Čtvrtek 5. února 1998

(pokračuje Gross)

Spor vidím v tom, že pokud bychom tuto zprávu chtěli rychle, zřejmě by to nemohla být zpráva vlády, protože vláda by se nestihla sejít a zřejmě by to nestihla projednat. Myslím, že pro vstup do této problematiky by bylo dostačující, aby tuto zprávu podal ministr zahraničí této Poslanecké sněmovně. Myslím, že Poslanecká sněmovna při projednání tohoto bodu poté může žádat před přijetím usnesení, aby se touto tematikou zabýval zahraniční výbor, případně zahraniční výbor může svolat předseda tohoto výboru ještě na dnešní den, abychom zítra již jednali se znalostí stanoviska zahraničního výboru.

Svůj návrh modifikuji takto. Jednalo by se o bod, který by zněl "Zpráva ministra zahraničí České republiky o postupu vlády Spolkové republiky Německo při realizaci Česko-německé deklarace". Myslím, že by bylo rozumné, aby to byl bod číslo 1 zítra. Pokud bychom zjistili, že není ještě zítra dostatek informací, nic by nebránilo Poslanecké sněmovně, aby zítra bod přerušila, příp. odročila třeba na další týden. V tomto směru to tedy modifikuji a snad dostatečně vycházím vstříc tomu, co říkal ministr Výborný.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Chápu dobře, pane poslanče, že trváte na tom, aby se o vašem návrhu hlasovalo teď? (Ano.) Děkuji. Pane poslanče Viku, omlouvám se vám, ale já vám v tuto chvíli nemohu dát slovo, protože ho v tuto chvíli mohu udělit pouze těm, kteří mají právo vystoupit podle platného jednacího řádu, což by byl předseda vašeho klubu, kterému bych samozřejmě udělila slovo. (Poslanec Vik hovoří do mikrofonu.) Pane poslanče, já vám neudílím slovo, a pokud si ho sám vezmete, přeruším schůzi tím, že odejdu od mikrofonu.

 

Poslanec Jan Vik: (Bez udělení slova a současně se slovy předsedající.) Paní místopředsedkyně, v době nepřítomnosti pana předsedy Sládka já zastupuji poslanecký klub SPR-RSČ. Tak to tady bylo po celé volební období, toto i předcházející. Trvám na tom, aby mi bylo uděleno slovo.

 

(Předsedající odchází ze sálu. Schůze přerušena v 15.23 hod.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP