Úterý 3. února 1998

(pokračuje Snítilý)

Myslím si, že by bylo velice vhodné spojit tyto dvě diskuse do jednoho celku a podstoupit tu širokou diskusi, o které zde byla řeč. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji kolegovi Snítilému. I když je za ním ještě přihlášen kolega Šimůnek, tak protože v jeho vystoupení padl návrh na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání, dám nyní gongem korektně znamení, aby se poslanci zvolna soustřeďovali v jednací síni. Nyní prosím kolegu Šimůnka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Šimůnek: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, to, co jsem chtěl říci, vlastně přednesl kolega Snítilý. Chtěl bych ten návrh rozšířit o návrh na zamítnutí. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Vzhledem ke stručnosti bych asi nepokládal za férové, abych nyní nechal hlasovat. Nechci vás samozřejmě ani bavit zpěvem, takže prosím, abyste setrvali na svých místech, já vyzvu kolegy, aby se dostavili do sněmovny. Konstatuji, že kolega Šimůnek se jednak připojil k předchozímu návrhu a kromě toho dal návrh na zamítnutí. Asi bude nejlogičtější hlasovat nejdříve o návrhu na zamítnutí, a pokud neprojde - byla to běžná praxe - tak o návrhu na vrácení k novému projednání. Má někdo jiný názor a přeje si jiný postup hlasování? Rád se přizpůsobím. Nemá.

Kolegyně a kolegové, žádám vás, pokud mě slyšíte ve svých útulných parlamentních kancelářích, abyste se dostavili do sněmovny k hlasování. Přeje si někdo odhlásit? Žádné takové přání nezaznělo. (Námitky.) Zaznělo. Tak na mě zamávejte žlutou kartou, zatím se tak nestalo. Nyní se tak stalo, takže vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili. Zdá se, že už uplynula dostatečně dlouhá doba, abychom mohli hlasovat.

Nejdříve budeme hlasovat o návrhu kolegy Šimůnka na zamítnutí tohoto návrhu zákona. Zahájil jsem hlasování.

Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh kolegy Šimůnka byl nepřijat, když ze 156 se pro vyslovilo 70, proti 74. Hlasování mělo pořadové číslo 45.

Nyní budeme hlasovat o návrhu kolegy Snítilého na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání. Zahájil jsem hlasování.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 46 tento návrh byl přijat, když získal 85 ze 159 hlasů, proti bylo 72 a 2 nehlasovali. Tím končím projednávání tohoto bodu.

Kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že mi bylo oznámeno, že pan ministr Černý, který měl uvést obsáhlý stavební zákon, náhle onemocněl, a vzhledem k tomu, že nepokládám za korektní shánět na poslední chvíli nového předkladatele, dovolte mi, abych v tomto okamžiku ukončil naše dnešní jednání a popřál vám hezký večer. Na shledanou zítra v 9 hodin.

(Schůze přerušena v 18.15 hod.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP