Pátek 3. dubna 1998

 

(Schůze opět zahájena v 10.07 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dámy a pánové, dovolte, abych po přestávce pokračoval v projednávání rozjednaného bodu, kterým je vládní návrh ústavního zákona o bezpečnosti ČR, sněmovní tisk 282.

Pan poslanec Jiří Novák má náhradní kartu č. 20.

Pan poslanec Skalický má náhradní kartu č. 8.

Pan poslanec Severa má náhradní kartu č. 7.

Dámy a pánové, protože rozprava byla už uzavřena, prosím pana zpravodaje, aby nás provedl hlasováním.

Přeje si pan ministr přednést závěrečné slovo? Pokud tomu tak není, prosím pana zpravodaje.

Dovoluji si vás odhlásit, dámy a pánové, a prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami.

Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Petr Koháček: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, budeme hlasovat podle způsobu, jak jsme se dohodli předevčírem. Budu vás provádět jednotlivými články.

Myslím, že se neprohřešíme proti původní dohodě, když bychom jedním hlasováním rozhodli o tom, zdali akceptujeme legislativní změny, které navrhl poslanec Kladívko. Týká se to ve dvou případech přehození slovosledu a ve dvou případech čárek. Že bychom si mohli místo čtyř hlasování vyřešit tuto věc jedním a v případě, že budeme potom hlasovat o návrzích, které byly takto legislativně pozměněny, budeme hlasovat už o opravené podobě.

 

Místopředseda Jaroslav Zvěřina: Na které straně je ten návrh?

 

Poslanec Petr Koháček: Týká se návrhů kolegy Kladívka označených C1 až C4. Jsou rozesety po stránkách: C1 je na straně 5, C2 na straně 8, C3 na straně 12 a C4 na straně 14.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Takže všichni vědí, o čem hlasujeme.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tyto pozměňovací návrhy, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti těmto návrhům?

Konstatuji, že pozměňovací návrhy pana kolegy Kladívka byly přijaty. (Hlasování č. 236.)

 

Další hlasování.

 

Poslanec Petr Koháček: Děkuji. Nyní máme před sebou čtyři návrhy výborů na název zákona. Já i pan ministr doporučujeme znění ÚPV. Na straně 2 ho všichni máte.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Takže doporučujete nejprve hlasovat o tomto znění.

 

Poslanec Petr Koháček: To je pořadí, jaké jsme si schválili.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Takže prosím, dámy a pánové, zahajuji hlasování č. 237 a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Děkuji vám, konstatuji, že návrh ústavně právního výboru byl sněmovnou přijat.

Prosím, technická - pan kolega Payne.

 

Poslanec Jiří Payne: Já bych jenom prosil pana zpravodaje, aby seznamoval sněmovnu se všemi alternativami, o kterých případně můžeme hlasovat, protože pokud on je neuvede, tak je to svým způsobem manipulativní práce.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Obávám se, že návrhy mají všichni písemně před sebou.

 

Poslanec Petr Koháček: Já také předpokládám, že kolegové umí číst.

Dámy a pánové jsme u čl. 1 na str. 3 a zde se domnívám, že je nejprve nutno hlasovat o návrhu poslance Payna na vypuštění celého článku. Tady prostě z logiky věci i z jednacího řádu je potřeba tento návrh zařadit, takže budeme hlasovat o vypuštění čl. 1. Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Ano, dámy a pánové, hlasujeme tedy o vypuštění článku, tak jak přednesl pan zpravodaj.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji. Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat, když pro hlasovali čtyři a proti 123 poslanců. (Hlasování č. 238.)

Můžeme přistoupit k dalšímu hlasování.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP