(16.10 hodin)
(pokračuje Vojíř)

Tento akt předpokládám, že nebude do roku 2001, ale spíše ke konci roku 2002. Říkám to proto, aby si vláda uvědomila, že nemůže, opravdu nemůže tlačit na Fond národního majetku a žádat příjmy do mimorozpočtových fondů, případně do státního rozpočtu, pokud nebudou příjmy ve Fondu národního majetku. Příjem není jen podpis smlouvy, ale příjem je v momentě, kdy bude zaplaceno, takže např. u Komerční banky se odhaduje, že to bude třeba srpne nebo září tohoto roku.

Opravdu závěrem. Položil jsem si de facto určitou polemickou otázku, co je vlastně zásluhou vlády, co se týče celkového ekonomického růstu, a co je naprosto nezávislé na vládě, a jde o vliv trhu, a to jak v České republice, tak v Evropě. Dle mého názoru si myslím, že vláda neučinila žádnou systémovou změnu v podnikatelském prostředí, a že tudíž drtivá většina vlivu spočívá v trhu v České republice a v trhu v Evropě.

A to, co skutečně si myslím, že by si vláda měla uvědomit, a je to podle mého největší deviza pro Českou republiku, je politická stabilita, a myslím si, že toto by neměla znevážit.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Ještě vám zbývá zhruba 42 vteřin, které jsem vám dal v časovém limitu.

Vážené kolegyně a kolegové, chtěl bych vám upřímně poděkovat za velmi produktivní dnešní a včerejší jednání. Chtěl bych vám sdělit, že budeme pokračovat příští týden v úterý ve 14 hodin, a to pevně zařazenými body 43, 44, 100, 101, 21 a potom se vrátíme zpět k hodnocení činnosti vlády za uplynulý rok.

Přeji vám příjemný prodloužený víkend a těším se s vámi v úterý na shledanou. Končím dnešní jednání Poslanecké sněmovny.

 

(Jednání skončilo v 16.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP