Začátek schůze Poslanecké sněmovny
23. dubna 2002 ve 14.09 hodin

Přítomno: 179 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 49. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím o vaši pozornost.

Dovolte, abych úvodem na galerii přivítal zástupce Evropského parlamentu v čele se spolupředsedkyní společného parlamentního výboru České republiky a Evropské unie pro přidružení paní Ursulou Stenzelovou. (Dlouhotrvající potlesk.)

Schůzi jsem svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru ze dne 11. dubna. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 12. dubna.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. O vydání náhradní karty č. 2 požádal poslanec Maštálka, číslo 8 má pan poslanec Pícl.

Nejdříve přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Jaroslava Melichara a poslance Pavla Svobodu. Má někdo nějaký jiný návrh? Není-li tomu tak, dám hlasovat o tomto návrhu.

 

Kdo je pro návrh těchto dvou poslanců, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 138 poslanců hlasovalo 119 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že paní poslankyně Horníková má náhradní kartu číslo 9.

Konstatuji, že jsme jako ověřovatele určili pana poslance Jaroslava Melichara a Pavla Svobodu. Prosím nyní, aby jmenovaní zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace a dohlédli na losování jejich pořadí.

Prosím o klid.

O omluvení své neúčasti na jednání požádali ze zdravotních důvodů poslanci Čevela, Klanica, Koudelka, a jsou-li mateřské povinnosti zdravotním důvodem, tak také poslankyně Mihaličková, a poslanec Ondruš. Ze zvláštních zdravotních důvodů poslankyně Jungová a poslankyně Kocianová, z důvodu zahraničních cest poslanci Matějů, Štěpová a Skopal.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP