(12.20 hodin)

Poslanec Karel Vymětal: Já bych měl k proceduře několik poznámek. Vzhledem k tomu, že pozměňovací návrh K je přímo v pozměňovacím návrhu C pod písmenem F v první části, tak myslím, že by se měl hlasovat před C/F první část, protože kdybychom ji odhlasovali předem, tak by ta část už nemohla být hlasována zvlášť.

Domnívám se, že body B16 až 22 váží na pozměňovací návrh pod písm. C. Na to bych chtěl upozornit. Váží na hlasování pod bodem C.

Prosím, kdyby bylo možno hlasovat o bodu B94 zvláště, pokud to pan zpravodaj nemá zahrnuto, plus G1 - tam je další pozměňovací návrh, který k tomu váže.

Bod G budete hlasovat jeden za druhým?

 

Poslanec Ivan Pilip: Já bych navrhoval celek s tím, že G1 je stejné jako B94, ale jinak by se mohlo hlasovat o celku. Ovšem byl tady už jiný návrh, aby se hlasovalo -

 

Poslanec Karel Vymětal: Dobře. G1 zvlášť a pak zbylé body. S tím souhlasím.

 

Poslanec Ivan Pilip: Tady jde o to, že B94 má stejný problém jako G1, čili pokud projde B94, bude bod G1 nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To jsou připomínky k proceduře. Má někdo další připomínky k proceduře? Pokud ne, budeme postupovat tak, jak bylo avizováno. Nejprve budeme hlasovat o návrhu poslance Vlčka na stažení pozměňovacího návrhu pod písmenem I11 až 16 a 18.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 5 a ptám se, kdo je pro stažení těchto pozměňovacích návrhů. Kdo je proti?

Ze 194 přítomných pro návrh 177, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o zařazení pozměňovacího návrhu pana poslance Vojíře.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 6 a ptám se, kdo je pro, aby byl zařazen do okruhu pozměňovacích návrhů, o kterých rozhodneme hlasováním. Kdo je proti?

Ze 193 přítomných pro návrh 176, proti nikdo. Návrh byl schválen.

 

Nyní legislativně technické - navrhnu jedno hlasování, kterým schválíme legislativně technické úpravy poslance Plachého, poslankyně Němcové, poslance Vlčka, poslance Karla Vymětala a poslance Pilipa.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 7 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Ze 194 přítomných 183 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní procedura. Dohodli jsme s panem zpravodajem, že ještě jednou přednese návrh procedury včetně připomínek, které zazněly v  rozpravě.

 

Poslanec Ivan Pilip: Pokusím se vše shrnout a prosím ty, kteří navrhovali změny, aby to se mnou hlídali, jestli jsem všechny změny zahrnul.

Za prvé by se hlasovalo celé A kromě bodů 7, 9, 10, 20, 28 a 29. Pak by se hlasoval bod I1, neboť je alternativní k bodu A7. Pak by se hlasoval bod C/A, neboť je alternativní k bodu A9. Pak bod B35, neboť je alternativní k bodu A20. Pak bod C/F, neboť je alternativní k bodu A28, A29, B99 a K. Dále by se hlasovaly body B kromě bodů 4, 6, 7, 8, 15, 23, 94, 98 a 99. Body B16 a B22 by se hlasovaly dohromady. Body B4 a B5 by se hlasovaly v opačném pořadí. Poté by se hlasovalo G1, protože je to alternativa k bodu 94 a H2, neboť je alternativou k bodu B7 a B8. Dále by se hlasoval zbytek B, pak J, neboť je ještě alternativou k C. Po odhlasování J by se odhlasoval zbytek C, pak bod D, pak bod E s tím, že bod 1 a 2 zvláště, bod F s tím, že 4, 5 a 6 zvláště, bod G všechny kromě 1 dohromady. Jednička se rozhodne hlasováním v bodě B94. Pak zbytek bodů podle abecedy.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je to přesně tak. To byl návrh procedury. Ještě pan kolega Karel Vymětal nesouhlasí a bourá naši shodu.

 

Poslanec Karel Vymětal: Já ještě jednu poznámku. K by se mělo hlasovat před C/F, protože to je jen k části C/F.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: K je proti C/F první část.

 

Poslanec Karel Vymětal: To je jen jedna dílčí část pozměňovacího návrhu C/F. Předtím by se mělo hlasovat K, a pak potom C/F celek.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže před zbytkem C hlasovat o K.

 

Poslanec Ivan Pilip: Ne. Před bodem C/F, který se hlasuje ještě v bloku A, nebo v bloku souvisejícím s A, protože je to jiný návrh bodu A28 a A29.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: C/F proti A29, B99 proti A29 a K29. Ano. Dobře.

 

Poslanec Ivan Pilip: Jde o účinnost.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP