(19.00 hodin)

Poslanec Pavel Hojda: Můžeme tedy konstatovat, že za členy stálé delegace byli zvoleni Rouček Libor, Titz Miloš, Fajmon Hynek, Nečas Petr, Parkanová Vlasta.

Za náhradníky byli zvoleni Turek Radim, Seďa Antonín, Doležal Vladimír - to je jazykolam pro mne, Svoboda Pavel a Škopík Jan.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Tím jsme ukončili hlasování o této delegaci. Můžeme přistoupit k dalšímu.

 

Poslanec Pavel Hojda: Ano. Následuje hlasování o jednotlivých kandidátech do stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie. Zvoleno by mělo být osm členů. Z jednotlivých klubů přišel návrh na osm členů. Volební komise rovněž doporučuje hlasování en bloc o všech členech, tak jak byli navrženi. Přečtu je.

Jedná se o Ekerta Milana, Schlinga Jaromíra, Novákovou Evu, Nedvědovou Veroniku, Tlustého Vlastimila, Čelišovou Květoslavu, Koníčka Vladimíra, Hovorku Ludvíka a Ostrého Vlastimila.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: To je devět členů, prosím pěkně. Takže jsem rád, že jsme si to upřesnili, a musíme přistoupit k tomu, že budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech zvlášť, pokud se někdo nevzdá. Prosím.

 

Poslankyně Eva Nováková: Já se své kandidatury vzdávám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže děkujeme paní poslankyni Evě Novákové. A teď se může naplnit to, co tady avizoval pan předseda volební komise, že můžeme o těch osmi kandidátech hlasovat en bloc.

 

Takže nejsou-li námitky, zahajuji hlasování, které má pořadové číslo 37, a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 37 skončilo výsledkem pro 188 a nikdo nebyl proti. Těchto osm kandidátů se stalo členy stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jestli dovolíte, pane předsedající, přesto bych je ještě přečetl. Jedná se o poslance Ekerta Milana, Schlinga Jaromíra, Nedvědovou Veroniku, Tlustého Vlastimila, Čelišovou Květoslavu, Koníčka Vladimíra, Hovorku Ludvíka a Ostrého Vlastimila.

Nyní budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech do stálé delegace Parlamentu do Shromáždění Západoevropské unie. Pět nejúspěšnějších kandidátů se stane členy, ostatní náhradníky. Jde opět o pět náhradníků.

Tak jak jsme projednávali ve volební komisi, protože bylo předloženo z jednotlivých klubů pět návrhů na členy a pět návrhů na náhradníky, doporučuji, abychom hlasovali nejprve o návrzích na členy en bloc a poté o návrzích na náhradníky, opět en bloc.

Nejprve bych přečetl návrh na členy této delegace: Hašek Michal, Nováková Eva, Nečas Petr, Zvěřina Jaroslav a Pelc František.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Nejsou-li námitky, mohu zahájit hlasování, které má pořadové číslo 38, a táži se, kdo souhlasí s tím, aby těchto pět kandidátů se stalo členy delegace do Západoevropské unie. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování, které má pořadové číslo 38, sněmovna rozhodla takto: pro se vyslovili 152 poslanci, proti 33.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za náhradníky byli navrženi poslanci Titz Miloš, Ibl Petr, Fajmon Hynek, Kasal Jan a Škopík Jan.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování, které má pořadové číslo 39. Táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 39 skončilo výsledkem pro 157, proti 30. Tito náhradníci byli zvoleni.

 

Takže pane předsedo, přečtěte pro pořádek členy a náhradníky.

 

Poslanec Pavel Hojda: Zvoleni za členy byli následující poslanci a poslankyně: Hašek Michal, Nováková Eva, Nečas Petr, Zvěřina Jaroslav a Pelc František.

Za náhradníky byli zvoleni Titz Miloš, Ibl Petr, Fajmon Hynek, Kasal Jan a Škopík Jan.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Tím můžeme tento bod uzavřít a přistoupit k dalšímu hlasování o delegaci Parlamentu do Středoevropské iniciativy.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jedná se o pět členů, a protože je šest návrhů, doporučuje i volební komise, aby se hlasovalo o každém členu zvlášť. Jedná se o následujících šest kandidátů: Mládek Jan, Hašek Michal, Hrnčíř Pavel, Grospič Stanislav, Konečná Kateřina a Janeček Josef.

Nejprve bychom hlasovali o Mládkovi Janovi.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 40 a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 40 skončilo výsledkem pro 116, proti 17.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále Hašek Michal.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 41 a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Toto hlasování skončilo výsledkem pro 104, proti osm.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále Hrnčíř Pavel.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 42 a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 42 jsme rozhodli takto: pro 175, proti dva.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále Grospič Stanislav.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování 43, které jsem zahájil. Táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Toto hlasování skončilo výsledkem pro 56, proti 40.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále Konečná Kateřina.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 44. Táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Toto hlasování skončilo výsledkem pro 107, proti 40.

 

Poslanec Pavel Hojda: A jako poslední navrhovaný Janeček Josef.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 45. Táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Toto hlasování skončilo výsledkem pro 132, proti osm.

 

Tím jsme ukončili hlasování a vás, pane předsedo, prosím o vyhlášení výsledků.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jestli dovolíte, pane předsedající, opět bych si překontroloval hlasy, aby nedošlo ke zmatku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP