Pátek 3. dubna 1998

 

(pokračuje Sládek) 

Ne tedy proto, aby tento bod byl zapomenut a v tomto volebním období už se na toto téma nehovořilo. Takže žádám, aby tento přerušený bod byl zařazen nyní na pořad jednání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Slyšeli jste procedurální návrh pana předsedy Sládka, abychom nyní začali projednávat přerušený bod, týkající se usnesení Poslanecké sněmovny o Česko-německé deklaraci, resp. postupu vlády. Zahájíme hlasování v 11.05. Dámy a pánové, dovoluji si vás nyní odhlásit. Přihlašte se prosím svými hlasovacími kartami.

Je zde nějaká reklamace přihlašovacího mechanismu pana kolegy Prokopa. Prosím, abyste se přihlásili před hlasováním v 11.05 hodin svými hlasovacími kartami.

Stanovená doba uplynula, prosím, dámy a pánové, abyste hlasováním vyjádřili svůj postoj k návrhu pana kolegy Sládka - byl to procedurální návrh na to, abychom nyní pokračovali přerušeným bodem č. 77.

 

Kdo podporuje tento návrh kolegy Sládka, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko k hlasování č. 276. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 43 a proti byli 73 poslanci.

 

Pan kolega Wagner má slovo k technické.

 

Poslanec Jozef Wagner: Dámy a pánové, prosím členy rozpočtového výboru, aby po vyhlášení polední přestávky přišli na chvíli do kanceláře výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji. Takže dovolte, abych zahájil pokračování této schůze bodem

 

58.
Vládní návrh zákona o vysokých školách
a o změně a doplnění zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,
ve znění pozdějších předpisů (zákon o vysokých školách)
/sněmovní tisk 329/ - třetí čtení

 

Prosím, pane předsedo Sládku.

 

Poslanec Miroslav Sládek: Pane předsedající, dámy a pánové. Jsem nucen konstatovat, že sociálnědemokratičtí poslanci požádali o přerušení projednávání bodu o česko-německých vztazích právě proto, aby vládní koalici pomohli tento bod zlikvidovat. Děkuji. (Potlesk v části sálu.)

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji. Ještě se hlásí pan kolega Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Před zahájením tohoto bodu bych požádal o 15 minut přestávky na klub. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Ano, děkuji. Vyhovujeme tomuto návrhu. Sejdeme se v 11.30 hodin.

 

(Schůze přerušena v 11.06 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP