(15.50 hodin)

Poslanec Zdeněk Škromach: Nyní bychom hlasovali o návrzích paní poslankyně Talmanové. Nejdříve návrh E1. Stanovisko zpravodaje záporné. (Stanovisko ministra záporné.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 49 z přítomných 181 poslanců 87 pro, 89 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Návrh pod písm. E2 je nehlasovatelný, protože již byl schválen v návrhu A52. Návrhy jsou shodné. Paní poslankyně souhlasí. Takže budeme hlasovat o návrhu pod písm E3. Stanovisko zpravodaje záporné. (Stanovisko ministra záporné.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 50 z přítomných 181 poslanců 62 pro, 107 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Dalším návrhem je návrh pod písm. E4. Stanovisko zpravodaje záporné. (Stanovisko ministra záporné.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 51 z přítomných 180 poslanců 67 pro, 107 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Mám návrh na odhlášení, tak vás odhlašuji.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Návrh pod písm. E5 - tam jsme konstatovali, že je nehlasovatelný.

Dovolím si konstatovat, že jsme odhlasovali všechny návrhy, které byly předloženy, a můžeme hlasovat o celkovém usnesení návrhu zákona.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, vnímám, ale vidím, že je tu úvaha o  jednom hlasování asi před třemi hlasováními.

Mám ještě počkat, nebo je to už vyřešeno? Pan poslanec Lobkowicz.

 

Poslanec Michal Lobkowicz: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovoluji si zpochybnit hlasování s pořadovým číslem 49. Podle svého přesvědčení jsem v něm hlasoval pro, ve sjetině mám proti.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Čili hlasování 49. Bylo by možné ještě specifikovat? Nejdříve dám hlasovat o přijetí této námitky. Prosím, aby zpravodaj mezitím vyspecifikoval, které to bylo hlasování. Pro věcnou stránku.

 

Zahájil jsem hlasování o námitce. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 52 z přítomných 174 poslanců 147 pro, 12 proti. Návrh byl přijat.

 

Prosím ještě jednou pana zpravodaje, aby to objasnil.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Podle mých poznámek se jednalo o hlasování pod písm. E1, návrh paní poslankyně Talmanové, pokud to bylo hlasování 49, jak bylo uvedeno panem poslancem.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano, rozumím tomu, že jak zpravodaj, tak ministr dali nesouhlasná stanoviska.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Ano.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Nyní dám hlasovat. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 53 z přítomných 178 poslanců 93 pro, 83 proti. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Houzák.

 

Poslanec Josef Houzák: Pane předsedo, při kontrole hlasování jsem zjistil, že jsem hlasoval "ne" a mám tam "ano". Zpochybňuji toto hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Hlasoval jste "ne" a máte označeno "ano". Dobře, rozumím tomu.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování pořadové číslo 54 z přítomných 180 poslanců 139 pro, 6 proti. Návrh byl přijat.

 

Znovu vás odhlašuji, prosím, abyste se přihlásili. Prosím pana poslance Lobkowicze a pana poslance Houzáka, aby dávali větší pozor než obvykle.

 

Dám znovu hlasovat o původním hlasování číslo 49, o návrhu paní poslankyně Talmanové, kdy jak zpravodaj, tak ministr jsou proti.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 55 z přítomných 178 poslanců 89 pro, 85 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Musím říkat, že když sleduji, že v jistou chvíli je už 92 pro a najednou v poslední vteřině to skočí na 89, tak tomu nerozumím a nevím, jestli hlasujeme vážně, nebo si někdo dělá legraci. K tomu nemám co říci. To znamená, že bych moc prosil jako předseda sněmovny, abychom hlasovali normálně.

Pan poslanec Doktor. Pane poslanče, vás jsem asi speciálně nevyzval k tomu, abyste nějak hlasoval.

 

Poslanec Michal Doktor: Já jsem si také speciálně kontroloval hlasovací zařízení a na základě kontroly výsledku hlasování zpochybňuji toto hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP