Pátek 3. dubna 1998

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr nedoporučuje.

Kdo podporuje tento text, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo devět a proti 92 poslanců. (Hlasování č. 260.)

 

Můžeme přistoupit k dalšímu hlasování.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní, pokud by sněmovna nic nenamítala, spojíme hlasování o názvu čl. 8 i se zněním článku. Myslím, že by bylo zbytečné hlasovat zvlášť. Doporučuji znění ÚPV, které má i jiný odlišný název článku než ostatní tři výbory.

Dáme tedy hlasovat o znění ústavně právního výboru i s názvem článku, myslím, že to můžeme zvládnout v jednom hlasování.

Chtěl bych upozornit, že k tomuto usnesení budeme ještě hlasovat o doplňovacím návrhu kolegy Payna pod názvem B8. V případě, že bychom nepřijali usnesení ÚPV a dostali se ke znění zahraničního výboru, hlasovali bychom i o návrhu kolegy Filipa.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Jsou nějaké námitky proti spojení hlasování o názvu a textu článku? Vidím pana kolegu Langra, že má námitky.

Dovolte, abych zahájil hlasování o názvu článku 8 tak, jak jej předložil ústavně právní výbor - zkrácené jednání o návrzích zákonů.

 

Poslanec Petr Koháček: Zpravodaj doporučuje, pan ministr také doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje toto znění, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 261. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Můžeme konstatovat, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 132 a proti čtyři poslanci.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o znění článku ve znění ústavně právního výboru na straně 13 s tím, že budeme ještě pak hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Payna.

Znění ÚPV doporučuji, pan ministr také.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje znění ústavně právního výboru, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto znění? Děkuji.

Můžeme konstatovat, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 143 a proti nebyl žádný z poslanců. (Hlasování č. 262.) Další hlasování.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Payna, označeném B8 na straně 13.

Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr také ne.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Hlasujeme o návrhu kolegy Payna na straně 13 označeném B8.

Kdo podporuje tento návrh, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 263. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Můžeme konstatovat, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 29 a proti bylo 102 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Tím jsme se vyrovnali s článkem 8, protože ke znění zahraničního výboru nedošlo, tudíž návrh pod číslem E4 je nehlasovatelný. O C4 jsme již hlasovali.

Dostáváme se na straně 14 k článku 9, kde doporučuji, abychom přijali znění ústavně právního výboru. Nejdříve ovšem budeme muset hlasovat o návrhu pana kolegy Payna, označeném B9a), a to je návrh na vypuštění celého článku.

Jako zpravodaj se k tomuto problému nevyjadřuji. Pan ministr nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Hlasujeme o vypuštění článku 9.

Kdo podporuje tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomu návrhu, prosím? Děkuji.

Vidíme, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 11 a proti 119 poslanců. (Hlasování č. 264.)

 

Poslanec Petr Koháček: Budeme hlasovat o znění ústavně právního výboru s tím, že doporučuji, že tím pádem budeme hlasovat potom o doplňujícím návrhu kolegy Payna pod písmenem B.

Nyní ale hlasujeme o znění článku 9 ve znění ÚPV. Doporučuji, pan ministr také.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Pan zpravodaj doporučuje, pan ministr doporučuje. Hlasujeme o znění článku 9 ve znění, jak je navrhl ÚPV.

Kdo podporuje tento návrh, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 265. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 138 a proti 19 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o doplňujícím návrhu kolegy Payna, označeném na straně 15 B9, písmeno b). Jinými slovy je to nově doplněný odstavec 4.

Jako zpravodaj nedoporučuji, pan ministr také ne.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje návrh kolegy Payna na doplnění, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 266. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 13 a proti bylo 106 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Tím jsme se vyrovnali s článkem 9 a dostáváme se ke znění článku 10, který máte na straně 16. Zde máme předneseny dva návrhy, z nichž jako o prvém budeme hlasovat o návrhu pana poslance Filipa, který navrhuje článek 10 úplně vypustit ve znění všech výborů. To bude první hlasování.

Nebude-li tento návrh přijat, budeme hlasovat o článku 10 ve znění ústavně právního výboru. Bude-li tento návrh či některý z následujících přijat, budeme ještě hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Payna, který tam navrhuje změnu.

Nejprve budeme hlasovat o návrhu E5, který podal poslanec Filip. Navrhuje článek 10 vypustit.

Jako zpravodaj nedoporučuji, pan ministr také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo doporučuje návrh pana poslance Filipa na vypuštění článku 10, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 38 a proti bylo 126 poslanců. (Hlasování č. 267.)

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o znění článku 10 ve znění ústavně právního výboru.

Jako zpravodaj doporučuji, pan ministr také doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje návrh znění článku 10, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 268. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Vidíme, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 140 a proti bylo 19 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o návrhu kolegy Payna označeném B10 na straně 16.

Jako zpravodaj nedoporučuji, pan ministr také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje návrh kolegy Payna na vypuštění, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 23 a proti bylo 100 poslanců. (Hlasování č. 269.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP