(12.30 hodin)
(pokračuje Langer)

Pan kolega Hrnčíř zřejmě zpochybní hlasování.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Vážený pane místopředsedo. Omlouvám se, ale hlasoval jsem pro, a na sjetině mám křížek. Dovolím si zpochybnit hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Odhlásil jsem vás a prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

 

Rozhodneme nejprve o námitce k poslednímu hlasování o pozměňovacím návrhu pana poslance Josefa Janečka pod písmenem B2.

Zahájil jsem hlasování 470. Kdo souhlasí s námitkou? Kdo je proti?

Z přítomných 168 pro 141, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy ještě jednou hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Josefa Janečka pod písmenem B2. Stanovisko zpravodaje bylo negativní, stanovisko předkladatele kladné.

Zahájil jsem hlasování 471. Kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu? Kdo je proti?

Z přítomných 171 pro návrh 85, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat v hlasování. Zbývá pozměňovací návrh pod písmenem B3.

 

Poslanec Ivan David: Bod B3. Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko předkladatele také.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování 472. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 171 pro návrh 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní přikročíme k hlasování o celém zákonu: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Václava Krásy, Josefa Janečka a Milana Cabrnocha na vydání zákona, kterým se mění zákon 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákona 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 999, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jem hlasování 473. Kdo souhlasí s přijetím tohoto zákona? Kdo je proti?

Z přítomných 172 pro návrh 149, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zastupujícímu zpravodaji i panu navrhovateli.

 

Sděluji následující postup. Je 12.35 hodin. Myslím, že nadešel čas, abychom se zabývali body 175, 174 a 176, tedy blokem voleb.

 

Dalším bodem tedy je

 

175.
Návrh na volbu člena Rady České televize

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise poslanec Jan Vidím a seznámil nás s předloženými návrhy.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dne 1. listopadu loňského roku předsedovi Poslanecké sněmovny zaslal pan Svatopluk Karásek oznámení o své rezignaci na členství v Radě České televize. Jeho členství zaniklo dnem 6. listopadu loňského roku.

Jedná se o volbu jednoho člena Rady České televize, který je podle zákona o České televizi volen pouze na dobu zbývající do konce funkčního období toho člena, jehož místo se uprázdnilo. Funkční období panu Karáskovi by skončilo dnem 24. 5. 2005.

Volební výbor Poslanecké sněmovně předložil seznam všech sedmi navržených kandidátů s tím, že na prvních třech místech jsou uvedeni kandidáti, které volební výbor vybral veřejným hlasováním. Na čtvrtém až sedmém místě jsou pak uvedeni ostatní kandidáti v abecedním pořadí.

Volební komise vám proto předkládá tuto kandidátku: Jana Horváthová, Tomáš Řehák, Vladimír Nechanický, Karel Kobosil, Vratislav Měchura, Jaroslava Sýkorová a František Vízek. Dne 25. ledna byla tato kandidátka zaslána všem poslaneckým klubům. Nově zvolenému členu Rady České televize jeho funkční období vzniká dnem zvolení a končí 24. května 2005.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební komise navrhuje volbu veřejnou stejně jako v předcházejícím případě volby členů Rady České televize.

Prosím vás, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu jak k navrženým kandidátům na člena Rady České televize, tak na způsob volby.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu. Nikdo se do ní nehlásí, rozpravu končím. Prosím, abychom přikročili k hlasování. Vzhledem k tomu, že nikdo nezpochybnil navrženou proceduru hlasovat veřejně, budeme hlasovat prostřednictvím hlasovacího zařízení.

Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Tím, že Poslanecká sněmovna se rozhodla hlasovat veřejně pomocí hlasovacího zařízení, připomínám, že Poslanecká sněmovna přijala usnesení 1616 dne 25. května, ve kterém stanoví, že volba členů Rady České televize končí, získá-li nadpoloviční většinu hlasů právě takový počet kandidátů, jaký je počet obsazovaných míst v Radě České televize. Protože dnes volíme jednoho člena rady, bude zvolen kandidát, který jako první získá nadpoloviční většinu hlasů.

Nyní budeme hlasovat o navržených kandidátech na člena Rady České televize. Za členku rady je navržena paní Jana Horváthová.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přikročíme k hlasování. Zahájil jsem hlasování 474. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 172 pro návrh 74, proti 7. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslanec Jan Vidím: Za člena rady je navržen pan Tomáš Řehák.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování 475. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 171 pro návrh 3, proti 33. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím třetí návrh.

 

Poslanec Jan Vidím: Za člena rady je navržen pan Vladimír Nechanický.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování 476. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 173 pro návrh 15, proti 27. Také třetí návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP