(14.50 hodin)

(pokračuje Bílý)

9. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti poskytování tělovýchovných služeb ***) text sloupce 1 zní: "Poskytování tělovýchovných služeb" a ve sloupci 2 se na konci za slovo "směru" vkládá text "nebo osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti vydaný institucí akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo jiným ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována".

10. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti provozování tělovýchovných zařízení a zařízení sloužících regeneraci a rekondici se ve sloupci 2 na konci za slovo "směru" vkládá text "nebo osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti vydaný institucí akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo jiným ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována".

11. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti činnosti, při kterých je porušována integrita lidské kůže text ve sloupci 2 zní: "Odborná způsobilost podle § 8 odst. 2 nebo § 3 odst. 1 vyhlášky č. 77/1981 Sb., o zdravotnických pracovnících a jiných odborných pracovnících ve zdravotnictví obor: všeobecná (zdravotní) nebo dětská sestra, nebo porodní asistentka (ženská sestra), nebo lékař, nebo vyučení v oboru kosmetička a osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti pro tyto činnosti vydaný institucí akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo Ministerstvem zdravotnictví".

12. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti masérské, rekondiční a regenerační služby text ve sloupci 2 písm. e) zní: "absolvování jiného vysokoškolského vzdělání se specializací pro rehabilitační obory či fyzioterapii" a vkládá se slovo "nebo" a nové písmeno f), které zní "osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti vydaný institucí akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo jiným ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována".

13. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti provozování solárií text ve sloupci 2 zní: "Osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné způsobilosti vydaný institucí akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy nebo Ministerstvem zdravotnictví pro provozování solárií a absolvování lékařské fakulty nebo absolvování studijního oboru zaměřeného na tělesnou kulturu, tělovýchovu a sport, nebo absolvování vyšší zdravotnické školy, nebo absolvování střední zdravotnické školy zakončené maturitní zkouškou".

14. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti restaurování děl z oboru výtvarných umění, která nejsou kulturními památkami, ale jsou uložena ve sbírkách muzeí a galerií *) nebo se jedná o předměty kulturní hodnoty **) se ve sloupci 2 průkaz způsobilosti v textu pod písmenem a) doplňuje za slovo "směru" text "a 2 roky odborné restaurátorské praxe" a na konci textu se doplňuje slovo "nebo" a doplňuje se bod c), který zní: "absolvování učebního nebo studijního oboru zaměřeného na uměleckořemeslné zpracování materiálu a 6 let odborné restaurátorské praxe".

15. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti nákup a prodej kulturních památek nebo předmětů kulturní hodnoty se ve sloupci 2 průkaz způsobilosti za slovem "praxe" doplňuje text "nebo středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou a 5 let odborné praxe".

16. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti obchod se zvířaty určenými pro zájmové chovy text ve sloupci 2 zní:

"a) vysokoškolské vzdělání ve studijních oborech zaměřených na chovatelství zvířat nebo zootechniku nebo veterinářství a 1 rok odborné praxe nebo

b) jiné vysokoškolské vzdělání příbuzného směru a 2 roky odborné praxe nebo

c) středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou nebo vyšší odborné vzdělání ve studijních oborech zaměřených na chovatelství zvířat, zootechniku nebo veterinářství a 4 roky odborné praxe nebo

d) absolvování učebního nebo studijního oboru zaměřeného na chovatelství zvířat nebo zootechniku a 6 let odborné praxe."

17. V příloze č. 2 - Vázané živnosti, skupině 214 - ostatní u oboru živnosti drezura zvířat text ve sloupci 2 zní:

"a) vysokoškolské vzdělání ve studijních oborech zaměřených na chovatelství zvířat nebo zootechniku nebo veterinářství a 1 rok odborné praxe nebo

b) středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou nebo vyšší odborné vzdělání ve studijních oborech zaměřených na chovatelství zvířat nebo zootechniku nebo veterinářství a 3 roky odborné praxe nebo

c) absolvování učebního nebo studijního oboru zaměřeného na chovatelství zvířat nebo zootechniku a 4 roky odborné praxe".

To je vše, děkuji za pozornost. Písemné podklady předám zpravodaji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Bílému. Ptám se, zda se dále někdo hlásí do podrobné rozpravy. Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu, a tím končím i projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem je

 

28.
Návrh poslanců Jaromíra Talíře, Petra Mareše, Petra Plevy, Miloslava Kučery st.
a Zdeňka Klanici na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 46/2000 Sb.,
o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku
a o změně některých dalších zákonů (tiskový zákon)
/sněmovní tisk 595/ - druhé čtení

 

O úvodní slovo prosím zástupce navrhovatelů pana poslance Jaromíra Talíře.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážená paní předsedající, vážená sněmovno, moje úvodní slovo bude velice stručné, protože důvody předložení tohoto zákona jsem uvedl při prvním čtení. Jenom stručně zopakuji, že se jedná o navrácení tzv. povinného výtisku krajským knihovnám. Myslím si, že vše ostatní je uvedeno v důvodové zprávě, kterou máte ve svých podkladech. O průběhu projednání tohoto zákona v garančním výboru bude jistě informovat příslušný zpravodaj. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předložený návrh jsme v prvním čtení přikázali k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Usnesení výboru bylo rozdáno jako sněmovní tisk 595/2. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Aleš Rozehnal.

 

Poslanec Aleš Rozehnal: Děkuji za slovo, paní předsedající. Chtěl bych sněmovnu seznámit s usnesením výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z jeho 35. schůze ze dne 14. června 2000.

K poslaneckému návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu po odůvodnění poslance Jaromíra Talíře, zpravodajské zprávě poslance Rozehnala a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně schválit poslanecký návrh zákona, kterým se mění zákon č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku o změně některých dalších zákonů, tiskový zákon, sněmovní tisk 595, s těmito připomínkami.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP