(19.10 hodin)
(pokračuje Kocianová)

K části 36 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví.

V § 86 za slovo "Ostravě" se vkládá slovo "Karviné".

Odůvodnění. Okresní hygienická stanice Karviná patří k nejlépe hodnoceným pracovištím hygienické služby v České republice. Zapojila se do řešení různých projektů a aktivit nejen doma, ale i ve spolupráci se zahraničím. Akreditovaný laboratorní komplement je vybaven personálně i materiálně na špičkové úrovni. Moravskoslezský kraj patří mezi kraje s nejvyšším počtem obyvatel, s vážnými problémy s narušeným životním prostředím a zdravotním stavem obyvatelstva. Dva zdravotní ústavy pro 1,2 mil. obyvatel se nevymykají průměru v rámci republiky. Jen okres Karviná má 300 tis. obyvatel.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám, paní poslankyně. Vzhledem k tomu, že pan kolega Ambrozek není přítomen, ztrácí pořadí. Hovořit bude pan poslanec Vlček, poté pan poslanec Martínek.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi předložit čtyři pozměňovací návrhy ke sněmovnímu tisku 1160.

1. V části 5 - Změna zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů - v čl. V, bod 1, v § 14 se slova "a jejich správa" zrušují.

2. V části 13 - Změna zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů - čl. XIII, se bod 2 zrušuje.

3. V části 101, bod 56, v § 111 odst. 4, 5 a 6, v § 112 odst. 2, v § 113 odst. 2, 3, 4, 5, 6, 7 a 9, v § 114 odst. 1, 2 a 3, v § 115 odst. 1, 2, 3, 4 a 6, v § 116 odst. 1, 2, 4 a 5 se za slova "s rozšířenou působností" vkládají slova "nebo právnická osoba pověřená ministerstvem".

4. Tady bych chtěl načíst pozměňovací návrhu k zákonu o hlavním městě Praze. Zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění zákona č. 145/2001 Sb., zákona č. 273/2001 Sb., zákona č. 321/2001 Sb. a zákona č. 450/2001 Sb., se mění takto:

Nové znění: v § 35 odst. 6 se odst. 6 nahrazuje tímto textem: "Hlavní město Praha, městské části, nesmějí svým majetkem zajišťovat závazky fyzických a právnických osob, jejichž nejsou zřizovatelem nebo zakladatelem. To neplatí, jde-li o závazky spojené s výstavbou nebo pořízením bytů, bytových domů nebo rodinných domů s finanční pomocí státu nebo státních fondů, jestliže se hlavní město Praha a městské části na této výstavbě podílejí převážně vlastními prostředky a je-li předmětem zástavy pořizovaná stavba.

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení." (?)

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji. Jako poslední je přihlášen pan poslanec Radko Martínek.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážený pane předsedající, já jsem byl jediný a bohužel jsem poslední a jediný, který vyhověl přání předsedy sněmovny a rozhodl se, místo abych zdržoval tady při projevu, dát své pozměňovací návrhy písemně. Ty se právě rozdávají, takže pro stenozáznam bych chtěl uvést, že pozměňovací návrhy poslance Martínka byly předány písemně. Požaduji, aby byly jak součástí stenozáznamu, tak součástí pozměňovacích návrhů přednesených při dnešním projednávání.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám, pane poslanče. Táži se ještě jednou, zda není v kuloárech pan poslanec Ambrozek. Pokud tomu tak není, přerušuji projednávání tohoto bodu před uzavřením podrobné rozpravy, takže i pan poslanec Ambrozek bude mít ještě možnost přednést své pozměňující návrhy po proceduře, kterou jsme schválili, po projednání všech ostatních zákonů souvisejících s reformou veřejné správy.

Končím dnešní jednací den. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji, děkuji všem, kteří vydrželi do této doby. Budeme pokrčovat zítra ráno v 9 hodin bodem "odpovědi na písemné interpelace". Na zítra dopoledne je připraveno osm odpovědí.

Přeji vám dobrou noc. Zítra na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 19.16 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP