(14.10 hodin)

(pokračuje Tlustý)

Vzhledem k vzniklé situaci se domnívám, že nezbývá, než tento návrh podpořit.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, takže o něm rozhodneme hlasováním.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 244. Ptám se, kdo je pro předložený návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 183: pro návrh 172, proti nikdo, návrh byl přijat. Prosím pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: V tom případě můžeme hlasovat - a tady se zeptám sněmovny, zda trvá na individuálním hlasování, nebo zda připustí hlasování spojená ke všem tiskům o přikázání rozpočtovému výboru tisku 337 a 298. Pokud bude požadováno individuální hlasování, můžeme samozřejmě hlasovat dvakrát.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zeptám se, jestli je námitka proti společnému přikázání obou dvou tisků. Námitka není.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 245. Ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 183: pro návrh 180, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dalším návrhem je zkrácení lhůty projednání o 20 dnů, opět u tisků 337 i 298. Rovněž doporučuji hlasování najednou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přeje si někdo oddělené hlasování o zkrácení lhůty? Žádné takové přání nevidím, budeme tedy hlasovat o obou dvou tiscích.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 246. Ptám se, kdo je pro předložený návrh. Kdo je proti?

Z  přítomných 184: pro návrh 175, proti 2, návrh byl přijat.

 

Tím jsme se myslím vypořádali s těmito třemi body, a to tak, že Poslanecká sněmovna přikázala k projednání rozpočtovému výboru sněmovní tisky 337 a 298 a u obou dvou tisků zkrátila lhůtu na projednávání o 20 dnů a sněmovní tisk 321 vrátila navrhovateli k dopracování. Děkuji zpravodaji v tuto chvíli.

 

Dalším bodem pořadu bude bod s pořadovým číslem 166, což je

 

166.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 531/1990 Sb.,
o územních finančních orgánech, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 266/ - třetí čtení

 

Ještě jen uvedu další úmysly řídícího schůze o pořadí projednávaných bodů. Chtěl bych využít vítané přítomnosti pana ministra financí a pokusit se do zahájení bloku ústních interpelací projednat maximum bodů, které se týkají právě pana ministra financí tak, abychom ho zde měli přítomného.

V tuto chvíli zahajuji třetí čtení návrhu, který je uveden pod sněmovním tiskem 266. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal vedle místopředsedy vlády zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Radim Chytka. Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu zákona obsahuje sněmovní tisk číslo 266/2. Žádám zpravodaje, aby společně se mnou sledoval rozpravu, kterou v tuto chvíli otevírám. Žádnou přihlášku do rozpravy nevidím… Prosím, pan kolega Ježek.

 

Poslanec Libor Ježek: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, já si dovolím legislativně-technicky upřesnit můj pozměňovací návrh, který máte ve sněmovním tisku 266/2 pod písmenem b). Jedná se o to, že věcným záměrem tohoto návrhu je zrušení statutu Finančního úřadu ve Vejprtech a formulace textu v bodě 1, 2, tato formulace nepostihuje všechny možné legislativní úpravy čl. 2 návrhu zákona při průběhu hlasování bodu 9 rozpočtového výboru.

Dále žádám o stažení varianty A v mém pozměňovacím návrhu a doporučuji hlasování o tomto jako o celku. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Ptám se, kdo další se hlásí do rozpravy v rámci třetího čtení. Žádnou přihlášku nevidím a rozpravu tedy končím. Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Poprosil bych pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním o nich se k nim on jako zpravodaj i pan ministr financí vyjádřil. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Radim Chytka: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy a pánové, navrhuji, abychom nejdříve hlasováním rozhodli o návrhu pana poslance Libora Ježka ohledně jeho upřesnění a stažení jeho alternativy A u jeho pozměňovacího návrhu. Dále bych navrhoval hlasovat podle toho, jak jednotlivé pozměňovací návrhy byly předloženy, a to postupně podle jednotlivých návrhů, s výjimkou legislativně-technických návrhů rozpočtového výboru A5, A6, A7, A8. Tady pokud by byla vůle sněmovny, je možné podle mého hlasovat najednou dohromady.

U prvního pozměňovacího návrhu bych potom rád upozornil, že tento pozměňovací návrh A1 je podmnožinou pozměňovacího návrhu F; bylo by tedy vhodné, abychom nejdříve hlasovali o pozměňovacím návrhu F plus hlasovali o pozměňovacím návrhu D, který se týká téhož, a tím by se stal pozměňovací návrh A1 nadbytečným. Zároveň bych chtěl upozornit, že při přijetí pozměňovací návrhu A4 je pozměňovací návrh E1 nehlasovatelný.

Toto je můj návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Zeptám se kolegů, zda má někdo námitku proti takto navrženému postupu. Námitku nevidím, přesto tedy pro jistotu nás všech navržený postup zpravodajem bych nechal potvrdit hlasováním.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování s pořadovým číslem 247. Ptám se, kdo je pro, postupovat podle navrženého postupu zpravodajem, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 247 z přítomných 185: pro návrh 178, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Děkuji a prosím, pane poslanče, abyste předkládal jednotlivé návrhy na hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP