Komentář k účetní závěrce Fondu dětí a mládeže za rok 1997

V souladu se zákonem č. 563/91 Sb., o účetnictví a s ním souvisejícími předpisy je povinností každé účetní jednotky vést účetnictví tak, aby bylo úplné, průkazné a správné. Jak vyplývá ze zákona, účetní závěrku ověřuje auditor, který konstatuje, že účetnictví věrně zobrazuje majetek a závazky, výsledek hospodaření a finanční situaci Fondu dětí a mládeže za rok 1997.

Zároveň upozorňuje, že základní jmění obchodních společností spravovaných Fondem dětí a mládeže je nesprávně stanoveno. Na potřebu opravy základního jmění obchodních společností pro jeho nereálnou výši upozorňuje Fond dětí a mládeže již od svého vzniku. Aby mohl být poskytnut věrný obraz o výši spravovaného majetku vloženého v obchodních společnostech bude třeba tento majetek tržně ocenit. Do této doby byly vytvořeny opravné položky, které dočasně snižují hodnotu finančních investic.

Hospodaření Fondu za rok 1997 vykazuje ztrátu ve výši 166.747 tis. Kč, přičemž provozní hospodářský výsledek (včetně odpisů) dle výkazu zisků a ztrát činí za běžné účetní období -12.833 tis. Kč, což představuje 7,7% z celkové ztráty.

Celkové náklady za běžné účetní období činí celkem 196.000 tis. Kč, z toho největší část (154.736 tis. Kč, tj. 79%) tvoří náklady na tvorbu opravných položek. Fond v běžném účetním období vytvořil opravnou položku k finančním investicím (153.691 tis. Kč) a k pohledávkám z obchodního styku ve výši 1.045 tis. Kč. Tyto opravné položky snižují hodnotu příslušného aktiva v bilanci a jejím zaúčtováním do účetních nákladů se snižuje účetní hospodářský výsledek (vytváří ztráta). Tvorba opravných položek k finančním investicím je tedy reakcí na umělé navýšení základního jmění obchodních společností bývalým MH ČR při jejich založení. Dočasné snížení hodnoty finančních investic je nutno chápat pouze jako účetní operaci. Pokud pominou důvody pro snížení hodnoty aktiv, opravná položka se zruší.

Další významnou položkou podílející se na celkových nákladech jsou odpisy hmotného a nehmotného investičního majetku, které činí 10.004 tis. Kč.

Náklady na ostatní služby (náklady na správu majetku, poradenství, výkon auditu, znalečné...) byly čerpány ve výši 8.464 tis. Kč. Oproti minulému účetnímu období došlo ke snížení těchto nákladů o 60,7%, tj. o více než 13.000 tis. Kč. K tomuto snížení došlo zejména změnou způsobu správy majetku.

Nezanedbatelnou částí nákladů jsou finanční prostředky vynaložené na opravy a udržování. Tyto náklady dosáhly 8.104 tis. Kč. Vynaložením finančních prostředků na zprovoznění objektů, rozšíření kapacit i využitelnosti objektů, Fond zamezuje postupnému znehodnocování spravovaného majetku, které by moulo vést ke skutečnému snižování hodnoty nemovitého majetku jednak převzatého do správy Fondu od bývalého MH ČR a jednak dohledaného.

Na celkových výnosech, které dosáhly v roce 1997 částky 29.253 tis. Kč, se velkou měrou podílí ostatní provozní výnosy (19.344 tis. Kč), zahrnující především nájemné a výnosy z komerční činnosti u pronajatých objektů. Finanční prostředky utržené za prodej movitého majetku, který není vhodný pro využití organizacemi sdružujícími děti a mládež, dosáhly 7.934 tis. Kč. Výnosy z finančních investic a výnosové úroky činí celkem 1.935 tis. Kč.

Zákon ukládá povinnost zachytit při ocenění majetku a závazků ke dni sestavení účetní závěrky veškerá známá rizika, ztráty a znehodnocení. Proto Fond dětí a mládeže vytvořil ve svém účetnictví opravné položky (na pohledávky a finanční investice), což ve svém důsledku vedlo k zápornému hospodářskému výsledku.

Majetek, který byl vložen zákonem 113/93 Sb. do správy Fondu dětí a mládeže je oceněn v netržních hodnotách. Výše základního jmění obchodních společností od samého počátku neodpovídají tržním hodnotám majetku vloženého do obchodních společností. Náprava tohoto stavu je úkol, který musí Fond dětí a mládeže řešit v nejbližším období. Jen reálným oceněním tržní hodnoty spravovaného majetku lze dojít k správně stanoveným hodnotám základního jmění obchodních společností i celého majetku spravovaného Fondem dětí a mládeže.

Komentář k čerpání rozpočtu za rok 1997

Rozpočet Fondu za účetní období r. 1997 byl koncipován jako přebytkový s tím, že rozdíl předpokládaných příjmů a výnosů a nákladů činil 37.104 tis. Kč. Skutečné náklady téměř korespondují s plánovanými nákladovými položkami, v příjmové části však k naplnění nedošlo z důvodů, které jsou dále podrobněji rozvedeny.

Celkové náklady za běžné účetní období dosáhly částky ve výši 196.000 tis. Kč, z toho největší část (154.736 tis. Kč) tj. 79% tvoří náklady na tvorbu opravných položek. Opravné položky vytvořené k aktivům vyjadřují částku, o níž se ocenění daných majetkových složek dočasně snižuje. Fond v běžném účetním období vytvářel opravnou položku k finančním investicím (153.691 tis. Kč) a dále k pohledávkám z obchodního styku ve výši 1.045 tis. Kč. Další významnou položkou podílející se na celkových nákladech jsou odpisy hmotného a nehmotného investičního majetku, které tvoří 5,1% celkových nákladů.

Náklady na ostatní služby stanovené v rozpočtu ve výši 12.060 tis. Kč byly čerpány pouze na 70,2%. Největší úspory v této položce bylo dosaženo u nákladů spojených se správou majetku dle komisionářských smluv, kde na předpokládanou částku 8.300 tis. Kč bylo čerpáno jen 5.309 tis. Kč, což představuje 27% skutečnosti minulého účetního období a 64% plánovaných nákladů r. 1997. Náklady na provizi realitních kanceláři činily jen 8,4 předpokládaných nákladů z titulu nesplnění všech plánovaných prodejů.

Nezanedbatelnou částí nákladů jsou finanční prostředky vynaložené na opravy a udržování. Tyto náklady dosáhly 8.104 tis. Kč, což představuje 105,2% rozpočtované částky. Ve srovnání s minulým účetním obdobím tato částka představuje dvojnásobné navýšení těchto nákladů, které byly vloženy do objektů především za účelem jejich zprovoznění, případně ke zvýšení využitelnosti a rozšíření kapacit.

Mzdové náklady byly čerpány na 88,7% rozpočtované částky, přičemž průměrný výdělek za rok 1997 vzrostl u zaměstnanců o 3,6% ve srovnání s rokem 1996.

Náklady na daně a poplatky, které zahrnují především platbu daně z nemovitostí (čerpáno 584 tis. Kč) a daně z převodu nemovitostí (236 tis. Kč) nebyly čerpány ve výši rozpočtované částky, neboť Fond do konce běžného účetního období neobdržel od finančních úřadů všechny platové výměry na daň z nemovitostí, jejichž prodej byl uskutečněn v roce 1996 a 1997.

Ostatní provozní náklady jsou tvořeny především pojištěním majetku. Tato nákladová položka byla čerpána na 133,3% plánované částky, přičemž růst byl způsoben rozšířením pojištění nemovitostí účetně evidovaných jako hmotný majetek nebo hmotné investice na novou cenu a rozšířením počtu pojištěných objektů o objekty dohledané.

Nákladová položka - ostatní mimořádné náklady (rozpočet: 800 tis. Kč) byla překročena o 1.191 tis. Kč. Toto vysoké čerpání bylo způsobeno zůstatkovou cenou nemovitostí (1.090 tis. Kč) a náklady spojenými s likvidací Háje u Svitav. Demolice nemovitosti byla provedena na základě rozhodnutí Městského úřadu ve Svitavách ze dne 21. 3. 1997, kterým bylo nařízeno odstranění závadné stavby ohrožující život a zdraví osob.

Plánované celkové příjmy byly stanoveny ve výši 75.150 tis. Kč. Dosažené příjmy a výnosy činily za běžné účetní období pouze 39% plánovaných příjmů. Propad příjmové části rozpočtu byl způsoben neuskutečněním se všech plánovaných a vládou schválených prodejů, kde se očekával výnos ve výši 51.500 tis. Kč. Z plánovaného počtu prodejů nemovitostí bylo uskutečněno pouze pět prodejů, přičemž dosažený zisk z prodeje těchto nemovitostí po odpočtu zůstatkové ceny činil 4.682 tis. Kč.

Neúspěšnost prodejů byla způsobena především poklesem reálné kupní síly obyvatelstva a dále vysokými cenami nemovitostí stanovenými znaleckými posudky, které nebyli kupující ochotni akceptovat. Nízká úspěšnost prodejů se odrazila také v jiných příjmech, jako jsou výnosové úroky z uložených finančních prostředků, kde oproti rozpočtované výši 6.650 tis. Kč bylo získáno jen 1.229 tis. Kč, tj. (18,5%).

Ostatní provozní výnosy zahrnující převážně nájemné z pronajatých objektů, přefakturaci daně z nemovitostí, přijaté náhrady od pojišťovny, výnosy z komerční činnosti v plánované výši 16.000 tis. Kč se podařilo naplnit na 19.344 tis. Kč tj. 120,9% stanovené částky.

Propad příjmové části rozpočtu se odrazil i ve finančních možnostech Fondu týkajících se podpory grantové činnosti, kde na stanovenou částku ve výši 5.000 tis. Kč byly poskytnuty dary ve výši 267 tis. Kč tj.5,4%.

Jak vyplývá z předešlých údajů, hospodaření Fondu za rok 1997 skončilo ztrátou ve výši 166.747 tis. Kč. Na dosažený hospodářský výsledek měla rozhodující vliv především tvorba opravných položek na finanční investice a pohledávky (ve výši 154.736 tis. Kč), dále propad v příjmové části rozpočtu způsobený neuskutečněním všech plánovaných a vládou schválených prodejů, náklady spojené s likvidací nemovitosti Háje u Svitav a v neposlední řadě i výše odpisů hmotného a nehmotného invest. majetku ve výši 10.004 tis. Kč.

Tvorbu opravných položek, které mají rozhodující vliv na dosažený hospodářský výsledek, zavedl Fond dětí a mládeže z důvodu nereálné výše základního jmění spravovaných obchodních společností. Na potřebu opravy základního jmění obchodních společností upozorňuje Fond dětí a mládeže již od svého vzniku.

Výše tohoto jmění od samého počátku neodpovídají tržním hodnotám majetku vloženého do obchodních společností. Náprava tohoto stavu je úkol, který musí Fond dětí a mládeže řešit v nejbližším období. Jen reálným oceněním tržní hodnoty spravovaného majetku lze dojít k správně stanoveným výškám základního jmění obchodních společností a tím i celého majetku spravovaného Fondem dětí a mládeže. Takto nově oceněný majetek je možné dále vypořádat způsobem, který vzešel z jednání mezi Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR, MŠMT a FDM na jaře 1997.

Příloha ke "Komentáři k čerpání rozpočtu za r. 1997"


Čerpání rozpočtu Fondu dětí a mládeže za rok 1997
Roční
Skuteč. leden - prosinec 1997
č. účtu
Název účtu
plán v
FDM v
ČR v
celkem
tis. Kč
tis. Kč
tis. Kč
tis. Kč
v %
Výdaje a náklady
501Spotřeba materiálu 410458459 917223,66
502Spotřeba energie 4400132 13230,00
511Opravy a udržování 7 7002637 841 8 104105,25
512Cestovné 125480 4838,40
513Náklady na reprezentaci 40370 3792,50
518Ostatní služby 12 0601 3797 085 8 46470,18
521Mzdy exekutivy 3 2732 9020 2 90288,66
523Odměny čl. výboru a DR 1 4971 1200 1 12074,82
524zákonné soc. a zdrav. pojiš. 1 1469890 98986,30
531Daň silniční -6 -6
532Daň z nemovitostí 1 1500584 58450,78
538Ostatní daně a poplatky 2 8200236 2368,37
544-5Pokuty a penále -5929 -30
548Ostatní provozní náklady 1 555981 975 2 073133,31
543Dary - grantová činnost 5 0000267 2675,35
568Ostatní finanční náklady 30163 1963,33
541Zůst. cena prod. NHIM a HIM 03 190 3 190
551Odpisy 4779 527 10 004
559Tvorba opr. polož. - pohled. 1 045 1 045
579Tvorba opr. polož. - fin. inves. 153 691 153 691
588Ostatní mimoř. náklady 80001 991 1 991248,90
582Manka a škody 153 153
527Zákonné sociál. náklady 67 67
Náklady celkem 38 0467 789 188 211196 000 515,17
Příjmy a výnosy
602Tržby z prodeje služeb 11
641Tržby z prodeje HIM a NHIM 52 5004 6473 287 7 93415,11
648Ostatní provozní výnosy 16 00017719 167 19 344120,90
662Úroky 6 650509720 1 22918,48
644Smluvní pokuty a penále 2310 33
665Výnosy z finančních investic 0706 706
688Ostatní mimoř. výnosy 23 5
Příjmy a výnosy celkem 75 1505 359 23 89329 253 38,93
Zisk, Ztráta (-) tis. Kč
k 31. 12. 1997 - -2 430-164 317 -166 747


Srovnání hodnoty majetku

spravovaného Fondem dětí a mládeže k 13. 9. 1993 a 31. 12. 1997

I.

V pořizovacích cenách
13. 9.1993
31. 12. 1997
Rozdíl
Finanční prostředky 5 5237 876 2 353
Nemovitý majetek:nemovitosti 395 7361)435 061 39 3258)
pozemky2 184 2)12 0466) 9 862
Movitý majetek sloužící k zajištění provozu FDM 6053)2 464 1 859
Movitý majetek uvedený v předávacím protokolu 132 2114)49 622 -82 5899)
Akcie785 560 5)900 3527) 114 792
Celkem 85 602


tab. 1Údaje v tis. Kč


Poznámky:

1) Nemovitý majetek dle předávacího protokolu včetně ceny znalečného ponížen o restituce.

2) Pozemky, které byly chybně zahrnuty v položkových soupisech movitého majetku předávaného bývalým MH ČR.

3) Vozidla předaná bývalým MH ČR - Tatra 613, Škoda Favorit.

4) Movitý majetek dle příloh předávacího protokolu (položkové soupisy majetku). Celková částka z předávacího protokolu uvedená jako hodnota movitého majetku neodpovídá celkové sumě dle příloh.

5) Hodnota akcií dle předávacího protokolu.

6) Část pozemků, kde nebyla známa pořizovací cena a jejichž vlastníkem je ČR (správce FDM), již byla znalecky oceněna a v takto stanovené reprodukční pořizovací ceně zavedena do účetnictví.

7) K 13. 9. 1993 byla hodnota akcií zapsaných u obchodních soudů ve výši 785.560 tis. Kč. Bývalé MH ČR zjistilo, že výše základního jmění byla stanovena chybně. Žádosti o opravu zákl. jmění na výši 900.352 tis. Kč vyhověly obchodní soudy počátkem r. 1994. K finančním investicím byly vytvořeny opravné položky. Tato problematika je analyzována v samostatné příloze.

8) Navýšení je způsobeno rozdílem mezi přírůstkem v letech 1994-7 (zařazení dohledaných objektů) a úbytkem v letech 1994-7 (vyřazení prodejem, restitucí, likvidací).

9) Rozdíl je způsobem prodejem movitého majetku, likvidací (zejména v důsledku záplav, dále z důvodu opotřebení, poškození), vyřazení dle rozhodnutí likv. komise v letech 1994-7 a inventarizačním rozdílem zjištěným při řádných inventurách k 31. 12. 1997.

II.

V zůstatkových cenách

Veškerý majetek předaný FDM předávacím protokolem bývalého MH ČR byl uveden v pořizovacích cenách, oprávky k tomuto majetku nebyly vyúčtovány. Pro možnost srovnání zůstatkových cen byla vyčíslena zůstatková cena majetku k 13. 9. 1993.

13. 9. 1993
31. 12. 1997
Rozdíl
Finanční prostředky 5 5237 876 2 353
Nemovitý majetek:nemovitosti 353 552357 039 3 487
pozemky2 184 12 046 9 862
Movitý majetek sloužící k zajištění provozu FDM 230711 481
Movitý majetek uvedený v předávacím protokolu 9 274730 -8 544
Akcie785 560 746 66110) -38 899
Celkem -31 260


tab. 2Údaje v tis. Kč


10) Hodnota finančních investic po odpočtu vytvořených opravných položek.

Zákon mj. ukládá povinnost zachytit při ocenění majetku a závazků ke dni sestavení účetní závěrky veškerá známá rizika, ztráty a znehodnocení. Aby mohl být poskytnut věrný obraz o majetku a závazcích, rozdílu majetku a závazků, finanční situaci, a o výsledku hospodaření účetní jednotky, jsou vytvořeny opravné položky.

Snížení hodnoty finančních investic, které může být dočasné, je nutno chápat pouze jako účetní operaci. Pokud pominou důvody pro snížení hodnoty aktiv, opravná položka se zruší.

Závěr:

Závěrem lze konstatovat, že v letech 1993-97 při srovnání hodnoty majetku v pořizovacích cenách nedošlo k jeho celkovému snížení.

Snížení hodnoty majetku oproti roku 1993, který vyplývá ze srovnání celkové hodnoty majetku v zůstatkových cenách, je způsobeno opravnými položkami, což je operace pouze účetní a lze ji chápat jako dočasnou.

Výše základního jmění obchodních společností tak od samého počátku neodpovídají tržním hodnotám majetku do obchodních společností vloženého. Náprava tohoto stavu je úkol, který musí Fond dětí a mládeže řešit v nejbližším období. Jen reálným oceněním tržní hodnoty spravovaného majetku lze dojít k správně stanoveným hodnotám základního jmění obchodních společností i celého majetku spravovaného Fondem dětí a mládeže.

VÝROČNÍ ZPRÁVA FONDU DĚTÍ A MLÁDEŽE ZA ROK 1997

Obsah

Výroční zpráva

- Základní identifikační údaje účetní jednotky

- Zveřejňované údaje z rozvahy a výkazu zisků a ztrát a přehled spravovaného majetku

- Činnost Fondu dětí a mládeže

Nezveřejňované přílohy k výroční zprávě

- Výrok auditora

- Údaje o důležitých skutečnostech, k nimž došlo mezi datem, ke kterému jsou rozvaha a výkaz zisků a ztrát schváleny k předání mimo účetní jednotku a datem konání valné hromady, která schválila účetní závěrku

- Výklad k činnosti Fondu dětí a mládeže

Úvod
I.Činnost statutárních orgánů a exekutivy Fondu dětí a mládeže
a) Činnost výboru Fondu dětí a mládeže
b) Činnost dozorčí rady Fondu dětí a mládeže
c) Činnost exekutivy Fondu dětí a mládeže
II.Stav movitého a nemovitého majetku ve vlastnictví ČR
a) Přehled a srovnání nemovitého a movitého majetku v pořizovacích cenách
b) Přehled a srovnání nemovitého a movitého majetku v zůstatkových cenách
c) Dohledaný majetek
d) Realizované prodeje
e) Soudní spory
f) Přehled prostředků poskytnutých na činnost dětí a mládeže
III.Přehled využití majetku
IV.Správa majetkových účastí v obchodních společnostech
a) Změny v orgánech společností
b) Činnost a předběžné hospodářské výsledky společností
V.Údaje z účetní závěrky Fondu
VI.Plnění programu činnosti Fondu za rok 1997
VII.Představa o budoucnosti Fondu a vypořádání majetku


- Informace o aktivitách v oblasti výzkumu a vývoje, pokud tyto údaje nejsou již uvedeny v příloze k účetní závěrce

- Informace o pořizování vlastních akcií a důvodech jejich pořízení, popř. postoupení

Základní identifikační údaje účetní jednotky

NázevFond dětí a mládeže
SídloOlomouc, třída 17. listopadu 43
IČO47987197
Datum vzniku13. září 1993, zápisem do obchodního rejstříku Krajského obchodního soudu v Ostravě. Fond dětí a mládeže byl zřízen Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR zákonem č. 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže
Účel Fondu dětí a mládeže Využití majetku České republiky k podpoře činností ve prospěch dětí a mládeže
Předmět podnikání Koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej, podnájem bytových a nebytových prostor s poskytováním jiných služeb než základních


Obchodní jméno: FOND DĚTÍ A MLÁDEŽE, IČO: 47987197, sídlo: 17. listopadu 43, OLOMOUC

zveřejňuje podle § 20 zák. č. 563/91 Sb.

hlavní údaje z účetní závěrku za rok 1997

ověřené auditorem: Opavská auditorská kancelář, s. r. o., číslo oprávnění: 1332, dne: 25. 3. 1998

Auditorský výrok: "bez výhrad"

ROZVAHA (v tis. Kč)
běžný rok minulý rok běžný rokminulý rok
Aktiva celkem 1 152 1931 256 980 Pasiva celkem 1 1521931 256 980
APohledávky za upsané vl. jm.
x
x
A
Vlastní jmění 1 141 5121 247 661
BStálá aktiva 1 117 1871 224 881
A. I.
základní jmění xx
B. I.nehmotný investiční majetek 236277
A. II.
kapitálové fondy 1 308 2591 264 082
B. II.hmotný' investiční majetek 370 290324 252
A. III.
fondy tvořené ze zisku xx
B. III.finanční investice 746 661900 352
+A. IV.
hosp. výsledek minulých let x-16 421
B. III. 1.toho: podíl. cen. papíry a vkl. v podn. s rozhod. vlivem 746 661900 352
+A. V.
hosp. výsledek účet. období -166 747x
COběžná aktiva 34 09730 187
B
Cizí zdroje 8 2823 514
C. I.zásoby3 6
B. I.
rezervyxx
C. II.dlouhodobé pohledávky
x
x
B. II.
dlouhodobé závazky xx
C. III.krátkodobé pohledávky 26 21921 274
B. III.
krátkodobé závazky 8 2823 514
C. IV.finanční majetek 7 8758 907
B. IV.
bankovní úvěry a výpomoci xx
DOstatní aktiva 9091 912
B. V. 1.
toho: dlouhodob. bank. úv. xx
C
Ostatní pasiva2 399 5 805


VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁT (v tis. Kč)
I + IIVýkony a prodej zboží 115
*
Provozní hosp. výsledek -12 833-19 144
I + II. 1z toho: tržby za prodej vl. výr., služeb a zboží 115
XI + XII
Zúčtování rezerv a opr. položek do fin výnosů
x
x
II. 2.Změna stavu vnitř. zás. vl. výr.
x
x
L + M
Tvorba rezerv a opravných položek na fin. náklady 153 691
x
II. 3Aktivace
x
x
VIII + IX + X + XIII + XIV + XV
Jiné finanční výnosy 1 9352 456
A + BVýkon. spotřeba a náklady na prod. zboží 17 70326 644
K + N + O + P + R
Jiné finanční náklady 1911
+Přidaná hodnota -17 702-26 629
*
Hosp- výsledek z fin. operací vč. daně z příjmu z běžné čin. -151 7752 445
COsobní náklady 5 0784 602
**
Hosp. výsl. za běž. činnost -164 608-16 699
EOdpisy nehm. a hm. inv. majetku 10 00410 182
XVI
Mimořádné výnosy 5278
IV + vZúčtování rezerv, opr. položek a čas. rozl. provoz výnosů
x
x
S + T
Mimořádné náklady 2 1440
G + HTvorba rezerv, oprav. položek a čas. rozl. provozních nákl. 1 045
x
*
Mimořádný hosp. výsl. -2 139278
III + VI + VIIJiné provozní výnosy 27 31127 548
***
Hosp. výsl. za účet. období -166 747-16 421
D + F + I + JJiné provozní náklady 6 3155 279


Místo uložení výroční zprávy: archiv Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR


Dceřiné podniky (název a sídlo):
x
Osoby a více než 20% podíl. na ZJ (+ výše vkl. v %):
x
** Peněžní tok z provozní činnosti: 3 404Pohledávky 180 dnů po lhůtě splatnosti: 4 299
** Peněžní tok z investiční činnosti: -9 411Závazky 180 dnů po lhůtě splatnosti:
x
** Peněžní tok z finanční činnosti 4 976HIM (úč. zůst. hodn.) zatížený zástav. právem nebo věc. břemeny 733


Srovnání hodnoty majetku

spravovaného Fondem dětí a mládeže k 13. 9. 1993 a 31. 12. 1997

I.

V pořizovacích cenách
13. 9.1993
31. 12. 1997
Rozdíl
Finanční prostředky 5 5237 876 2 353
Nemovitý majetek:nemovitosti 395 7361)435 061 39 3258)
pozemky2 184 2)12 0466) 9 862
Movitý majetek sloužící k zajištění provozu FDM 6053)2 464 1 859
Movitý majetek uvedený v předávacím protokolu 132 2114)49 622 -82 5899)
Akcie785 560 5)900 3527) 114 792
Celkem 85 602


tab. 1Údaje v tis. Kč


Poznámky:

1) Nemovitý majetek dle předávacího protokolu včetně ceny znalečného ponížen o restituce.

2) Pozemky, které byly chybně zahrnuty v položkových soupisech movitého majetku předávaného bývalým MH ČR.

3) Vozidla předaná bývalým MH ČR - Tatra 613, Škoda Favorit.

4) Movitý majetek dle příloh předávacího protokolu (položkové soupisy majetku). Celková částka z předávacího protokolu uvedená jako hodnota movitého majetku neodpovídá celkové sumě dle příloh.

5) Hodnota akcií dle předávacího protokolu.

6) Část pozemků, kde nebyla známa pořizovací cena a jejichž vlastníkem je ČR (správce FDM), již byla znalecky oceněna a v takto stanovené reprodukční pořizovací ceně zavedena do účetnictví.

7) K 13. 9. 1993 byla hodnota akcií zapsaných u obchodních soudů ve výši 785.560 tis. Kč. Bývalé MH ČR zjistilo, že výše základního jmění byla stanovena chybně. Žádosti o opravu zákl. jmění na výši 900.352 tis. Kč vyhověly obchodní soudy počátkem r. 1994. K finančním investicím byly vytvořeny opravné položky. Tato problematika je analyzována v samostatné příloze.

8) Navýšení je způsobeno rozdílem mezi přírůstkem v letech 1994-7 (zařazení dohledaných objektů) a úbytkem v letech 1994-7 (vyřazení prodejem, restitucí, likvidací).

9) Rozdíl je způsobem prodejem movitého majetku, likvidací (zejména v důsledku záplav, dále z důvodu opotřebení, poškození), vyřazení dle rozhodnutí likv. komise v letech 1994-7 a inventarizačním rozdílem zjištěným při řádných inventurách k 31. 12. 1997.

II.

V zůstatkových cenách

Veškerý majetek předaný FDM předávacím protokolem bývalého MH ČR byl uveden v pořizovacích cenách, oprávky k tomuto majetku nebyly vyúčtovány. Pro možnost srovnání zůstatkových cen byla vyčíslena zůstatková cena majetku k 13. 9. 1993.

13. 9. 1993
31. 12. 1997
Rozdíl
Finanční prostředky 5 5237 876 2 353
Nemovitý majetek:nemovitosti 353 552357 039 3 487
pozemky2 184 12 046 9 862
Movitý majetek sloužící k zajištění provozu FDM 230711 481
Movitý majetek uvedený v předávacím protokolu 9 274730 -8 544
Akcie785 560 746 66110) -38 899
Celkem -31 260


tab. 2Údaje v tis. Kč


10) Hodnota finančních investic po odpočtu vytvořených opravných položek.

Zákon mj. ukládá povinnost zachytit při ocenění majetku a závazků ke dni sestavení účetní závěrky veškerá známá rizika, ztráty a znehodnocení. Aby mohl být poskytnut věrný obraz o majetku a závazcích, rozdílu majetku a závazků, finanční situaci, a o výsledku hospodaření účetní jednotky, jsou vytvořeny opravné položky.

Snížení hodnoty finančních investic, které může být dočasné, je nutno chápat pouze jako účetní operaci. Pokud pominou důvody pro snížení hodnoty aktiv, opravná položka se zruší.

Závěr:

Závěrem lze konstatovat, že v letech 1993-97 při srovnání hodnoty majetku v pořizovacích cenách nedošlo k jeho celkovému snížení.

Snížení hodnoty majetku oproti roku 1993, který vyplývá ze srovnání celkové hodnoty majetku v zůstatkových cenách, je způsobeno opravnými položkami, což je operace pouze účetní a lze ji chápat jako dočasnou.

Výše základního jmění obchodních společností tak od samého počátku neodpovídají tržním hodnotám majetku do obchodních společností vloženého. Náprava tohoto stavu je úkol, který musí Fond dětí a mládeže řešit v nejbližším období. Jen reálným oceněním tržní hodnoty spravovaného majetku lze dojít k správně stanoveným hodnotám základního jmění obchodních společností i celého majetku spravovaného Fondem dětí a mládeže.

Činnost Fondu dětí a mládeže

Úvod

V roce 1997 dokončil Fond dětí a mládeže změnu způsobu správy majetku bývalého SSM tím, že uzavřel komisionářské smlouvy na jeho správu s dalšími správcovskými společnostmi. Přínosem tohoto kroku bylo zefektivnění, zkvalitnění a především zlevnění správy majetku svěřeného do správy Fondu.

V první polovině roku skončilo funkční období členům výboru zvoleným v roce 1993 a Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR zvolila nové členy. Ti se ihned po zvolení ujali svých funkcí.

I.

Činnost statutárních orgánů a exekutivy Fondu dětí a mládeže

Výbor zasedal v roce 1997 celkem 14 x, z toho 5 x v 1. funkčním období a 9 x ve 2. funkčním období a projednal mimo svých zákonných povinností následující záležitosti jako je zahájení programu sítě mládežnických ubytoven s podporou mládežnické turistiky systémem slevových karet mládeže, vyhodnocení veřejných obchodních soutěží na prodeje nemovitostí schválených vládou ČR, schvalování zápočtů finančních prostředků vložených nájemci do objektů oproti platbám nájmu, pomoc oblastem postiženým živelní pohromou a zahájil přípravné práce na privatizaci spravovaných obchodních společností.

Dozorčí rada zasedala v roce 1997 4 x. Uplynutím funkčního období - 19. 5. 1997 skončila svou činnost, nová dozorčí rada nebyla dosud vládou jmenována.

Exekutiva Fondu dětí a mládeže vykonávala průběžně veškeré povinnosti vyplývající ze zákona č. 113/1993 Sb. a Statutu Fondu dětí a mládeže rozšířené o plnění úkolů uložených usneseními výboru. Nad rámec uvedených povinností spolupracovala s kontrolní skupinou NKÚ a přijala ve spolupráci s auditorem dílčí opatření k nápravě zjištěných nedostatků. Ve smyslu programu činnosti Fondu dětí a mládeže na rok 1997 bylo pokračováno ve změně způsobu správy majetku v bývalém východočeském a jihomoravském kraji.

II.

Stav movitého a nemovitého majetku ve vlastnictví ČR

a) Přehled a srovnání nemovitého a movitého majetku v pořizovacích cenách

Rozdíl mezi stavem movitého a nemovitého majetku v pořizovacích cenách k 13. 9. 1993 a 31. 12. 1997 činil 85 602 tis. Kč. Inventarizační rozdíl ke dni 31. 12. 1997 činil v pořizovacích cenách 5 900 tis. Kč. Inventarizační rozdíl tvoří nedoložený majetek zapůjčený, prodaný a zcizený a majetek nedoložený likvidací po záplavách.

b) Přehled a srovnání nemovitého a movitého majetku v zůstatkových cenách

Rozdíl mezi stavem movitého a nemovitého majetku v zůstatkových cenách k 13. 9. 1993 a 31. 12. 1997 činil -31 260 tis. Kč. Inventarizační rozdíl ke dni 31. 12. 1997 činil v zůstatkových cenách 153 000 Kč. Inventarizační rozdíl tvoří nedoložený majetek zapůjčený, prodaný a zcizený a majetek nedoložený likvidací po záplavách.

(Dále viz "Zveřejňované údaje z rozvahy a výkazů zisků a ztrát a přehled spravovaného majetku)

c) Dohledaný majetek

V roce 1997 byl konečný počet objektů dohledaných nad rámec souhrnného protokolu roven 99, ne u všech těchto nemovitostí je nárok Fondu dětí a mládeže definitivní (např. omyly kat. úřadů, uplatnění restitucí, uplatnění zákona o obcích).

d) Realizované prodeje

V roce 1997 se uskutečnil prodej 5 objektů za ceny stanovené znaleckými posudky, v celkové hodnotě 5 976 tis. Kč.

e) Soudní spory

V roce 1997 vedl Fond dětí a mládeže 112 neukončených soudních sporů. Z toho v 78 sporech vystupoval jako žalobce a ve 14 sporech jako vedlejší účastník na straně žalobce. V 15 sporech vystupuje Fond dětí a mládeže jako žalovaný v dalších 5 případech jako vedlejší účastník na straně žalovaného. U 16 ukončených sporů bylo k 31. 12. 1997 podáno na základě pravomocného rozhodnutí soudu 9 návrhů na exekuční řízení.

f) Přehled prostředků poskytnutých na činnost dětí a mládeže

Fond dětí a mládeže poskytl v roce 1997 finanční prostředky 267 400 Kč, z toho na úhradu ubytování dětí z vytopených oblastí 43 102 Kč, v dalších třech objektech byly ubytovány děti z povodněmi postižených oblastí bezplatně na účet Fondu dětí a mládeže resp. nájemců objektů. Dále byl prostřednictvím Českého červeného kříže darován nábytek do oblastí postižených povodněmi.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP