(14.10 hodin)

(pokračuje Klaus)

Chtěl bych vás informovat o návrzích průběhu schůze na tento týden. Prosím o pozornost, protože se vás to týká.

Návrhy, které vzešly z dnešní porady předsedy Poslanecké sněmovny s místopředsedy sněmovny a se zástupci poslaneckých klubů, znějí takto: Poslanecká sněmovna bude jednat ve středu a ve čtvrtek do 21. hodiny, polední přestávky budou vyhlašovány v pravidelnou dobu, a to od 13 do 14 hodin každý jednací den, a v pátek odpoledne budeme projednávat blok mezinárodních smluv - druhé a první čtení.

Pokud nebude námitek, dal by o těchto námětech hlasovat dohromady.

Hlásí se pan poslanec Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, vážený pane předsedo, vážený pane předsedo vlády, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já dávám návrh, aby se hlasovalo o středě po 19. hodině a o čtvrtku zvlášť. Jsem přesvědčen o tom, že ne všichni jsou ochotni být oba dny po 19. hodině tady, a myslím si, že tu středu a čtvrtek je třeba rozhodnout odděleně.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Samozřejmě, není důvod nehlasovat jiným způsobem, jen bych panu poslanci Filipovi chtěl říci, že snad četl pozvánku k programu a všiml si, že poslední bod programu jsou odpovědi členů vlády na písemné interpelace, kde je návrh, aby tyto odpovědi byly projednávány ve čtvrtek po skončení ústních interpelací do 21. hodiny. To je návrh bodu 193, takže pokud by neprošel nebo prošel jeho návrh, tak je třeba ještě polemizovat s tímto bodem 193, což není teď.

Slyšeli jsme tedy návrh na rozdělení prvního ze tří návrhů na dvě hlasování. Alespoň tak jsem to zaregistroval. Má ještě někdo jiný nějakou připomínku?

Takže místo jednoho hlasování budeme mít hlasování asi tři.

Žádal jste izolovaně hlasovat (k poslanci Filipovi) o bodu jedna, a to ještě u bodu jedna ve dvou hlasováních. Ano?

 

Poslanec Vojtěch Filip: Mohu ještě poznámku? (Předseda Klaus: Můžete.)

Děkuji, pane předsedo, já nezpochybňuji jednání ve čtvrtek po 19. hodině, myslím, že v tom byl velký konsensus, já zpochybňuji jednání ve středu po 19. hodině.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Takže teď tomu rozumím tak, že budeme mít dvě hlasování - izolovaně o středě a potom o zbytku mých návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, aby se jednalo ve středu do 21. hodiny, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 2 ze 181 přítomných 142 hlasovalo pro, 31 hlasovalo proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní dávám hlasovat o zbytku mých návrhů, které se týkaly čtvrtku, polední přestávky a pátečního odpoledne.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 3. Kdo je pro tyto návrhy, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti těmto návrhům?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 3 ze 181 přítomných 173 hlasovalo pro, nikdo nebyl proti. Tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP