Úterý 12. května 1998

 

(pokračuje Zeman M.) 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 16 tento návrh těsně prošel, když získal 162 ze 190 přítomných, proti byli 2.

 

Přecházíme k návrhu paní poslankyně Röschové, která si přeje, aby bod 5, což je zákon o loteriích, byl přesunut jako první bod pátečního rána. Táži se paní poslankyně Röschové, zda jsem ji interpretoval správně.

Paní poslankyně Röschová, jak mi napovídá pan místopředseda Ledvinka, řekla ve druhém čtení. Ovšem v tomto případě konstatuji, že v pozvánce máme třetí čtení, to znamená, že jediný způsob, jak vyhovět vaší žádosti, paní poslankyně, je otevřít tento bod a navrhnout jeho vrácení do druhého čtení, což ve třetím čtení můžete podle jednacího řádu samozřejmě udělat. Jinak - máte-li jiný názor - prosím, abyste se vyjádřila.

 

Poslankyně Anna Röschová: Pane předsedo, to je samozřejmě pravda, ale já se domnívám, že skutečně k návrhu nebyla skončena ve druhém čtení rozprava a že zde je to chybně označeno. Znamená to, že jsem chtěla proces zjednodušit už nyní při návrhu pořadu, aby můj návrh byl přeřazen do druhého čtení jako první bod v pátek a třetí čtení následovalo v zákonné lhůtě po skončení druhého čtení.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Dobře. Kolegové, jako obvykle bych vyzval k toleranci, protože koneckonců naše hlasování bude totéž, jako kdybychom ve třetím čtení hlasovali o tom, že tento zákon budeme chtít vrátit do druhého čtení. Čili je jednodušší rozhodnout jedním hlasováním. Nemá tedy nikdo z členů sněmovny námitky, abychom hlasovali o návrhu paní poslankyně Röschové ve smyslu druhého čtení tohoto návrhu zákona? Žádnou námitku nevidím, proto v této dikci budeme hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 17 tento návrh zvítězil, když získal 157 ze 191 hlasů, proti nebyl nikdo.

 

Dále byl zde návrh pana poslance Krampery, abychom bod 96, což je "zpráva o výsledku šetření v olomoucké kauze", přesunuli na 20. 5., tj. středu, jako první bod. Bod 96 zde byl sice již jednou hlasován, ale s jiným přesunutím, takže se jedná o odlišný návrh. Návrh pana poslance Krampery je tedy hlasovatelný. Táži se ho, zda jsem ho interpretoval správně. Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 18 tento návrh byl přijat, když získal 96 ze 189 hlasů, proti bylo 56.

 

Další návrh byl návrh pana poslance Vrzáně, který spočívá v tom, aby za bod 60 byl zařazen nový bod s názvem "Zpráva vlády České republiky o postupu nucené správy Agrobanky". Táži se pana poslance, zda jsem ho interpretoval správně. Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 19 tento návrh nebyl přijat, když získal 92 hlasů ze 191 možných, proti bylo 56.

 

Nyní přecházíme k návrhu pana poslance Dostála, abychom sloučili v pořadí začínajícím číslem 66 body 66, 67, 69 a 88, tedy aby šly za sebou v tomto pořadí a aby k nim byla sloučena rozprava. Táži se pana poslance Dostála, zda ho interpretuji správně. Děkuji, pane poslanče.

 

Zahajuji tedy hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji - když jsem překonal rozhořčení z již třetího zazvonění mobilního telefonu, tentokrát z levé strany politického spektra, a pokud je to pan poslanec Brožík, tak ho prosím, aby laskavě respektoval naše usnesení - že hlasování pořadové číslo 20 skončilo přijetím tohoto návrhu, když pro se vyslovilo 148, proti byli 3. Počet přítomných se stále pohybuje na konstantě 191. Blahopřeji panu poslanci Dostálovi.

 

Přecházíme k návrhu pana poslance Janečka. Pan poslanec Janeček nám navrhuje, abychom bod 12 přesunuli za bod 24. Bod 12 je návrh zákona o státní sociální podpoře. Ptám se pana poslance Janečka, zda jsem ho interpretoval správně. Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 21 byl tento návrh přijat, když získal 122 ze 191 možných hlasů, proti bylo 8 našich kolegyň a kolegů.

 

Nyní přecházíme k návrhu pana poslance Filipa, aby bod 65, což je "usnesení Poslanecké sněmovny k postupu vlády České republiky v česko-německých vztazích", byl přesunut za bod 6. Táži se pana poslance Filipa, zda jsem ho interpretoval správně. Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 22 tento návrh nebyl přijat, když získal ze 191 přítomných 78 hlasů, proti bylo 76, zbytek - tedy 37 - nehlasoval.

 

Předposledním návrhem je návrh pana poslance Nečase, na vyřazení bodu 83, což je "koncepce a program protidrogové politiky vlády". Táži se pana poslance Nečase, zda ho interpretuji správně. Je tomu tak. Děkuji.

 

Zahajuji tedy hlasování.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP