(10.00 hodin)

Poslanec Martin Starec: B14, D10 - to je výbor pro evropskou integraci, a dále hospodářský výbor B15, B16, B17.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano, můžeme pokračovat.

 

Poslanec Martin Starec: Dále budeme u § 11 hlasovat o návrhu E1 kolegy Doležala. Nesouhlasím. (Ministr rovněž nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 243 z přítomných 183 poslanců pro 76, proti 112. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Starec: Teď bychom přistoupili k návrhu E2. Souhlasím, doporučuji. (Ministr rovněž souhlasí.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 182 poslanců pro 178, proti nikdo. Návrh byl přijat, ale je podmíněn ještě přijetím návrhu rozpočtového výboru.

 

Poslanec Martin Starec: Ano, právě proto budeme nyní hlasovat o návrhu rozpočtového výboru pod bodem A14 ve znění právě přijaté změny. Doporučuji. (Ministr rovněž doporučuje.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano, zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 182 poslanců pro 179, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Starec: Jenom pro pořádek připomenu, že přijetím bodu A14 ve znění E2 je bod B18 nehlasovatelný. A můžeme přistoupit k návrhu A15 rozpočtového výboru. Doporučuji. Jeho přijetím bude B 19 nehlasovatelný. (Ministr rovněž doporučuje.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 182 poslanců pro, 178 proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Starec: Dále budeme hlasovat o návrhu rozpočtového výboru pod bodem A16. Doporučuji. (Ministr rovněž.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti:

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 182 poslanců, pro 176 proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Starec: Dále budeme hlasovat o návrhu rozpočtového výboru pod bodem A17. Jeho přijetím by byl vyřazen bod B20, C2 a D11. Doporučuji. (Ministr také.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 182 poslanců pro 177, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Starec: Dále budeme hlasovat o návrhu rozpočtového výboru pod bodem A18. Doporučuji. V případě jeho přijetí bude bod B21 nehlasovatelný. (Ministr rovněž doporučuje.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Pan poslanec Výborný.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Bylo by krajně vhodné spíše se přidržet toho doporučení výboru, které pamatuje na to, že jsme právě vypustili třetí část, takže by závěrečné ustanovení o účinnosti mělo být označeno jako třetí část, a nikoliv jako čtvrtá, protože pak bychom měli v zákoně část první, druhou a čtvrtou. Upozorňuji na to zpravodaje.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Účinnost tohoto zákona je v obou návrzích naprosto shodná, ale usnesení hospodářského výboru je preciznější, protože část čtvrtá nově zní "část třetí - účinnost § 17", takže si myslím, že by skutečně bylo rozumnější hlasovat o návrhu hospodářského výboru. Tím se stane A18 nehlasovatelný.

 

Poslanec Martin Starec: Přiznám se, že jsme tuto debatu také vedli, a je-li sněmovna toho názoru, že je lépe hlasovat o bodu hospodářského výboru B21 a vyřadit tak bod A18, tak je skutečně možná lepší přistoupit k hlasování o bodu B21 jako o prvním. Doporučuji. (Ministr rovněž.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je, pro ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 182 poslanců pro 178, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Myslím, že tím je nehlasovatelný bod C3, který rovněž hovoří, že část čtvrtá se označuje jako část třetí.

 

Poslanec Martin Starec: A poslední hlasování by bylo B22, ale už bylo hlasování spolu s B5, takže bylo přijato, takže si myslím, že jsme prošli všechny návrhy.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Stejně ještě musíme označit i nehlasovatelný D12. A máme všechny pozměňovací návrhy projednané. Je ještě nějaká připomínka? Není tomu tak, můžeme tedy přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o některých podmínkách sjednávání spotřebitelského úvěru a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku 875, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 182 pro 114, proti 56. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Děkuji místopředsedovi vlády i zpravodaji. Pan místopředseda vlády ještě poděkuje sněmovně.

 

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Dovolím si v tomto případě poděkovat sněmovně za odsouhlasení tohoto návrhu zákona.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji, pane místopředsedo, a končím projednávání bodu č. 61.

 

Přistoupíme k projednávání bodu 89, kterým je

 

89.
Programy podpory malého a středního podnikání na období 2001 - 2004
/sněmovní tisk 825/

 

Prosím, aby úvodní slovo přednesl místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a sněmovnu bych požádal o ztišení atmosféry. Pana poslance Bendu s kolegy z KDU ČSL, pana poslance Höniga.

Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, programy podpory malého a středního podnikání na období let 2001 - 2004 byly na základě usnesení hospodářského výboru doplněny o politiku podpory malého a středního podnikání na období do roku 2004, kterou vláda vzala na vědomí svým usnesením č. 1257 ze dne 11. prosince 2000.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP