(Jednání pokračovalo v 15.35 hodin.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, prosím, posaďte se, abychom mohli pokračovat v našem jednání.

Poprosím pana poslance Plevu, aby se ujal své tradiční funkce v této roli. Prosím ale pana poslance Skopala, Palase a další, aby se posadili.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, ještě než navrhnu proceduru, považuji za svou povinnost vás upozornit, protože se jedná o normu, která má harmonizovat naše právo s právem Evropské unie, že pozměňovací návrhy J4, J5 a N7 jsou v rozporu s evropskou směrnicí o televizi bez hranic.

Nyní si dovolím navrhnout proceduru.

Nejprve bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu pod písm. B, který jsme také vzali ve druhém čtení za základ. Pokud tento návrh projde, bude bod A nehlasovatelný. Potom bychom hlasovali o bodu C, potom o legislativně technických úpravách, které jsou obsaženy v bodu EI, plus ještě o dalších legislativně technických úpravách v bodech D1, D3, D4, D5, D7, D8, EIII5 a H25 a H26. Potom bychom hlasovali o legislativně technických úpravách přednesených ve třetím čtení. Potom bychom hlasovali o jednotlivých pozměňovacích návrzích tak, jak byly předloženy. Tam, kde bude vylučovat hlasování o jednom bodu hlasování nějaké další, tam na to před tímto hlasováním upozorním, a budeme takto postupovat vždy jen s jednou výjimkou - před hlasováním o M2 bychom napřed hlasovali o písm. O6.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Dobře, doufám, že všichni poslanci poslouchali.

Dám hlasovat o schválení této procedury, ale ještě se hlásí pan poslanec Matulka, náš legislativně procedurální teoretik. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Opravdu k té proceduře jedno připomenutí. Já jsem v podrobné rozpravě vznesl jednak legislativně technickou úpravu, ale jednak jsem požádal, aby sněmovna souhlasila se zpětvzetím jednoho z mých pozměňovacích návrhů, o tom bude potřeba asi hlasovat.

Za druhé bych ale chtěl poprosit pana zpravodaje, který řekl, že budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích tak, jak byly vzneseny. U jednoho z mých pozměňovacích návrhů bych ale poprosil o oddělené hlasování, a to u pozměňovacího návrhu M8, kde je to sice uvedeno pod jedním bodem, ale já vlastně v § 50 odst. 1 měním tři různé údaje. Ono to spolu sice souvisí - jde o to snížení reklamy v České televizi - ale jsou to opravdu tři různé údaje, a názor sněmovny může být opravdu různý. Například ta možnost zvýšení reklamy teleshoppingem z jednoho procenta na deset procent vysílacího času denního, to je opravdu jiný problém než běžné snížení nebo zvýšení procenta reklamy. Proto bych se tedy přimlouval, abychom o tomto pozměňovacím návrhu hlasovali po třech kouscích tak, aby každý ten údaj byl odhlasován samostatně.

Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP