(15.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Další návrh nám předložil místopředseda Ivan Langer a byl to návrh zařadit bod "Zřízení vyšetřovací komise pro objasnění možné korupce při zadávání veřejných zakázek na Ministerstvu zahraničních věcí v letech 1998 - 2002". Pan místopředseda Langer mi také předložil seznam 96 poslanců, mám ho tady k dispozici. Takže tento návrh je hlasovatelný.

Prosím, pan místopředseda Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Vážená vládo, paní a pánové, já jen chci požádat, jestli by předkladatel souhlasil, že by ta lhůta nebyla určena teď při zařazování bodů programu, ale až po samotném bodu, který bude nebo nebude schválen.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan místopředseda Langer.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jestli dovolíte, kolegyně a kolegové, já bych návrh upřesnil - samozřejmě s tím časovým rozmezím v letech 1996 až 2002, jestli souhlasíte s takovýmto upřesněním. Pokud ne, tak dávám potom jasné stanovisko jako předkladatel tohoto bodu, že v případě, bude-li schváleno jeho zařazení, sám navrhnu změnu časového období na rok 1996 - 2002.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, takže hlasovat budeme v původním znění návrhu. Může to být takto?

 

Zahajuji hlasování o návrhu pana poslance Langera. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 198 pro 100 poslanců, proti 83. Návrh byl přijat. - Návrh byl zařadit tento bod jako bod č. 2.

 

Dalším bodem, o kterém budeme hlasovat, byl návrh pana poslance Nečase. Přečtu jeho znění: "Informace předsedy vlády a ministra obrany o stavu zpravodajských služeb se zvláštním zřetelem na Vojenskou zpravodajskou službu". A pan poslanec Nečas navrhoval tento bod zařadit jako bod č. 3. (Výkřiky z lavic ČSSD: Počkej!)

Zdá se, že nikdo nezpochybňuje výsledek hlasování. Pan poslanec Kühnl. Máte slovo.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedající, pokud je pravda, že minulé hlasování mělo číslo 6, hlasoval jsem tak, že jsem se zdržel hlasování, a přesto na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme tedy hlasovat o námitce, kterou přednesl pan poslanec Kühnl.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto námitku? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 198 pro 139, proti 22.

Námitka byla přijata a my tedy budeme opakovat hlasování číslo 6. Je to hlasování o návrhu pana místopředsedy Langera na zařazení bodu, který by měl být zařazen jako bod č. 2 a jehož tématem je zřízení vyšetřovací komise pro objasnění možné korupce atd. Takže tento bod budeme hlasovat znovu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 bylo přítomno 198 poslanců. Pro hlasovalo 100 a proti 84. Návrh byl tímto hlasováním přijat.

 

Nikdo nezpochybňuje.

 

Můžeme postoupit k návrhu pana poslance Nečase, který navrhl jako třetí bod dnešní schůze zařadit - a já zopakuji ještě jednou ten název - "Informaci předsedy vlády a ministra obrany o stavu zpravodajských služeb se zvláštním zřetelem na vojenskou zpravodajskou službu".

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 9 z přítomných 199 pro bylo 64, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším bodem je návrh paní poslankyně Marvanové, jehož přesné znění je "Informace vlády o současném stavu prošetřování závažných skutečností, které se objevily v souvislosti s případem bývalého sekretáře ministerstva zahraničí Karla Srby". Tento bod navrhla paní poslankyně Marvanová zařadit jako bod č. 7 za volby.

Zahajuji hlasování o tomto bodu. Kdo je pro jeho zařazení? Kdo je proti?

V tomto hlasování, které má pořadové číslo 10, bylo přítomno 199 poslanců. Pro hlasovalo 74, proti 103, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Kühnla. Prosím.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, po krátké konzultaci s panem ministrem Škromachem s dovolením stahuji svůj návrh.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Takže tím jsme vlastně vyčerpali… Pardon, nevyčerpali. Ještě je tu návrh pana poslance Ransdorfa. Přečtu ho. Je to "Zpráva ministra financí a ministra pro regionální rozvoj o stavu zadlužení rozpočtů obcí". Je to návrh zařadit to jako první bod čtvrtečního jednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu? Kdo je proti?

V tomto hlasování pořadové číslo 11 z přítomných 199 poslanců pro hlasovalo 87, proti 79. Takže návrh přijat nebyl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP