Začátek schůze Poslanecké sněmovny
26. června 2001 ve 14.08 hodin

Přítomno: 176 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, prosím, abyste zaujali svá místa, zklidnili se, abychom mohli zahájit schůzi. Prosím také diskusní kroužky, aby se postupně rozešly.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 37. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Schůzi jsem svolal a návrh pořadu jsem stanovil na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 14. června t. r., pozvánky vám byly rozeslány v pátek 15. června t. r.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, a sděluji, že o vydání náhradní karty požádala paní poslankyně Orgoníková, která má náhradní kartu č. 8, dále pan poslanec Kuneš, který má náhradní kartu č. 3, a pan poslanec Martínek, který má náhradní kartu č. 4.

Nejdříve přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom ověřovateli určili pana poslance Pavla Svobodu a paní poslankyni Miroslavu Vlčkovou. Ptám se, má-li někdo jiný návrh. Pokud tomu tak není, dám hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 133 poslanců 123 hlasovalo pro, nikdo nebyl proti, návrh tedy byl přijat. Konstatuji, že ověřovateli 37. schůze Poslanecké sněmovny jsme určili poslance Pavla Svobodu a Miroslavu Vlčkovou.

 

Prosím jmenované ověřovatele, aby nyní zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a poté dohlédli na hlasování pořadí.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvu své neúčasti na jednání tito poslanci - konstatuji, že jich je poměrně velké množství, jak vidím. Na služební cestě v zahraničí v Bruselu je pan poslanec Ekert, rodinné důvody má paní poslankyně Emmerová, pan poslanec Karas - pozorovací mise OBSE v Albánii, zdravotní důvody má pan poslanec Laštůvka a Macháček, zahraniční cesta do Bruselu je důvodem nepřítomnosti poslance Payna, v cizině jsou dále poslanci Turek a Zvěřina, ve Frýdku-Místku na zasedání městského zastupitelstva jsou poslanci Recman a Sehoř a na plenárním zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy jsou poslanci Bartoš, Jirousová, Matějů, Ouzký, Sehnalová, Skopal, Cyril Svoboda, Štěpová a Němcová.

Z vlády jsou na zahraničních služebních cestách předseda vlády Zeman, ministři Fišer, Kužvart a Lachnit, ze zdravotních důvodů se pak omlouvá ministr Březina.

Paní poslankyně, páni poslanci, chtěl bych vás informovat o svém dnešním jednání s místopředsedy sněmovny a se zástupci poslaneckých klubů o průběhu 37. schůze.

Především upozorňuji, že s největší pravděpodobností bude schůze probíhat i ve třetím týdnu, to znamená od 10. července. Prosím, abyste se na to všichni připravili.

Dále vám předkládám v souladu s § 53 odst. 3 jednacího řádu Poslanecké sněmovny návrh, abychom příští týden pokračovali v jednání již v pondělí 2. července, a to od 10 hodin. Pokud tento návrh nebude přijat, bude schůze pokračovat v úterý 3. července od 9 hodin, což bude ostatně v každém případě.

Prosil bych, abyste umožnili hlasování o této věci jakožto hlasování prvotní, a proto žádám, abyste se zaregistrovali všichni ti z vás, kdo jste tak ještě neučinili. - Zároveň sděluji, že pan poslanec Kasal má náhradní kartu č. 9.

 

Budeme tedy nyní hlasovat o tom, jestli bude pondělí jednacím dnem, a to od 10 hodin ráno.

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 162 poslanců 70 hlasovalo pro, 71 proti. Návrh tedy nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP