(11.40 hodin)

(pokračuje Buzková)

V hlasování pořadové číslo 48 tedy rozhodneme o návrhu usnesení, který souhlasí se zněním schváleným Senátem.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 48 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 48 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 186 vyslovilo 70 a 113 bylo proti. Konstatuji, že jsme návrh zákona ve znění schváleném Senátem nepřijali.

 

Nyní tedy budeme hlasovat znovu, a to podle § 97 odst. 5 jednacího řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců, tedy souhlasu 101 poslance.

Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu, podle sněmovního tisku 465/4."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 49, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 49 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 186 vyslovilo 130 a 53 bylo proti. Konstatuji, že jsme návrh zákona přijali.

 

Jako další bod, který bychom měli projednávat, mám zde zařazen sněmovní tisk 394/4, což je návrh zákona o soudních exekutorech. (Domluva mimo mikrofon.) Je to tak, bylo to přehozeno, nemám to v programu poznamenáno. Dalším bodem tedy je

 

(7.)
Návrh zákona o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)
a o změně dalších zákonů
/sněmovní tisk 394/4/ - vrácený Senátem

 

Senát vrátil návrh zákona s pozměňovacími návrhy. Jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 394/5.

Senátor Jiří Vyvadil je již mezi námi. Prosím tedy, aby se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženým pozměňovacím návrhům vyjádřil poslanec Pavel Svoboda.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Vážené dámy, vážení pánové, kolegové, jako jeden z předkladatelů původní verze zákona vám mohu pouze doporučit, abyste podpořili senátní verzi zákona se všemi pozměňovacími návrhy. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ptám se zpravodaje ústavně právního výboru pana poslance Křečka, zda si přeje se vyjádřit k pozměňovacím návrhům Senátu. Je tomu tak. Slovo má poslanec Křeček.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, já také doporučuji, aby sněmovna přijala senátní verzi tohoto zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Otevírám rozpravu a úvodem připomínám, že při novém projednávání návrhu zákona nejsou přípustné pozměňovací návrhy. V rozpravě vystoupí jako první senátor Jiří Vyvadil, kterému udílím slovo.

 

Senátor Jiří Vyvadil: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, s ohledem na přednes předkladatele i zpravodaje je moje úloha jednodušší. Chtěl bych pouze upozornit, že je zde souvztažnost s později přijímanou novelou obchodního zákoníku, neboť všechny pozměňovací návrhy zde obsažené byly přesunuty do dalšího ustanovení, čili vztah zde nepochybně je.

Doporučuji přijetí tohoto návrhu s tím, že následně je již věc upravena v novele obchodního zákoníku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu senátorovi Vyvadilovi. Hlásí se dále někdo do rozpravy? Není tomu tak, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád) a o změně dalších zákonů podle sněmovního tisku 394/4 ve znění schváleném Senátem podle sněmovního tisku 394/5."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 50, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 50 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 90 a 84 bylo proti. Konstatuji, že jsme návrh zákona ve znění schváleném Senátem nepřijali.

 

Nyní tedy budeme hlasovat znovu, a to podle § 97 odst. 5 jednacího řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců, tedy 101 poslance.

Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), a o změně dalších zákonů ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu, podle sněmovního tisku 394/4."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 51, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 51 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 84 a 81 bylo proti. Konstatuji, že jsme návrh zákona nepřijali.

 

Dalším bodem je

8.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,
ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 358/1992 Sb., o notářích a jejich činnosti
(notářský řád), ve znění zákona č. 82/1998 Sb., zákon č. 15/1998 Sb.,
o Komisi pro cenné papíry a o změně a doplnění dalších zákonů, zákon č. 200/1990 Sb.,
o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 328/1991 Sb.,
o konkursu a vyrovnání, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 476/4/ - vrácený Senátem

***




Přihlásit/registrovat se do ISP