(17.00 hodin)

(pokračuje Buzková)

Návrh F2 získal 25 hlasů.

 

Poslankyně Alena Páralová: Návrh L.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková:hlasování pořadové číslo 409, které zahajuji se ptám, kdo podporuje návrh uvedený pod bodem L.

Návrh uvedený pod bodem L získal 16 hlasů.

 

Jako o prvním budeme hlasovat o návrhu, který je uveden pod bodem A14. Prosím o stanovisko.

 

Poslankyně Alena Páralová: Zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 410 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 410 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 182 pro vyslovilo 123 a 49 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Budeme hlasovat o návrhu A15. Doporučuji.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 411 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 411 se z přítomných 182 pro vyslovilo 178, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dále budeme hlasovat o návrhu A16. Upozorňuji, že pak se stanou nehlasovatelnými pozměňovací návrhy B3 a M.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska.

 

Poslankyně Alena Páralová: Doporučuji.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 412 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 412 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 182 pro vyslovilo 94 a 88 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dříve než přistoupíme k hlasování o bodu 17, měli bychom asi rozhodnout o pozměňovacím návrhu pana poslance Zdeňka Škromacha pod bodem G. Je to technická úprava, pozměňovací návrh k tomuto návrhu, a navíc tento návrh má dvě varianty. Měli bychom hlasovat tedy o první a druhé variantě. Ptám se pana poslance Škromacha, zda chce orientační hlasování, nebo nejprve…

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já pouhým pohledem na pana poslance Škromacha soudím, že pan poslanec si přeje, aby se hlasovalo podle pořadí, jak byly podány, protože varianta č. 2 se mi zdá, že je v zásadě variantou pro případ, kdy varianta 1 nebude schválena. Je tomu tak, pane poslanče?

 

Poslankyně Alena Páralová: Takže budeme hlasovat o variantě 1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, paní zpravodajko. S procedurální připomínkou pan poslanec Krása.

 

Poslanec Václav Krása: Paní předsedající, členové vlády, dámy a pánové. Já jsem svůj návrh ve druhém čtení podal jako protinávrh proti návrhu, který byl přijat ve výboru, a uvedl jsem, že toto je přesnější legislativní návrh. Domnívám se, že jako o protinávrhu by se mělo hlasovat nejprve o mém návrhu, uvedeném pod písmenem F, body 3 a 4, a to dohromady, protože jsem to podával jako jeden pozměňovací návrh, a návrh pana poslance Škromacha je potom doplňující návrh, pokud můj návrh bude přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dobře. Netýká se to sice místa, čísla apod., ale myslím si, že to bude asi nejjednodušší. Takže navrhuji orientační hlasování mezi návrhem výboru… (Připomínky z pléna.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní zpravodajko, já myslím, že je ta věc celkem jasná. Pan poslanec Krása navrhl svůj návrh jako jasný protinávrh proti návrhu, který předkládá výbor. Tudíž by se nejprve mělo hlasovat o tomto protinávrhu, pokud tento protinávrh bude přijat, rozhodne se potom o návrhu pana poslance Škromacha, který je k němu doplňující. Pokud nebude přijat, budeme hlasovat o návrhu výboru, a pokud tento bude přijat, budeme hlasovat o doplňovacím návrhu pana poslance Škromacha.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dobře. Takže hlasujeme společně o pozměňovacích návrzích F3 a F4.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Nedoporučuji.

 

Poslankyně Alena Páralová: Nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 413 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 413 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 182 pro vyslovilo 57 a 112 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Budeme hlasovat o návrhu A17.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Ano.

 

Poslankyně Alena Páralová: Nesouhlasím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan místopředseda - souhlas.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 414. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 414 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 182 pro vyslovilo 103 a proti 67.

 

Nyní tedy ještě návrh pana poslance Škromacha.

 

Poslankyně Alena Páralová: Je to návrh pod číslem G a budeme nejprve hlasovat o variantě 1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Poslankyně Alena Páralová: Já nedoporučuji.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan ministr je neutrální.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 415 a ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Škromacha v první variantě. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 415 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 183 pro vyslovilo 90 a 83 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Takže budeme hlasovat o variantě č. 2. Upozorňuji, že je to legislativní věc spíše v tuto chvíli a možná že překračuji své pravomoci, ale asi bychom to měli schválit, protože by s tím potom byl problém.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan ministr také si to myslí.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 416 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 416 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 183 pro vyslovilo 73 a 3 byli proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Budeme hlasovat o návrhu A19.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Poslankyně Alena Páralová: Souhlasím.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 417 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 417 se z přítomných 183 pro vyslovilo 178, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Budeme hlasovat o návrhu A20. Nedoporučuji.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 418 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 418 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 183 pro vyslovilo 99 a 79 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP