(20.50 hodin)

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji panu poslanci Koháčkovi. Samozřejmě návrh registruji. Jsme v trochu složité procedurální pasti. Protože návrh na odročení - byl-li to návrh na odročení - by měl padnout v průběhu rozpravy, a kdybychom šli striktně podle jednacího řádu, mělo by se o něm hlasovat po skončení rozpravy. Nicméně praxe v této sněmovně již několikrát udělala přerušení bodu do určité doby.

V každém případě bych v tuto chvíli konstatoval, že padl procedurální návrh, o kterém bude nutné hlasovat. Hlasování k tomuto bodu považuji v tuto chvíli za vetované minimálně z pozice klubu sociální demokracie. Poprosil bych legislativu - jestli mě vnímá Kancelář sněmovny, předpokládám, že ano - aby do zítřejšího rána vypracovala stanovisko k tomu, zdali je možno před otevřením rozpravy hlasovat o přerušení bodu a zda je možné hlasovat případně o přerušení bodu v průběhu rozpravy před jejím uzavřením. Domnívám se, že je to trochu složité, ale znovu konstatuji, že jsme toto - pokud se pamatuji - již několikrát udělali. To na obhajobu návrhu pana kolegy Koháčka. Myslím si, že do budoucna pro praxi ve sněmovně by bylo dobré znát stanovisko legislativy.

Návrh tedy padl, je registrován. Hlasování o návrhu, pokud shledáme, že je hlasovatelný, proběhne zítra, kdy bychom měli po mém soudu - nemáme-li stanoven na zítřejší program jiný první bod - tímto začínat. Dostávám avízo od kolegů, že na zítřejší ráno již jsme si nějaký bod stanovili. Takže tento bod v tuto chvíli přerušuji a budeme pokračovat zítra.

Kolegyně a kolegové, v tuto chvíli přerušuji projednávání tohoto bodu poté, co jsme vyslechli úvodní slovo navrhovatele a procedurální návrh zpravodaje.

Zítra začínáme v 9.00 hodin. Jako první bod bude projednáván bod 69, kterým je návrh poslanců Václava Krásy, Petra Mareše, Karla Kühnla a dalších, kterým se mění a doplňuje zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů. Toto je zítra první bod našeho jednání.

Přeji vám dobrou noc a na shledanou.

 

(Jednání přerušeno ve 20.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP