(18.30 hodin)
(pokračuje Hofman)

S ohledem na to, že jde o právní předpis, který do českého práva promítá právní akty Evropského společenství, doporučuji také přidělit tento tisk výboru pro evropskou integraci.

Doporučuji sněmovně, aby tento tisk propustila do druhého čtení.

A teď si dovolím jednu poznámku k informaci, kterou řekla paní kolegyně Páralová. Tady o té chybě, která se vloudila do tisku, se ví, ale z důvodů časových se již nestihlo dát to sněmovně písemně, a právě proto jsem se zavázal, abych v rámci své zpravodajské zprávy tady na tuto chybu, která se vloudila do textu tohoto zákona, upozornil.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám, pane poslanče. Vystoupil jste v obecné rozpravě i s návrhem na rozšíření projednávání ve výborech. Já se táži, kdo se dále hlásí do obecné rozpravy. Pokud tomu tak není, obecnou rozpravu končím.

Táži se pana ministra, zda hodlá vystoupit se závěrečným slovem. Není tomu tak.

Zazněl zde návrh na vrácení předložené novely navrhovateli k dopracování. Já vás všechny odhlašuji a žádám vás o novou registraci.

 

Budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Páralové vrátit novelu navrhovateli k dopracování.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 126 z přítomných 131 poslanců pro 60 pro 67. Návrh nebyl přijat.

 

Nezbývá mi tedy, než dát hlasovat o návrhu na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Pan poslanec Jiří Hofman navrhl také přikázat výboru pro evropskou integraci.

Výsledek hlasování byl natolik rozdílný, že nebude možné. Bylo to o sedm, pane poslanče. Není námitek.

 

Zahajuji hlasování na přikázání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko? Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 127 z přítomných 137 poslanců pro návrh 124, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o přikázání výboru pro evropskou integraci.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 128 z přítomných 137 poslanců pro 87, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a výboru pro evropskou integraci. Končím první čtení tohoto návrhu zákona, končím projednávání bodu č. 51.

 

Přistoupíme k projednávání bodu číslo 52 - vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 1055, prvé čtení.

Hlásí se předseda klubu Unie svobody poslanec Karel Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Děkuji, pane předsedající. Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, jelikož se před následujícím bodem potřebujeme důkladně poradit, možná že nejenom klub Unie svobody, žádám o půlhodinovou přestávku na poradu klubu. (Potlesk v sále.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Hlásí se pan kolega Josef Hojdar.

 

Poslanec Josef Hojdar: Já mám, vážení, jen jednu věc, a to, že chci oznámit pro stenozáznam, že v hlasování číslo 101 minulý týden mám napsáno "ano", a vůbec nechápu, jak se to stalo, protože jsem hlasoval pochopitelně proti. Takže pro stenozáznam toto oznamuji.

A druhá věc: chci požádat členy hospodářského výboru, aby se okamžitě sešli u klavíru na zasedání hospodářského výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám pane poslanče. Hlásí se paní poslankyně Stránská.

 

Poslankyně Zdeňka Stránská: Pane předsedající, já jen pro stenozáznam k pátečnímu hlasování. Dne 19. 10. - 101. hlasování - chtěla bych říci, že jsem hlasovala "ne", ale mám "ano". Nezpochybňuji pro velikost rozdílu hlasů.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji paní kolegyně.

Přestože porada Unie svobody vychází asi z neúčasti poslanců, bylo požádáno o přestávku. Já vyhovuji tomuto požadavku, končím dnešní den.

Zítra začínáme v 9 hodin pevně zařazenými body, kterými jsou: blok návrhů zákonů Ministerstva průmyslu a obchodu, které bude předkládat pan ministr a místopředseda vlády Miroslav Grégr, jsou to body 46, 47, 48, 115, 173, 122, 123. Při odpoledním jednání začínáme sérií třetích čtení.

Přeji vám všem krásný večer a dobrou noc.

 

(Jednání skončilo v 18.39 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP