(17.10 hodin)
(pokračuje Škromach)

Dámy a pánové, omlouvám se za tento dlouhý návrh. Bohužel, tento návrh byl projednáván v našem výboru, ale vzhledem k tomu, že projednávání tohoto tisku bylo obstrukčním postupem některých poslanců přerušeno, bylo mou nemilou povinností tento návrh tady přednést na mikrofon.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Pan poslanec Hofman, připraví se potom poslanec Kvapil. Pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Jen bych připomněl to, co říkal pan předsedající, Podle jednacího řádu stačí nechat ty návrhy rozdat poslancům, a pokud jsou rozdány do skončení rozpravy, stačí zdůvodnění a nemusí se číst. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ale pane poslanče, tady není zájem to takto udělat.

Prosím, pan poslanec Hofman.

 

Poslanec Jiří Hofman: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážení páni ministři, vážení kolegové, vážené kolegyně, já už tentokrát nebudu své pozměňovací návrhy zdůvodňovat, protože jsem to v obecné části zdůvodnil dosti, a budu jen načítat jednotlivé pozměňovací návrhy.

A. Navrhované změny v části 29 vládního návrhu o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů, sněmovní tisk 1160.

1. Bod 12, úprava § 58. Odst. 1 se nahrazuje tímto zněním: "Dávky vyplácí obecní úřad s rozšířenou působností sídlící v místě bývalého okresního úřadu i pro obce s rozšířenou působností v území obvodu okresu."

2. Za navrhovaný bod 28 se vkládá nový bod 29, který zní:

Bod 29. V § 63 se za odst. 3 vkládá nový odstavec č. 4, který zní: "(4) Ministerstvo práce a sociálních věcí zajišťuje pro provádění zákona aplikační program automatizovaného zpracování údajů, potřebný pro rozhodování o dávkách, jejich výplatu a jejich kontrolu a poskytuje tento aplikační program obecním úřadům obcí s rozšířenou působností a krajským úřadům. Obecní úřady s rozšířenou působností a krajské úřady jsou povinny při řízení o dávkách, při jejich výplatě a kontrole tyto aplikační programy používat." Dosavadní odstavce 4 a 5 se označují jako odstavce 5 a 6. V návaznosti na ostatní body tyto body přečíslovat.

3. V navrhovaném bodě 29, nově přečíslovaném na 30, se číslice 4 nahrazuje číslicí 5. Jde o legislativně technickou úpravu.

B. Navrhované změny v části 30. vládního návrhu zákona o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením okresních úřadů, tisk 1160.

1. V bodu 12, v navrhované změně § 14 odst. 2 se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad".

2. V bodu 13, v navrhované změně § 14 odst. 3 se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad".

3. Za navrhovaný bod 13 vložit nový bod 13a, který zní: 13a. V § 15 odst. 1 větě prvé se slova "obec povinna" nahrazují slovy "obecní úřad povinen".

4. Bod 14 zní: V § 15 odst. 1 větě druhé se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad" a slova "okresní řad" se nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

5. Navrhovaný bod č. 16 zní: 16. V § 16 se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

6. V bodu 21, v navrhované změně § 19 odst. 4 se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

7. Navrhovaný bod 31 zní: 31. V § 21 odst. 5 se slova "okresní přad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

8. Bod 34 zní: 34. V § 22 odst. 6 písm. b) se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

9. Bod 37 zní: 37. V § 24c odst. 3 se slova "okresnímu úřadu" nahrazují slovy "obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností" a slova "okresní úřad se nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

10. Bod 40 zní: 40. V § 24 odst. 3 písmeno d) se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

11. V § 43, navrhované změně § 28 odst. 1 věty druhé se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

12. V bodu 50, v navrhovaném znění § 29 odst. 6 písm. a) a b) se vypouští text: a) b)...

Toto odůvodním: navrhovaná změna se netýká § 21 odst. 6 písm. b), tu je třeba provést samostatně.

13. Za bod 50 se vkládá nový bod 50a, který zní: 50a. V § 29 odst. 6 písm. b) se slova "zaměstnance okresního úřadu" nahrazují slovy "zaměstnance obce s rozšířenou působností zařazeného do obecního úřadu". V návaznosti na to ostatní body přečíslovat.

14. V bodu 51, navrhované změně § 29 odst. 6 písm. c) až g) se slova "až po g)" nahrazují slovy "a) až a) d)". Tady se v tom návrhu 1160 jednalo o chybnou úpravu.

15. Za bod 51 se vkládají nové body 51a až 51c, které znějí:

51a. V § 29 odst. 6 písm. e) se slova "okresního úřadu" nahrazují slovy "obecního úřadu obce s rozšířenou působností".

51b. V § 29 odst. 6 písm. f) a g) se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností.

51c. V § 32 odst. 1 se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad".

16. Navrhovaný bod 68 zní: 68. V § 37 odst. 2 se slovo "obec" nahrazuje slovy "obecní úřad" a slova "okresní úřad" se nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".

17. Za navrhovaný bod 71 se vkládá nový bod 71a, který zní: 71a. V § 38 odst. 2 písm. a) zní: "a) rozhoduje o vydání pověření pro řízení zařízení uvedeného v § 39 písm. d), pokud pověření k vykonávání takové činnosti není obsaženo v pověření vydaném krajským úřadem (§ 49)". V návaznosti na to se následující body přečíslují.

18. Za navrhovaný bod 76 se vkládá nový bod 76a, který zní:

***




Přihlásit/registrovat se do ISP