrh na změnu zasedacího pořádku poslanců
v jednacím sále Poslanecké sněmovny

 

Na lavice vám byl rozdán písemný podklad. Prosím pana poslance Pavla Kováčika, předsedu klubu, aby se ujal slova.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedo. Paní a pánové, vzhledem k oné události, která nás postihla, úmrtí kolegy Houzáka, a následně nástupu nového poslance a současně vzhledem ke změnám ve vedení poslaneckého klubu navrhli jsme provést změnu zasedacího pořádku, který byl přijat usnesením Poslanecké sněmovny číslo 31 z 18. července 2002. Tato změna vám byla rozdána písemně, takže prosím, abyste o ní rozhodli pozitivně. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Prosím pana poslance Kováčika, aby se mnou sledoval od stolku zpravodajů všeobecnou rozpravu. Do všeobecné rozpravy se nikdo nehlásí. Končím všeobecnou rozpravu a přistoupíme k rozpravě podrobné. O slovo se přihlásila místopředsedkyně paní poslankyně Němcová.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych k materiálu, který byl předložen písemně, přiložila ještě jeden návrh, který sice nemáte v písemné podobě, ale jedná se o jednoduchou změnu zasedacího pořádku, která se týká klubu ODS. Prosím vás, abyste podpořili návrh, který přesouvá dva poslance - pana Jiřího Pospíšila a mne. Děkuji vám za pochopení této změny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Nyní prosím pana poslance Talíře.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, já také si dovoluji ústně přednést návrh na změnu zasedacího pořádku klubu KDU-ČSL, kdy kolegové Vícha a Hanuš si prohodili svá místa.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Další přihlášky do podrobné rozpravy nemám. Končím podrobnou rozpravu a dávám slovo panu zpravodaji.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedo. V podrobné rozpravě byly předloženy dva návrhy na změnu zasedacího pořádku. Jeden padl z klubu ODS na prohození míst mezi kolegou Pospíšilem a kolegyní Němcovou, druhý padl z klubu KDU-ČSL na prohození míst mezi kolegy Víchou a Hanušem. Jde o místa, která jsou vedle sebe.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP