(18.00 hodin)
(pokračuje Cabrnoch)

Dosavadní odstavce 2 a 3 přečíslovat na odstavce 3 a 4.

Za třetí. § 49 nově zní: § 49 - Očkovací látky na pravidelné, zvláštní a mimořádné (§ 69 odst. 1g) očkování, které zajistí Ministerstvo zdravotnictví, s výjimkou těch, která jsou hrazena z veřejného zdravotního pojištění, jsou hrazena ze státního rozpočtu. Očkovací látky na pravidelná, zvláštní a mimořádná očkování, která jsou prováděna podle § 47 odst. 1b), jakož i ostatní očkování, se provádějí za cenu sjednanou s osobou, která si jejich provedení objednala, pokud zvláštní předpisy nestanoví jinak.

To byl první komplexní návrh.

Druhý komplexní pozměňovací návrh.

Za čtvrté. § 86 - Za slova "ústavy se sídlem v Praze" se vkládají slova "v Kolíně".

Za páté. V příloze č. 2 k zákonu č. 258/2000 Sb. se v bodě 2 slova "v Kladně" nahrazují slovy "v Praze".

Za šesté. V příloze č. 3 k zákonu č. 258/2000 Sb., se v bodě 1 slova "v Kladně" nahrazují slovy "v Praze".

Za sedmé. V příloze č. 3 k zákonu 258/2000 Sb. se v bodě 1 vypouštějí slova "a dále v okresech Praha-východ a Praha-západ".

Další pozměňovací návrhy se týkají části 118 - Společná ustanovení. Je to opět komplexní pozměňovací návrh, který je hlasovatelný pouze za předpokladu, že bude přijat předchozí komplexní pozměňovací návrh. Tento pozměňovací návrh zní:

Za prvé. V bodě 15 v čl. CXVII se písmeno a) vypouští a následující písmena se přepísmenkují.

Za druhé. V bodě 15 v čl. CXVIII se v písmenu c) na začátku vkládají slova "Krajská hygienická stanice se sídlem v Praze" a slova "v Kladně" se nahrazují slovy "v Praze".

Za třetí. V bodě 16 v čl. CXVIII písmeno a) nově zní:

a) Hygienická stanice hl. m. Prahy a Městská hygienická stanice přecházejí na Zdravotní ústav se sídlem v Praze.

Za písmeno a) se vkládá nové písmeno b), které zní:

b) Krajská hygienická stanice se sídlem v Praze a okresní hygienické stanice v Benešově, Berouně, Kladně, Kolíně, Kutné Hoře, Mělníce, Mladé Boleslavi, Nymburce, Praze-východ, Praze-západ, Příbrami a v Rakovníku přecházejí na Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně.

Následující písmena se přepísmenkují.

Tolik k pozměňovacím návrhům.

Pokládám (?), zbylé kolegyně a kolegové, ve chvíli, kdy bohužel není přítomen ani zástupce předkladatele, ani zpravodaj, že způsob, kterým takto zásadně zasahujeme mj. do zákona o ochraně veřejného zdraví, mi připadá více než nezodpovědný. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Slovo má pan kolega Hojda, připraví se pan poslanec Tomíček a Kapoun.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já bych chtěl rovněž přednést pozměňovací návrhy. Tyto návrhy se týkají vydávání mezinárodních řidičských průkazů. Právě při změně působnosti dojde k tomu, že se budou muset změnit příslušné vyhlášky a příslušný zákon a v tomto případě jde o to, aby byla zachována možnost vydávání mezinárodních řidičských průkazů pověřenou organizací Ministerstvem vnitra, která byla stanovena prakticky od roku 1993, a byla to organizace Ústředního automotoklubu, která má exkluzivní členství za Českou republiku v Mezinárodní motoristické organizaci Alliance International (of?) Tourism.

Pozměňovací návrhy se týkají tisku 1160, část 100 zákona 361/2000 Sb.

V první části bych chtěl nahradit slova "okresní úřad" slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností nebo právnická osoba pověřená ministerstvem" v těchto paragrafech a odstavcích: § 111 odst. 4, § 111 odst. 5, § 112 odst. 2, § 114 odst. 1, § 114 odst. 2 v prvním a osmém řádku, § 114 odst. 3, § 115 odst. 3, § 115 odst. 4, § 115 odst. 6, § 116 odst. 1, § 116 odst. 2, § 116 odst. 4.

Dále v § 111 odst. 6 se slova "na příslušném okresním úřadu" nahrazují slovy "u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností nebo u právnické osoby pověřené ministerstvem".

V § 113 odst. 2 se slova "příslušnému okresnímu úřadu" nahrazují slovy "příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osobě pověřené ministerstvem".

V § 113 odst. 3 se slova "příslušnému okresnímu úřadu" nahrazují slovy "příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osobě pověřené ministerstvem".

V § 113 odst. 4 se slova "okresnímu úřadu" nahrazují slovy "obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osobě pověřené ministerstvem".

V § 113 odst. 5 se slova "příslušný okresní úřad" nahrazují slovy "příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností nebo právnická osoba pověřená ministerstvem".

V § 113 odst. 6 se slova "příslušný okresní úřad" nahrazují slovy "příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností nebo právnická osoba pověřená ministerstvem".

V § 113 odst. 7 se slova "příslušný okresní úřad" nahrazují slovy "příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností nebo právnická osoba pověřená ministerstvem".

V § 113 odst. 9 se slova "okresního úřadu" nahrazují slovy "obecního úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osoby pověřené ministerstvem".

V § 115 odst. 1 se slova "okresnímu úřadu" nahrazují slovy "obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osobě pověřené ministerstvem".

V § 115 odst. 2 se slova "okresnímu úřadu" nahrazují slovy "obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností nebo právnické osobě pověřené ministerstvem".

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Vážené kolegyně a kolegové, já jsem projevil velkou vstřícnost vůči vám všem, kteří se neúčastníte přímo rozpravy, tím, že jsem sdělil záměry předsedajícího, a proto bych poprosil ty, kteří nejsou přihlášeni do rozpravy, aby se věnovali své práci mimo například jednací sál nebo případně v jednacím sále, ale aby v každém případě nerušili ty z kolegů, kteří vystupují u řečnického pultu.

Slovo má pan poslanec Tomíček, připraví se pan kolega Kapoun a po něm paní kolegyně Jirousová.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP