(Jednání pokračovalo ve 14.04 hodin.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážení kolegové, já bych vás rád pozval na odpolední jednání. (Reakce na minimální počet poslanců v sále:) Podle hlasovacího zařízení je přítomno 148 poslanců, myslím, že můžeme klidně pokračovat.

Než přistoupíme k odpolednímu jednání, chtěl bych vás informovat, že předseda vlády Miloš Zeman je na celé dnešní jednání omluven, je v zahraničí, ale v 16 hodin začínají ústní interpelace na předsedu vlády. Podle jednacího řádu, tak jak ho vykládáme, nelze tyto interpelace přesunout na jindy. To znamená, že interpelující poslanci se mohou pouze rozhodnout, zda svou interpelaci přednesou bez přítomnosti premiéra, který je povinen jim do 30 dnů odpovědět, nebo interpelovat nebudou a jejich interpelace propadá. Proto prosím, aby se všichni zařídili podle této věci.

V každém případě je možné, abychom až do 17 hodin pokračovali v projednávání dalších bodů dle schváleného pořadu. V 17 hodin budou interpelace na členy vlády.

 

V této chvíli jsme se dostali k bodu

 

46.
Návrh poslanců Milana Ekerta, Bohuslava Sobotky, Miloslava Vlčka, Milana Urbana
a Antonína Macháčka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 530/1990 Sb.,
o dluhopisech, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 199/1994 Sb.,
o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů
a zákon č. 214/1992 Sb., o burze cenných papírů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1197/ - druhé čtení

 

Prosím pana poslance Ekerta, aby uvedl tento bod. (Poslanec Ekert není přítomen.) Pana poslance Ekerta zde nevidím. Pro pořádek sděluji, že potom bude pokračovat bod 48 - vládní návrh pana místopředsedy Grégra, 49 - pánové Kužvart, Grégr, Fišer a Fencl, 50 - ministr Bureš, 51 - ministr Rusnok. Prosím, aby zde všichni byli připraveni na tuto věc.

Žádám poslance Ekerta nebo Sobotku nebo Vlčka nebo Urbana nebo Macháčka. Prosím pana ministra Dostála, aby se zasadil o přítomnost pana místopředsedy Grégra na další bod. Nevidím tady nikoho jiného z vlády. Prosím předsedu klubu sociální demokracie nebo místopředsedu, protože pan předseda Sobotka je omluven pro nemoc. (Konzultace mimo mikrofon.)

Přerušuji schůzi do 14.15 hodin. Žádám sociální demokracii, aby zajistila svých pět poslanců, kteří přednesli poslanecký návrh, aby jeden z nich byl schopen uvést toto jednání. Potom prosím, aby zde byl místopředseda vlády Grégr. Znovu opakuji: body 48, 49, 50, 51. Zahájíme ve 14.15 hodin.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP