Pátek 17. dubna 1998

 

(pokračuje E. Zeman) 

První návrh: Rozpočtový výbor - pan poslanec Jiří Černota, Unie svobody, je navrhován za člena rozpočtového výboru, neboť je v tomto výboru stále jedno místo neobsazené.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: K tomuto návrhu nyní otevírám rozpravu, do které se nikdo nehlásí. Končím tedy rozpravu.

 

Poslanec Eduard Zeman: Hospodářský výbor: pan poslanec Jiří Skalický, ODA, je navrhován za člena hospodářského výboru na uvolněné místo po bývalém poslanci Romanu Češkovi z téže strany.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Otevírám rozpravu k volbě pana poslance Skalického do hospodářského výboru. Do rozpravy se nikdo nehlásí, proto ji končím.

 

Poslanec Eduard Zeman: Výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí: pan poslance František Šnajdauf, Unie svobody, je navrhován za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí na uvolněné místo po panu poslanci Jiřím Černotovi, také Unie svobody.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Otevírám rozpravu k volbě pana poslance Šnajdaufa za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Do této rozpravy se nikdo nehlásí, končím ji.

 

Poslanec Eduard Zeman: Zemědělský výbor: pan poslanec Václav Hrubý, ODS, je navrhován za člena zemědělského výboru na uvolněné místo po panu poslanci Vlastimilu Tlustém, také ODS.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Otevírám rozpravu k volbě pana poslance Václava Hrubého do zemědělského výboru. Nikdo se nehlásí, rozpravu končím.

 

Poslanec Eduard Zeman: Zbývá nám stálá komise pro bankovnictví. Pan poslanec František Šnajdauf, Unie svobody, je navrhován za člena stálé komise pro bankovnictví, neboť v této komisi je stále jedno místo neobsazené.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Otevírám rozpravu k volbě pana poslance Františka Šnajdaufa do stálé komise pro bankovnictví. Vzhledem k tomu, že se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

 

Poslanec Eduard Zeman: Můžeme hlasovat o jednotlivých jménech. Nejprve bychom měli hlasovat o panu poslanci Jiřím Černotovi jako členovi rozpočtového výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji za tento návrh. Vzhledem k tomu, že se aktuálně mění počet poslanců ve sněmovně, všechny vás odhlašuji a prosím o novou registraci.

Budeme hlasovat o volbě pana poslance Jiřího Černoty za člena rozpočtového výboru. Rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 481, které jsem právě zahájila.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 481 se z přítomných 96 pro vyslovilo 75, proti 4. Pan poslanec Černota byl zvolen.

 

Poslanec Eduard Zeman: Můžeme tedy pokračovat hlasováním o poslanci Jiřím Skalickém jako o členovi hospodářského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 482, které jsem právě zahájila rozhodneme o volbě pana poslance Skalického za člena hospodářského výboru.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 482 se z přítomných 95 pro vyslovilo 58, proti 18. Pan poslanec Skalický byl zvolen.

 

Poslanec Eduard Zeman: Pokračujeme volbou pana poslance Františka Šnajdaufa za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 483. Ptám se, kdo je pro, aby se pan poslanec Šnajdauf stal členem výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 483 se z přítomných 109 pro vyslovilo 74, proti 3. Pan poslanec Šnajdauf byl zvolen.

 

Poslanec Eduard Zeman: Pokračujeme volbou pana poslance Václava Hrubého za člena zemědělského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 484. Kdo je pro, aby byl poslanec Václav Hrubý zvolen členem zemědělského výboru? Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 484 se z přítomných 111 pro vyslovilo 76, proti nebyl nikdo. Pan poslanec Hrubý byl zvolen členem zemědělského výboru.

 

Poslanec Eduard Zeman: Zbývá nám poslední návrh, a to je volba pana poslance Františka Šnajdaufa za člena stálé komise pro bankovnictví.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 485, které zahajuji. Kdo je pro, aby se pan poslanec Šnajdauf stal členem této komise? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 485 se z přítomných 112 pro vyslovilo 71, proti 6. Pan poslanec František Šnajdauf byl zvolen členem stálé komise pro bankovnictví.

 

Poslanec Eduard Zeman: Děkuji, paní předsedající. V tom případě mohu konstatovat, že sněmovna přijala rezignaci pana poslance Jaroslava Zvěřiny, ODS, na členství v petičním výboru, ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a na členství ve stálé delegaci Parlamentu do Středoevropské iniciativy. Rovněž rezignaci poslance Vlastimila Tlustého, ODS, na členství v zemědělském výboru a poslance Jiřího Černoty, Unie svobody, na členství ve výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a že dále zvolila poslance Jiří Černotu, Unie svobody, za člena rozpočtového výboru, poslance Jiřího Skalického, ODA, za člena hospodářského výboru, poslance Františka Šnajdaufa, Unie svobody, za člena výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, pana poslance Václava Hrubého, ODS, za člena zemědělského výboru a pana poslance Františka Šnajdaufa, Unie svobody, za člena stálé komise pro bankovnictví.

Tímto končí první kolo volby.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Eduardu Zemanovi a končím projednávání tohoto bodu.

Současně vítám pana ministra Pilipa. Nyní přistoupíme podle našeho schváleného programu k projednání bodu 40 schváleného pořadu schůze, kterým je "Roční účetní uzávěrka a výroční zpráva Fondu národního majetku České republiky za rok 1996, sněmovní tisk 336."

 

Pan poslanec Gongol se hlásí pravděpodobně s procedurální námitkou.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Paní předsedající, mám procedurální návrh, abychom jednali o všech bodech, to znamená bod 40, 88 a 4 najednou, čili společnou rozpravu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Znamenalo by to, že bychom za bod 40, který je nyní, zařadili bod 47 a 88.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Paní předsedající, ještě jednou to zopakuji. Bod 40, 88 a 4.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Spletla jsem se, dala jsem tam bod 47.

Procedurální návrh by musel znít: Za bod 40 by se zařadil bod 88 a přerušený bod 4 a k těmto bodům se ke všem konala společná rozprava.

O tomto návrhu nyní rozhodneme v procedurálním hlasování pořadové číslo 486, které právě zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh v hlasování pořadové číslo 486 byl přijat, když se pro něj z přítomných 121 vyslovilo 81, 16 proti.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP