Neautorizováno !


 

(15.50 hodin)

(pokračuje Kováčik)

Další v rámci toho komplexního pozměňovacího návrhu je návrh na změnu zákona č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí ČR, a to : v části první čl. 1 bod 21 se v § 15 za první větu vkládá nová věta, která zní: "Za geometrické a polohové určení nemovitosti se v takovém případě považuje určení tvaru, rozměru a polohy nemovitosti souřadnicemi bodů jejích hranic podle schváleného návrhu pozemkových úprav."

Změna zákona č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví, tam je návrh tento: v části druhé čl. 2 bod 1 - čl. 1 bod 2 zní: za prvé v § 13 odst. 1 písm. a) zní: a) geometrického plánu, kopie geometrického plánu, upřesněného přídělového plánu, nového souboru geodetických informací katastrů nemovitostí a dokumentace o vytyčení hranice pozemku.

A konečně změna zákona č. 284/1991 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech, za část druhou se vkládá nová část třetí čl. 3, který zní: "část třetí čl. 3 - změna zákona č. 284/1991 Sb., zákon č. 284/1991 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech, ve znění pozdějších předpisů se mění takto: v § 9 a) odst. 2 se v první větě čárka za slovem "vlastníků" nahrazuje tečkou a vypouštějí se slova "a to ještě před vydáním rozhodnutí podle § 9 odst. 6".

Dosavadní část třetí čl. 3 se označuje jako část čtvrtá čl. 4, dosavadní část čtvrtá čl. 4 se označuje jako část pátá čl. 5 a dosavadní část pátá čl. 5 se označuje jako část šestá čl. 6.

V nově označené části čtvrté čl. 4 se v bodě 2 za slova "kopie plánů" vkládají slova "upřesněné přídělové plány a nové soubory geodetických informací katastru nemovitostí".

Toto byl, kolegyně a kolegové, ten první komplexní pozměňovací návrh k tisku 430. Druhý návrh, který jsem rovněž na zemědělském výboru předkládal, a ne že nebyl přijat, ale stáhl jsem jej vzhledem k pochybnostem, které vyplývaly z některých příspěvků v zemědělském výboru. Dávám jej znova a tento návrh zní takto:

V § 3 písm. b) navrhujeme vynechat část nově vloženou takto: "čísla bytů a nebytových prostorů a pojmenování nebytových prostorů" a vypustí se toto další "popřípadě popis umístění bytů a nebytových prostorů v budově, pokud nejsou očíslovány" - tento text se vypustí.

Zdůvodňuji to tím, že pouhý popis bytů či nebytových prostor bez očíslování by znemožnil jednoznačný zápis do katastru nemovitostí, kde při digitalizaci je vždy nutné uvádět očíslování bytů či nebytových prostor ve vlastnickém prohlášení a v následném zápisu

(pokračuje Kováčik)

do katastru nemovitostí z důvodu jednoznačnosti. Čili to číslování se domnívám, že je nutno vždy vyžadovat. Jestliže lze určit jednoznačně identifikaci bytu popisem jeho polohy, počtem místností a tak podobně, tak vždy lze k tomuto popisu přiřadit určité číslo.

Paní a pánové, děkuji vám za pozornost a za podporu mých pozměňovacích návrhů ve třetím čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Kováčikovi. Hlásí se dále někdo do podrobné rozpravy? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu, a tím končíme i druhé čtení tohoto návrhu.

Vzhledem k tomu, že je 15.55 hodin, vyhlašuji přestávku do 16 hodin, kdy budeme pokračovat bodem interpelace na předsedu vlády.

Paní poslankyně, páni poslanci, já se omlouvám, ještě předtím, než vyhlásím přestávku, musím udělit slovo paní poslankyni Brynychové k procedurálnímu návrhu.

 

Poslankyně Ludmila Brynychová: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych přednesla procedurální návrh přeřazení bodu 64 našeho schváleného pořadu na úterý 29. února jako třetí bod našeho odpoledního jednání. Je jím vládní návrh zákona o ochraně biotechnických vynálezů, tisk č. 550.

Tento návrh zákona odůvodňuje ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr, a důvodem je, že v pátek 25. února bude na zahraničním pracovním jednání, které nebylo možno i přes jeho snahu změnit na jiný den. Je pravděpodobné, že by tento bod mohl být zítra předmětem našeho jednání, a bylo by hodné, abychom panu ministrovi dali prostor k jeho vystoupení. Protože jsem zpravodajkou k tomuto bodu, mohu vám sdělit, že se nejedná o kontroverzní materii a nepředpokládám, že bychom s ní strávili delší čas.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře, paní poslankyně, je sice vysoce nepravděpodobné, že by tento bod přišel zítra na řadu, protože je takové penzum pevně zařazených bodů, že si myslím, že to nehrozí. Ale samozřejmě dám o tomto návrhu hlasovat - tedy zařadit na úterý jako třetí bod odpoledne.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 131 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 131 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 87 a 8 bylo proti.

 

Nyní tedy vyhlašuji přestávku do 16.00 hodin, kdy budeme pokračovat bodem ústní interpelace na předsedu vlády.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP