Úterý 12. května 1998

 

(pokračuje Gjurič)

V podstatě celá úprava § 62, který se týká organizací, se přiblížila téže proceduře u prověřování fyzických osob.

§ 63 má nový odstavec, který doplňuje cosi, co bylo opomenuto: "Zánikem platnosti potvrzení zaniká oprávnění užívat certifikát."

Pak pokračuje odst. 3 v nové dikci: "Zanikla-li platnost potvrzení podle odst. 1 písm. b) nebo c), je organizace povinna je odevzdat do 5 pracovních dnů ode dne oznámení o tomto zániku Národnímu bezpečnostnímu úřadu. Současně je povinna odevzdat i certifikát, byl-li organizaci vydán." Tady jde o to, že v návaznosti na to, že organizaci se oznamuje zánik, je potřeba stanovit i povinnost odevzdat toto potvrzení Národnímu bezpečnostnímu úřadu.

V odst. 4 je v první větě vloženo slovo "platnosti": V případě zániku platnosti potvrzení, a ne v případě zániku potvrzení.

A na konec odstavce je doplněna tato formulace: Nelze-li tak učinit - zní konec odstavce - a pozměňovací návrh pokračuje: "zajistit ochranu utajovaných skutečností před neoprávněným nakládáním podle pokynů úřadu."

A na závěr odst. 5 je dodána tato formulace: "zajistit ochranu utajovaných skutečností před neoprávněným nakládáním podle pokynů úřadu" - čili tatáž. Zase jde o to, aby to byla stejná dikce jako u provádění prověrek u fyzických osob.

Kolegyně a kolegové, to je všechno. Návrhy samozřejmě poskytnu zpravodaji písemně. Děkuji vám za pozornost.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji panu poslanci Gjuričovi.

Kolegyně a kolegové, než přeruším projednávání tohoto bodu, pro pořádek upozorňuji, že písemně do podrobné rozpravy jsou v této chvíli přihlášeni ještě kolegové Grégr, Vymětal a Filip, kteří budou mít možnost vystoupit zítra.

Přerušuji tedy projednávání tohoto bodu do zítřka do 9.00 hodin a přeji vám krásný večer, případně i krásnou noc.

 

/Projednávání 5. bodu schváleného pořadu viz turn 32./

 

(Schůze byla přerušena v 18.53 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP