Pátek 3. dubna 1998

 

Poslanec Petr Koháček: Dále bychom měli v tomto případě hlasovat o návrhu kolegy Payna, který vznesl ve třetím čtení jako doplňující, kde navrhoval v článku 2 vypustit slova "jednoty", vypustit je i nyní. Domnívám se, že bychom měli o tomto návrhu hlasovat nyní, protože se týká několika usnesení výboru. Bude-li návrh kolegy Payna přijat, což doporučuji, budeme hlasovat o článku, jak byl navržen, to znamená bez slova "jednota". Nyní tedy budeme hlasovat o vypuštění slova "jednota".

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: To je tedy B4 odst. a). Pan kolega Payne má technickou poznámku.

 

Poslanec Jiří Payne: Velmi se omlouvám, ale pan kolega Koháček musí říci, z jakého textu se to má vypustit. Např. v textu zahraničního výboru to slovo není. Takže pozměňovací návrh byl podáván pouze k dvěma textům, ve kterých to slovo obsaženo je. My ani nevíme, jaký text v současné době projednáváme. Musí být řečeno, z jakého textu se slovo vypouští.

 

Poslanec Petr Koháček: Já bych si dovolil kolegu Payna upozornit, že jsme schválili postup. Víc dělat nemohu.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Technickou poznámku má kolega Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Já se kolegovi Koháčkovi v tomto případě omlouvám, ale zastal bych se pana poslance Payna. Podle mne musíme hlasovat o textu výboru. Pozměňovací návrh pana poslance Payna je pozměňovacím návrhem k pozměňovacímu návrhu, pokud takový projde. Teprve potom o něm hlasovat.

 

Poslanec Petr Koháček: Dobře, takže hlasujeme podmíněně o článku 1 ve znění ústavně právního výboru s tím, že další návrh je vypustit slovo "jednota". Článek 1 ve znění ústavně právního výboru doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Článek 1 ve znění ústavně právního výboru nemusíme číst, máme to všichni před sebou.

Dámy a pánové, zahajuji hlasování. Kdo podporuje znění ústavně právního výboru článku 1, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 239. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro hlasovalo 138 a proti 2 poslanci.

 

Poslanec Petr Koháček: Tím pádem už nehlasujeme o znění dalších článků 1 ve znění ostatních výborů, ale budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pozměňujícího návrhu Jiřího Payna, a to ze zprávy schváleného textu vypustit slovo "jednota". Jako zpravodaj doporučuji, pan ministr mírně nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Víme, o čem hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo podporuje návrh na vypuštění slova "jednota", nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro něj hlasovalo 102 a proti 44 poslanců. (Hlasování č. 240.)

 

Poslanec Petr Koháček: Tím jsme se vyrovnali s článkem 1. Můžeme přejít na stranu 4, článek 2. Navrhuji, abychom článek 2 přijali ve znění ústavně právního výboru s tím, že upozorňuji, že pod bodem B3 máte pozměňovací návrh kolegy Payna, o kterém budeme hlasovat v případě, že přijmeme znění ústavně právního výboru a s tím, že i zde budeme hlasovat o návrhu kolegy Payna označeném v bodě B4 a). Týká se to opět slova "jednota".

Takže nyní hlasujeme o znění článku 2 ve znění ústavně právního výboru s tím, že se bude hlasovat ještě o dvou dalších návrzích. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Zahajuji hlasování. Kdo podporuje znění navržené ústavně právním výborem, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování č. 241 skončilo přijetím návrhu, když pro hlasovalo 140 a proti jeden poslanec.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o návrhu kolegy Payna označeném B3 na straně 4, kde jde o to, že slova "může se vyhlásit" se nahrazují slovy "vyhlašuje se". Jako zpravodaj nedoporučuji, pan ministr také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Zahajuji hlasování č. 242. Kdo podporuje návrh, který vám byl právě přednesen o nahrazení slov? Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 7 a proti 119 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Další hlasování - vypustit opět z tohoto textu slovo "jednota". Doporučuji, pan ministr má mírně zdrženlivé stanovisko.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Zahajuji hlasování 243. Kdo podporuje návrh na vypuštění slova "jednota", nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Tento pozměňovací návrh byl přijat, když pro hlasovalo 130 a proti 18 poslanců.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP