Pátek 3. dubna 1998

 

(pokračuje Ledvinka)

Ale já jsem zde slyšel návrh, a ten respektuji, že o tom, jestli to je nebo není hlasovatelné, rozhodne sněmovna, a já už nepřipustím nikoho jiného k řeči a zahájil jsem hlasování.

Ptám se v hlasování č. 321, kdo souhlasí s tím, že návrh pana kolegy Jičínského je hlasovatelný. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 86, proti 57. Návrh byl přijat.

Budeme tedy hlasovat o návrhu pana kolegy Jičínského.

 

Poslanec Daniel Kroupa: V tom případě mohu sdělit stanoviska.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, prosím o klid. Pan ministr - stanovisko?

 

Poslanec Daniel Kroupa: Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj také nedoporučuje a pan poslanec Zeman doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 322. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 84, proti 81 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Přecházíme k návrhu pod bodem 2. Je to pozměňovací návrh k § 2 odst. 4 a v případě, že nebyl přijat pozměňovací návrh C a J2... Bude-li tento návrh přijat, není možné hlasovat o návrhu pod písmenem T bod 2. Zpravodaj nedoporučuje, ministr také nedoporučuje a stanovisko pana poslance Zemana v tuto chvíli nevím. Neutrální stanovisko. Jenom poznamenávám, že návrh jde proti duchu tohoto zákona.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano, zahájil jsem hlasování č. 323. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 62, proti 81 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 3 je k § 45 odst. 1. Není v rozporu s žádným návrhem, zpravodaj nedoporučuje, ministr nedoporučuje, ba ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 324. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 44, proti 85 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Podobně je tomu s bodem 4 k § 45 nový odst. 5. Není v rozporu s žádným dalším pozměňovacím návrhem. Zpravodaj rovněž nedoporučuje, ministr rovněž nedoporučuje, pan poslanec Zeman neutrální.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 325. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 51, proti 84 poslanců. Návrh nebyl přijat.

Na vaši žádost jsem vás odhlásil. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami. Budeme pokračovat. Pan kolega Kroupa má slovo.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Pod bodem 5 je pozměňovací návrh k § 14 odst. 7 a z legislativy zde mám psáno, že lze hlasovat pouze, že nebyl přijat bod G1, což jsem si ověřil, že nebyl, a nebyl-li přijat návrh M3. A vzhledem k tomu, že přijat nebyl, tak podle návrhu naší legislativy je tento bod nehlasovatelný. Je tomu tak, prosím? Souhlasí pan profesor Jičínský?

Pod bodem 6 je návrh k § 93. Je to legislativně technická úprava, kterou doporučuje jak zpravodaj, tak ministerstvo, tak pan poslanec Zeman. Nemuselo by se hlasovat.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 326. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh se vyslovilo 147 poslanců, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Pozměňovací návrh pod bodem 7 § 93 odst. 2. Není v rozporu s žádným pozměňovacím návrhem. Nesouhlasí ani zpravodaj ani ministerstvo, ani pan poslanec Zeman.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 327. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 42, proti 83 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Pod bodem 8 k § 98 - vypuštění odst. 9 a 10. Je tady poznámka z legislativy: U odst. 10 je M6. Bude-li přijat, nelze podle názoru legislativy hlasovat o celém bodu, neboť by vypuštění jednoho odstavce nemělo smysl. Já se ptám, zda je tomu opravdu tak a zda pan poslanec Jičínský souhlasí s takovým postupem.

Ale nejsem si jist, jak dopadl bod M6. Byl přijat, čili souhlasí pan profesor Jičínský, abychom nehlasovali? (Ano.) Výborně!

Máme bod 9, k § 100 odst. 5 a 6. Oba odstavce spolu souvisí, k odst. 5 se vztahují další pozměňovací návrhy F4, M5 a U6. Proto o tomto bodu nelze hlasovat, jestliže byl přijat bod F4 nebo M5. Jestliže by byl tento návrh přijat, nelze hlasovat o bodu U6. Prosím, abych mohl ověřit, zda ty body byly přijaty. Nebyly. Čili můžeme hlasovat o tomto návrhu.

Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko ministerstva rovněž negativní a pan poslanec Zeman také negativní. Jenom připomínám, že k tomu se vztahuje pozměňovací návrh pana poslance Pěničky.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 328. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 44, proti 84 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Pod bodem 10 jsou k § 100 nové odst. 7 a 8. Není to v rozporu se žádným jiným pozměňovacím návrhem. Zpravodaj nedoporučuje, ministerstvo nedoporučuje, ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 329. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 34, proti 84 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 11, který navrhuje vložit za § 106 nový § 107, jehož znění máte před sebou.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP