(11.30 hodin)

Poslankyně Yvona Jungová: Můžeme hlasovat o bodu C2, který se týká stejného bodu novely. Stanovisko zpravodajky je kladné, stanovisko předkladatele rovněž kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 367 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 367 tento návrh byl přijat, když ze 143 přítomných se 124 vyslovilo pro, jeden proti.

 

Poslankyně Yvona Jungová: Můžeme pokračovat dále návrhem pana poslance Hrnčíře pod písm. E, který byl podán ve dvou variantách, ve variantě A a ve variantě B. Stanovisko zpravodajky k oběma variantám je záporné, stanovisko předkladatele k první variantě záporné, ke druhé variantě mírně záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nejprve budeme hlasovat o variantě A.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 368 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 368 tento návrh nebyl přijat, když ze 143 přítomných se 68 vyslovilo pro, 71 proti.

 

Poslankyně Yvona Jungová: K variantě B, která je trochu mírnější než varianta A, je moje stanovisko záporné, stanovisko navrhovatele mírně záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 369 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 369 tento návrh nebyl přijat, když ze 143 přítomných se 67 vyslovilo pro, 66 proti.

 

Poslankyně Yvona Jungová: Dostáváme se k pozměňovacím návrhům pana poslance Hofmana pod písmenem D. Pozměňovací návrh je opět podán ve dvou variantách. K variantě A mám negativní stanovisko, předkladatel rovněž negativní stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 370 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 370 tento návrh nebyl přijat, když ze 143 přítomných se 5 vyslovilo pro, 120 proti.

 

Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

Poslankyně Yvona Jungová: Budeme hlasovat o variantě B pana poslance Hofmana. Stanovisko zpravodajky je neutrální, spíše méně kladné, stanovisko předkladatele je neutrální, mírně doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 371 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 371 tento návrh nebyl přijat, když ze 139 přítomných se 64 vyslovilo pro, 66 proti.

 

Poslankyně Yvona Jungová: Posledním pozměňovacím návrhem je návrh pod písmenem A4, který se týká účinnosti tohoto zákona. Moje stanovisko k tomuto návrhu je kladné, stanovisko předkladatele je rovněž kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 372 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 372 tento návrh byl přijat, když ze 141 přítomných se 139 vyslovilo pro, nikdo proti.

 

Vzhledem k tomu, že o všech návrzích bylo hlasováno, přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Radko Martínka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 690, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 373 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 373 tento návrh byl přijat, když ze 141 přítomných se 140 vyslovilo pro, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Paní poslankyně, páni poslanci, tím jsme projednali všechny pevně zařazené body na dnešní dopoledne i veškerá třetí čtení, která bylo možno v tuto chvíli projednat. Budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze. V tuto chvíli bychom měli začít projednávat bod 40 a pak dále pokračovat podle schváleného pořadu schůze.

Registruji procedurální poznámku pana poslance Palase, kterému uděluji slovo.

 

Poslanec Jaroslav Palas: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych požádal o zařazení na program jednání v tuto chvíli bodu 50, podpůrné programy zemědělství pro rok 2001, poskytované podle § 2 zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, vládní návrh, sněmovní tisk 748. Svoji žádost odůvodňuji tím, že pan ministr Fencl v odpoledních hodinách cestuje do zahraničí a byla mi signalizována vzájemná shoda všech, kteří se na této materii podíleli, tudíž projednávání by mělo být rychlé a bezproblémové. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nyní rozhodneme o procedurálním návrhu pana poslance Palase na zařazení bodu 50 na tuto chvíli.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 374 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 374 tento návrh byl přijat, když ze 143 přítomných se 120 vyslovilo pro, 4 proti.

 

Budeme tedy nyní projednávat bod 50, nicméně prosím o krátké strpení, protože se jednalo o přesun a já tady nemám prezidiálku. Současně prosím, aby mi byla přinesena prezidiálka k bodu 50. Prosím všechny poslance, kteří hodlají v průběhu schůze navrhovat zařazení nějakého bodu ihned, aby to avizovali v dostatečném předstihu, aby bylo možné všechny materiály potřebné k projednávání takového bodu přinést do sněmovny.

 

Dalším bodem je

 

50.
Podpůrné programy zemědělství pro rok 2001,
poskytované podle § 2 zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství (vládní návrh)
/sněmovní tisk 748/

 

Tento vládní návrh uvede ministr zemědělství pan Jan Fencl, kterého prosím, aby se ujal slova.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP