(17.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: To jsme již akceptovali. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Bod H2 - nehlasovatelný. Bod H 3 - nehlasovatelný. Nyní navrhuji hlasovat o bodu H4. Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko ministra také kladné.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování pořadové číslo 719 jsem zahájil. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro 161, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Bod 5 písmeno H je nehlasovatelný. Bod 6 písmeno H. Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko ministra také kladné.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 720, ve kterém rozhodneme o tomto návrhu. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro hlasovalo 160, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Bod 7 písmeno H. Tento bod je nehlasovatelný. Bod 8 písmeno H. Tento bod je nehlasovatelný. To samé jako bod 9 písmeno H. Nyní navrhuji hlasovat o bodu 10 písmeno H. Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko ministra je negativní.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování 721 rozhodne o tomto návrhu. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 161 pro 56, proti 102. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Andrej Grega: Dalším bodem je bod 11 písmeno H. Stanovisko zpravodaje je, že tento bod je nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Ano, nikdo nezpochybňuje váš výklad. Můžeme dále.

Poslanec Andrej Grega: Dále bychom měli hlasovat o bodu 1 písmeno I. Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko ministra také.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování 722 rozhodne o tomto návrhu. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. V tuto chvíli již hlasujeme, takže budeme muset řešit případný rozpor. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro 110, proti 20.

 

Platí, nebude-li přijata námitka, že tento návrh byl přijat. Nicméně vidím námitku pana poslance Brožíka.

 

Poslanec František Brožík: Na začátku hlasování jsme hlasovali o mém pozměňovacím návrhu pod bodem L2, který jsme schválili. Podle mne je tento návrh nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Prosím o chvilku strpení, pane kolego. Mohu potvrdit z mých poznámek, že návrh pod bodem L2 byl schválen. Teď je zapotřebí pouze vyjasnit rozpor, zda se přijetím tohoto pozměňovacího návrhu stává tento pozměňovací návrh nehlasovatelným. Je mezi nimi věcný rozdíl, pane kolego? Není-li mezi nimi věcný rozdíl, jestli bude souhlas ve sněmovně, respektoval bych první rozhodnutí sněmovny, prohlásil bych poslední hlasování za neplatné, a není-li věcného rozdílu v těchto dvou návrzích, bude platit první přijaté usnesení Poslanecké sněmovny.

 

Poslanec Andrej Grega: Já se tímto panu poslanci Brožíkovi omlouvám.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování pořadové číslo 722 je v tuto chvíli prohlášeno za neplatné. Můžeme přistoupit k dalšímu hlasování.

 

Poslanec Andrej Grega: Nyní bychom měli hlasovat o bodu 2 písmeno I. Stanovisko zpravodaje je kladné. Stanovisko pana ministra je také kladné.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Zahajuji hlasování 723. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Vidím v tuto chvíli faktickou připomínku předkladatele k proceduře.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Chtěl bych jenom připomenout to, na co tady upozornil pan poslanec Talíř, že v bodě, kde jsme hlasovali, došlo v textu k záměně, čili "provozování veřejně příslušné" se mění na "provozování veřejně přístupné".

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane ministře, to bylo opraveno v rámci třetího čtení.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Ano, vím, ale chtěl jsem to zdůraznit pro záznam u tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Ano. Nic se nestalo zdůrazněním. V legislativně technických připomínkách v rámci třetího čtení to zaznělo, legislativně technické úpravy zákona, který v tuto chvíli projednáváme, toto zaznamenají.

Prosím pana zpravodaje o další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Nyní navrhuji hlasovat o bodu 3 písmeno I. Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko pana ministra také.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování číslo 724 jsem zahájil. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro 89, proti 51. Návrh byl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Bod číslo 4 písmeno I. Stanovisko zpravodaje je záporné, stanovisko pana ministra je také záporné.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování číslo 725 je zahájeno. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro 17, proti 139. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Bod 5 písmeno I. Tento bod je nehlasovatelný, je již obsažen ve vládním návrhu novely zákona pod bodem číslo 207.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Jenom bych upozornil, že zde máme problém v tisku, že bod 5 se nachází zřejmě až na stránce 13. Platí interpretace, že je nehlasovatelný? Vidím, že pan ministr s tím příliš nesouhlasí. Pan ministr k proceduře.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Pan zpravodaj řekl správně, že to řeší bod č. 207 vládního návrhu, ale přesto si myslím, že by se o tom mělo hlasovat. Je již obsažen ve vládním návrhu, ale zaznělo to tady.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane ministře, vy námitku nevznášíte, kromě toho, že trochu relativizujete stanovisko zpravodaje. Nicméně se ptám, jestli někdo vznáší formální námitku a požaduje o tomto návrhu hlasovat. Není tomu tak. Platí interpretace pana zpravodaje, že tento bod je nehlasovatelný. Děkuji.

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Andrej Grega: Dalším návrhem je bod 1 písmeno J. Stanovisko zpravodaje je záporné. Stanovisko pana ministra je také záporné.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP