(14.20 hodin)

(pokračuje Kapoun)

A to tím způsobem, že odstavec 8 bude označen jako odstavec 7, odstavec 9 jako odstavec 8.

Za druhé, bude-li schválen pozměňovací návrh D1, spočívající na vypuštění § 39a, je zapotřebí § 39b až 39d označit jako § 39a až 39c. A nově navrhuji § 39e, pozměňovací návrh A34, označit jako § 39d.

Rovněž je v případě schválení pozměňovacího návrhu D1 nutné upravit v pozměňovacím návrhu A34 v zaváděném § 39e odkazy v jeho odstavci 2.

Za třetí, v pozměňovacím návrhu A40, je to nová dikce § 62 odst. 4, je zapotřebí na konci textu tohoto odstavce z důvodů terminologického sjednocení dikce zákona nahradit slova "při provozování železniční dopravní cesty a provádění dopravních úkonů" slovy "při provozování dráhy a provozování drážní dopravy". Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Kapounovi a ptám se, kdo se dále hlásí do rozpravy. Nikdo se nehlásí, končím rozpravu ke třetímu čtení tohoto návrhu a ptám se nejprve pana ministra, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje, aby případně přednesl závěrečné slovo a poté oznámil postup při hlasování, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjadřoval. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Z důvodů, že tento zákon byl velmi podrobně projednáván a několikrát dohadován s poslaneckými kluby, nechci zdržovat závěrečným slovem. Přešel bych spíš k tomu, že bych navrhl způsob, jakým budeme o pozměňovacích návrzích hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím pane zpravodaji.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Děkuji. Při hlasování navrhuji tento postup. Nejprve je zapotřebí vypořádat se s pozměňovacími návrhy obsaženými v usnesení hospodářského výboru, tj. s návrhy té skupiny 39A. Mám avizován jeden požadavek, aby o jednom, to je o posledním návrhu bylo hlasováno individuálně. Pokud bychom to odhlasovali, je možno hlasovat o pozměňovacích návrzích hospodářského výboru jako o jednom celku, protože ostatní pozměňovací návrhy se nijak nevylučují s pozměňovacími návrhy hospodářského výboru.

Pokud se týká dvou pozměňovacích návrhů, to znamená návrhů C a D2, tyto pozměňovací návrhy jsou hlasovatelné jedině tehdy, pokud bude přijat pozměňovací návrh A1, protože se vztahuji vlastně k pozměňovacím návrhům hospodářského výboru, a pozměňovací návrhy B a D1, i když spolu vzájemně souvisí, jsou hlasovatelné v obou případech, ať je odhlasován jeden, nebo druhý. Čili navrhoval bych tento postup.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu zpravodaji. Pochopila jsem to tak, že navrhujete takovou proceduru, že budeme hlasovat nejprve o bodu A1 až A41 najednou, poté o bodu A42 a poté o bodech B, C a D tak, jak je to napsáno ve sněmovním tisku 210/2. Je tomu tak?

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Paní předsedající, uvedl jsem, že bych chtěl, protože mám avizováno od pana poslance Sehoře, aby bod 39 byl hlasován samostatně, teprve po odhlasování tohoto bodu je možné hlasovat o návrhu A jako o jednotném hlasování.

Chtěl bych pro informaci upozornit, že je to změna číslovky, to znamená možnost udělení pokuty: V původním návrhu byl jeden milion korun, pozměňovací návrh je "do 10 milionů korun". Chci upozornit, abyste zvážili, jak velké podniky na železnici podnikají a jak vysokou pokuty by mohly dostat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Omlouvám se, pane poslanče, nepochopila jsem přesně váš návrh. Tedy rekapitulace je taková, že nejprve bod 39A, poté veškeré návrhy pod bodem A jako celek a poté další návrhy.

Ještě předtím, než dám hlasovat o tomto postupu, tak vidím, že se hlásí - tuším pan poslanec Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Navrhuji, aby se samostatně hlasovalo ještě o bodech A7, A8 a A14. To je vše.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře. Pan poslanec Hojda navrhl, aby se hlasovalo samostatně ještě o třech dalších bodech. Prosím pana zpravodaje, aby se k tomu vyjádřil, a poté hlasováním rozhodneme o proceduře.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Samozřejmě z důvodu, abychom urychlili toto jednání, souhlasím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobrá. Rozhodneme tedy o proceduře, tak jak ji navrhl pan poslanec Kapoun, který současně akceptoval návrhy pana poslance Hojdy.

Rozhodneme o tomto návrhu v hlasování pořadové číslo 531, které zahajuji a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem procedury. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 531 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 173 pro vyslovilo 142 a jeden byl proti.

 

Budeme se tedy řídit touto procedurou a já prosím pana zpravodaje, aby předkládal jednotlivé návrhy, o kterých budeme hlasovat, a spolu s panem ministrem se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Jako o prvním bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A8. Stanovisko pana ministra je kladné, stanovisko předkladatele je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat o bodu A8.

Zahajuji hlasování číslo 532 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 532 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 173 pro vyslovilo 139 a 17 bylo proti.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Dále bych navrhoval, abychom hlasovali pro návrh A7.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Předkladatele kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím, stanovisko pana ministra. Kladné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 533 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 533 tento návrh byl přijat, kdy se z přítomných 173 pro vyslovilo 140 a 19 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Dále bych navrhoval, abychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A14. Stanovisko zpravodaje je kladné, předkladatele také kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 534 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 534 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 174 pro vyslovilo 147 a 17 bylo proti.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Dále bychom měli hlasovat o posledním návrhu z této skupiny na samostatné hlasování, a to je o bodu 39, § 50. Stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanovisko ministra?

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 535 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 535 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 173 pro vyslovilo 101 a 63 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP