Čtvrtek 26. února 1998

(pokračuje Exner)

Například prostřednictvím prostředků na činnost politických stran a občanských sdružení, jež se vstupem do NATO nesouhlasily. Vaše tisková služba jako příklad uvádí republikánskou stranu, která tyto prostředky využila k poměrně rozsáhlé plakátovací kampani proti vstupu České republiky do NATO. Vy jste právě uvedl, že to bylo z jiných zdrojů, tak vás jen informuji, že to bylo také z veřejných zdrojů podle tvrzení vašeho ministerstva.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Slova se ujme pan ministr obrany Michal Lobkowicz.

 

Ministr obrany ČR Michal Lobkowicz: Děkuji panu poslanci za upřesnění. Já jsem to možná neřekl zcela přesně, chtěl jsem říci, že kampaň, kterou dělá republikánská strana, nedělá z prostředků Ministerstva obrany, aspoň pokud jsem informován. Nicméně pravdou je, že zprostředkovaně, díky tomu, že tato politická strana má samozřejmě také státní příspěvek, pakliže tedy tyto své billboardy platila ze státního příspěvku, tak máte pravdu, že zprostředkovaně jsou svým způsobem z veřejnoprávních zdrojů.

Chtěl bych říci, že není pravdou, že by nebylo naší snahou dát prostor také názorům nesouhlasným. Naopak snahou pořadu, který je připravován ve spolupráci s Českou televizí, je odpovědět na některé kritické nesouhlasné názory na vstup do NATO. Proto byl ten pořad koncipován - já tedy nejsem dramaturgem toho pořadu -mimo jiné tak, že tam byly exponovány některé kritické názory na vstup do NATO a byl pokus na ně odpovědět.

Co se týče konkrétního rozpoložkování nákladů, skutečně teď na místě nejsem schopen vám to říci. Umím říci celkovou sumu, kterou jsem říkal, jsou to 3 miliony, a myslím, že to jsou peníze, které jsou účelně vynaloženy.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, upozorňuji Poslaneckou sněmovnu, že je 18.23 hodin, čas, kdy už není možné předložit žádnou ústní interpelaci na člena vlády České republiky. Upozorňuji Poslaneckou sněmovnu, že na žádost pana poslance Vrzáně jsem před půl hodinou odhlásil sněmovnu a docela by mě zajímalo, který poslanec mimo mne je duchem i skutečně přítomen ještě v této chvíli.

Upozorňuji Poslaneckou sněmovnu, že přerušuji schůzi do zítra 9.00 hodin s tím, že prvním bodem zítřejšího jednání je bod 105, tedy transformace zdravotnictví.

Dámy a pánové, dobrou noc.

(Schůze přerušena v 18.23 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP