Čtvrtek 26. února 1998

Poslankyně Hana Marvanová: Takže ve druhém čtení i ve třetím čtení byly předneseny pozměňovací návrhy, resp. ve druhém čtení pozměňovací návrhy, ve třetím čtení některé návrhy byly vzaty zpět.

Doporučuji, abychom nejdříve hlasovali o pozměňovacích návrzích a projednali tisk 351, hlasovali v pořadí návrhů tak, jak byly předneseny, s tím, že tam, kde příslušný pozměňovací návrh byl vzat zpět, tak budeme hlasovat o souhlasu sněmovny se zpětvzetím pozměňovacího návrhu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Paní poslankyně, souhlasíte-li, doporučoval bych, abychom respektovali také skutečnost, že pan Brožík dal návrh k návrhu pana poslance Janečka, takže o tom bychom měli hlasovat dříve.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Tady bych doporučovala, pokud už můžeme přistoupit postupně k hlasování o pozměňovacích návrzích - je pravda, že první pozměňovací návrh k tisku 351 přednesl pan poslanec Janeček a je pod bodem a) a návrh pana poslance Brožíka je pozměňovacím návrhem k návrhu pana poslance Janečka.

Doporučuji, a jednací řád to umožňuje, aby se nejdříve hlasovalo o pozměňovacím návrhu, o tom základním, pana poslance Janečka, bude-li přijat, pak má smysl teprve hlasovat o případné změně navržené panem poslancem Brožíkem. Opačný postup je nesmyslný, protože bychom v případě přijetí návrhu pana poslance Brožíka a nepřijetí návrhu pana poslance Janečka dospěli k tomu, že bychom přijali jedno slovo z celého pozměňovacího návrhu. Pokud je s tím souhlas. Pokud by nebyl, můžeme hlasovat opačně.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já si myslím, že jsou možné oba postupy, vy jste zpravodajka, vás respektuji.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Já jen upozorňuji, že to navrhuji na základě studia jednacího řádu a jednací řád umožňuje obě varianty. Můžete nahlédnout.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já to respektuji. Jsou-li námitky, tak rozhodneme, která varianta je pro sněmovnu přijatelná. Proti tomu nic nenamítám, ale je na zpravodajovi, aby určil pořadí, samozřejmě v souladu s jednacím řádem.

Dámy a pánové, je 12.53 hodin, schyluje se k hlasování. O prvním návrhu dáme hlasovat ve 12.54 hodin.

Prozatím vás všechny odhlásím, požádám o novou registraci.

Dámy a pánové, nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Josefa Janečka, který je uveden pod písmenem a).

 

Poslankyně Hana Marvanová: Já bych podotkla, že navrhovatel tohoto tisku s tímto návrhem nesouhlasí, zpravodaj souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme hlasováním.

Je to hlasování pořadové číslo 6. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh nebyl přijat. Pro se vyslovilo 32 poslanců, proti 118.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrh přednesl pan poslanec Payne. Je to v podstatě technická úprava dosavadního článku I. Navrhovatel nesouhlasí, zpravodaj souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové č. 7. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro se vyslovilo 76 poslanců, 80 bylo proti. Návrh pana poslance Payna nebyl přijat.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další - pod bodem c) je návrh pana poslance Filipa, ten jej stáhl, takže navrhuji hlasovat o souhlasu se zpětvzetím tohoto návrhu pana poslance Filipa.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme o tom hlasováním pořadové č. 8, které jsem zahájil.

Kdo souhlasí se stažením návrhu pana poslance Vojtěcha Filipa? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem pro 172, nikdo proti.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrh pod bodem d) přednesl pan poslanec Jičínský. Rovněž navrhl stažení tohoto návrhu. Prosím, hlasujme o tom, zda souhlasíme se stažením.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme o tom hlasováním pořadové č. 9.

Kdo souhlasí s tímto stažením? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat, protože pro se vyslovilo 155 poslanců, proti nebyl nikdo.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrh je uveden na straně 3 pod písmenem e). Pan poslanec Brožík pozměňovací návrh k návrhu pana poslance Janečka. Nyní je to již bezpředmětné, nehlasovatelné.

Další dva pozměňovací návrhy přednesl pan poslanec Gross. Nyní bychom hlasovali o jeho návrhu uvedeném pod písmenem f) bod 1. Jde o technické zpřesnění a zkrácení lhůt. Navrhovatel, protože je sám autorem, souhlasí, já rovněž souhlasím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové č. 10 a táži se, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Grosse uvedeným pod písmenem f) 1. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat, protože se pro něj vyslovilo 134 poslanců, proti bylo 17.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Druhý návrh pana poslance Grosse pod písmenem f) bod 2 - ten je navržen ke stažení, takže prosím, hlasujme, zda souhlasíme se stažením tohoto návrhu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, zahájil jsem hlasování s pořadovým č. 11.

Kdo souhlasí s tím, aby byl stažen návrh označený pod písmenem f) 2? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

I tento návrh byl přijat, protože se pro vyslovilo 153 poslanců, proti byl 1.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy přednesené k tomuto tisku 351.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji. Hlásí se pan poslanec Vlastimil Tlustý.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, dámy a pánové, vzhledem k výsledku hlasování o pozměňovacích návrzích žádám o desetiminutovou přestávku na jednání klubu ODS. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, zahájíme ve 13.05 hlasováním.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP