(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili paní poslankyni Ludmilu Brynychovou a poslance Jaroslava Krákoru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 bylo přítomno 173 poslanců. Pro hlasovalo 145, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovateli šesté schůze určili paní poslankyni Brynychovou a pana poslance Krákoru.

 

Prosím jmenované ověřovatele, aby nyní zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a pak dohlédli na losování jejich pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím budou rozdány do lavic.

Do zahájení schůze nemám zde žádné omluvy neúčasti na jednání.

Chtěl bych vám ještě oznámit jednu podstatnou věc. Paní poslankyně Hana Marvanová se dne 16. září t. r. rozhodla rezignovat na funkci místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. Tuto informaci obdržely všechny poslanecké kluby.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 6. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Sděluji vám, že navrhovatelé sněmovního tisku 29 - novela zákona 36/1960 Sb., o územním členění státu, ve znění pozdějších předpisů - mě písemně požádali o vyřazení tohoto bodu - jedná se o bod 23 - z návrhu. O tom nechám hlasovat jako o prvním návrhu. To je z mé strany vše.

Nyní prosím vás, paní poslankyně a páni poslanci, abyste se k návrhu pořadu vyjádřili také. Dostal jsem písemnou přihlášku od poslance Svatomíra Recmana. Prosím, aby se ujal slova jako první.

 

Poslanec Svatomír Recman: Pane předsedo, vážená vládo, kolegyně a kolegové, v návrhu programu máme dva body, které se váží k situaci po povodních v srpnu 2002, a to bod 42 - informace vlády o důsledcích povodní v srpnu 2002 - a bod 21 - návrh poslanců Martina Kocourka a dalších na změnu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 171/1991 Sb., sněmovní tisk 21. Domnívám se, že z logiky věci by bylo výhodné, kdybychom oba body projednávali za sebou. Proto bych chtěl doporučit, abychom provedli změnu v programu, a to následujícím způsobem: bod 42 - informace vlády o důsledcích povodní v srpnu 2002 a o opatřeních a záměrech v jejím řešení aktuálně i v dlouhodobém horizontu - zařadit za bod 30, za tento bod 30 zařadit bod 21 - návrh poslanců Martina Kocourka a dalších na změnu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 171/1991 Sb., sněmovní tisk 21.

Chtěl bych ještě doporučit v souladu s usnesením organizačního výboru, aby body 42 a 21 ve změně, jak jsem navrhnul, byly projednávány v pátek 11. 10. dopoledne jako první bod a jako druhý bod. To znamená bod 42 jako první bod a bod 21 jako druhý bod dopoledního jednání. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Poprosím pana poslance, aby mi ten návrh dal písemně. Děkuji.

Jako další se přihlásil pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych také navrhnul změnu navrženého pořadu jednání dnešní schůze Poslanecké sněmovny, a sice aby bod 29, což je vládní návrh zákona o poskytnutí státní záruky České republiky na zajištění úvěru určeného na financování nákupu železničních vozů, poskytnutého společností EUROFIMA, byl zařazen za bod 5.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP