Středa 22. října 1997

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Dámy a pánové, nyní se budeme moci věnovat prvnímu bodu, tak jak jsme si schválili podle programu.

Dámy a pánové, ještě se pokusím vás požádat o jednu věc: Abychom si vzájemně začali trošku vycházet vstříc, pokusím se o jednu novinku. Protože se jedná o třetí hlasování, vždycky asi pět minut před hlasováním požádám Kancelář, aby nás gongem svolala na hlasování. Myslím, že bychom se mohli do budoucna tímto způsobem řídit. Pokusíme se u tohoto třetího čtení to zkusit a uvidíme, jak se nám to osvědčí, za což předem děkuji.

Dalším bodem je

 

59.
Návrh poslanců Jiřího Karase a Pavla Dostála na vydání zákona,
kterým se mění a doplňuje zákon č. 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže
/sněmovní tisk 140/ - druhé čtení

 

Zahajuji třetí čtení návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal zástupce předkladatele pan poslanec Jiří Karas a současně prosím, aby se ke stolku zpravodajů dostavil zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pan poslanec Vladimír Bartoš.

Prosím, ještě je zde další poznámka pro stenozáznam: V hlasování č. 149 pan kolega Šmucer oznamuje, že hlasoval proti a v záznamu je, že se zdržel hlasování.

Pozměňovací návrhy jsme obdrželi jako sněmovní tisk 140/3. Žádám nyní zpravodaje poslance Vladimíra Bartoše, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou podle § 95 odst. 2 našeho jednacího řádu otevírám a ptám se, kdo se do této rozpravy hlásí. Hlásí se pan kolega Krejsa. Prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Josef Krejsa: Pane předsedající, vážený pane premiére, dámy a pánové, podávám pouze procedurální návrh vzhledem ke Zprávě NKÚ, která k tomuto bodu zazněla. A to - navrhuji vrátit projednávaný bod do druhého čtení.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Není tomu tak, rozpravu končím. Slyšeli jste návrh pana kolegy Krejsy. Bezprostředně o něm nechám hlasovat. Slyšeli jste gong? Děkuji.

Zahájil jsem hlasování č. 151 a ptám se, kdo tento návrh podporuje. Kdo je proti tomuto návrhu? (Závada na hlasovacím zařízení.)

Dámy a pánové, prosím o nové hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování č. 153. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 24 poslanců, proti 148, návrh nebyl přijat.

 

Protože nebyly předneseny pozměňovací návrhy, ptám se předkladatele, zdali si přeje přednést závěrečné slovo. Nepřeje. Prosím tedy zpravodaje a vyzývám ho, pokud chce přednést závěrečné slovo, a potom přistoupíme k hlasování.

 

Poslanec Vladimír Bartoš: Vážený pane předsedající, vážené dámy, vážení pánové, v tisku 140/3 jste obdrželi pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Jiřího Karase a Pavla Dostála na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže.

Kromě těchto pozměňovacích návrhů ve druhém čtení dne 16.10. 1997 nebyly předloženy žádné pozměňovací návrhy. Čili já bych navrhoval tak, jak bylo schváleno ve výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, aby doporučil Poslanecké sněmovně schválit pozměňovací návrhy v tisku 140/3, a navrhoval bych hlasovat o těchto návrzích jako o celku.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ptám se, zdali někdo má připomínky k návrhu, který přednesl zpravodaj. Není tomu tak, pane kolego.

 

Poslanec Vladimír Bartoš: Také doporučuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 154 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 167 poslanců, 1 byl proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Bartoš: Teď budeme hlasovat o návrhu novely jako celku.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Přednesu návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jiřího Karase a Pavla Dostála na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže, podle sněmovního tisku 140, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Poslanec Vladimír Bartoš: Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 155. Ptám se: Kdo návrh podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 158, proti 18 poslanců. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zpravodaji, děkuji předkladateli. Tím jsme se vyrovnali s bodem 59. Nyní se budeme věnovat bodu 60, kterým je

 

60.
Návrh poslanců Zdeňka Jičínského a dalších na vydání zákona o lidovém hlasování (referendu)
a o lidové zákonodárné iniciativě
/sněmovní tisk 149/ - třetí čtení

 

Zahajuji 3. čtení tohoto návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal zástupce navrhovatelů poslanec Zdeněk Jičínský a zpravodaj ústavně právního výboru poslanec Libor Kudláček. Pozměňovací návrhy přednesené ve 2. čtení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 149/3. Žádám pana zpravodaje, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou podle § 95 odst. 2 našeho jednacího řádu otevírám. Do rozpravy nemám písemnou přihlášku. Z místa se hlásí pan kolega Krampera. Prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Zdeněk Krampera: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, v souladu s jednacím řádem prosím, aby byly opraveny dva moje pozměňující návrhy, které jsou uvedeny pod č. 3, kde došlo k výpadku spojky "a". Čili já přečtu znovu -návrh zákona je v referendu schválen, zúčastnila-li se hlasování polovina občanů k tomu oprávněných a hlasovala-li pro návrh většina hlasujících.

Jako druhý návrh by prosil opravit: Návrh zákona je v referendu schválen, zúčastnilo-li se hlasování 40 % občanů k tomu oprávněných a hlasovala-li pro návrh většina hlasujících. - Prosil bych doplnit spojku "a".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Prosil bych pana kolegu Jičínského, aby se ujal slova.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pane předsedající, vážené shromáždění, předpokládám, že se do rozpravy už nikdo nepřihlásí a považuji za potřebné přece jenom před hlasováním říci několik slov jako navrhovatel, resp. v zastoupení navrhovatelů. Při 2. čtení se ukázala vzácná jednota koalice v tom, že projevila odpor vůči splacení tohoto deficitu naší ústavy, která předpokládá vydání ústavního zákona o tom, kdy lid vykonává státní moc přímo. I když chápu jisté časově oportunní důvody, které k tomu některé poslance vedou, přece jenom si myslím, že to je vážná chyba a že nepřijetí tohoto zákona s případnými pozměňujícími návrhy znamená potvrzení neuspokojivého stavu naší demokracie. Těm kolegům, kteří v minulém jednání tak hájili naši zastupitelskou demokracii bych chtěl připomenout, že dopolední průběh projednávání a státního rozpočtu a hlasování o něm ukázal myslím bídu legitimity současné většiny tohoto parlamentu. Mějme na zřeteli některé skutečnosti, jestliže tak odmítáme potřebu upevnit spojení zastupitelské demokracie.

Jenom jednu poznámku ještě k poslanci Kroupovi, který z tak elitistických pozic, způsobem, kterým podle mého soudu urazil ty, kdo tento návrh předkládají - chci mu položit řečnickou otázku: jestli si myslí, že v tomto parlamentu ještě někoho zastupuje.

(Potlesk v části sálu.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Do rozpravy se již nikdo nehlásí, rozpravu končím a ptám se předkladatele, zdali chce přednést závěrečné slovo. Pane kolego Jičínský, nechcete?

 

(Poslanec Jičínský sděluje mimo mikrofon, že už závěrečné slovo řekl.)

 

Děkuji. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj pan kolega Kudláček.

 

Poslanec Libor Kudláček: V rozpravě byly vzneseny dvě skupiny pozměňovacích návrhů. První přednesl pan poslanec Krampera, druhou pan poslanec Payne. Já se domnívám, že nic nebrání tomu, abychom hlasovali postupně o těchto pozměňovacích návrzích, které byly předkládány. Poprosím jenom o možnost pro oba navrhovatele, aby se vyjádřili, zdali si nepřejí o svých návrzích v některém z případů hlasovat třeba najednou, z logiky věcí to neočekávám. (Hlas: Ano.) Pod písm. A máte v tisku 149/3 shromážděny pozměňovací návrhy přednesené panem poslancem Kramperou. Pozměňovací návrh č. 1, jehož znění zde máte, k čl. 1 odst. 1 písm. c) zní: k vyjádření stanoviska občanů k určité otázce vnitřní nebo zahraniční politiky státu. - Poprosil bych řídícího schůze, aby dal o tomto návrhu hlasovat.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Poprosím ještě o stanovisko předkladatele a stanovisko zpravodaje.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Stanovisko předkladatele k těmto návrhům je negativní, protože podstatně modifikují celkovou koncepci tohoto návrhu, který jsem tu jménem skupiny navrhovatelů předložil. Přeje-li si ten, kdo tyto pozměňující návrhy předložil, hlasovat jednotlivě, tak to samozřejmě lze, ale tyto návrhy tvoří jeden celek, já jako navrhovatel tyto návrhy odmítám.

 

Poslanec Libor Kudláček: Vida, já je také odmítám.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Budeme hlasovat - rozuměl jsem tomuto postupu tak, že pan kolega Krampera tento postup zvolený zpravodajem odsouhlasil?

(Souhlas.)

 

Poslanec Libor Kudláček: Ano, po jednotlivých návrzích.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 156 a ptám se: Kdo tento návrh podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh se vyslovilo 23 poslanců, proti 134. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Nyní bychom hlasovali o návrhu č. 2 ze skupiny přednesené panem poslancem Kramperou.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Slyšeli jste stanoviska ke všem návrhům. Prosím.

 

Poslanec Libor Kudláček: Možná od pana předkladatele ano, ode mne určitě ne. Moje stanovisko k bodu 2 je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování 157. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 39, proti 137 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Dalším návrhem je návrh pod číslem 3, který má vlastně dvě varianty, o té druhé bychom hlasovali v případě, že první nebude schválena, jestliže jsem tomu návrhu správně rozuměl.

Prosím tedy o hlasování o první části návrhu označeného číslicí 3. To je ta první věta. Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 158. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 38, proti 138 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: V tomto případě doporučuji nebo navrhuji, abychom hlasovali o druhé části tohoto návrhu pod číslem 3, která mění to příslušné kvorum, snižuje ho na 40 %. Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 159. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 40, proti 135 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Další návrh pod číslem 4 - vypustit odst. 3 čl. 2. Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 160. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 20, proti 153 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Pod číslem 5 je návrh na vypuštění slov "a třípětinové většiny přítomných senátorů". Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 161. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 22, proti 150 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Pod číslem 6 je návrh na vypuštění slov "a dvoutřetinové většiny přítomných senátorů" z odst. 2, čl. 6. Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 162. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 20, proti 155 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Pod číslem 7 je pozměňovací návrh vypustit odst. 2 čl. 8. Stanovisko zpravodaje je rovněž negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 163. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 22, proti 154 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: A máme před sebou poslední pozměňovací návrh pana poslance Krampery pod číslem 8, vypustit v odst. 2 čl. 9 slova "nebo skupinu nejméně 17 senátorů". Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování 164. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 21, proti 156 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Pan kolega Payne chce upřesnit svůj návrh.

 

Poslanec Jiří Payne: Já bych chtěl jen říci, že ten můj návrh tvoří ucelený soubor a hlasování po částech by asi nedávalo smysl. Odůvodnil jsem logiku tohoto návrhu a nejsou-li námitky, dal bych hlasovat o celém souboru návrhů najednou.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Nejsou námitky?

 

Poslanec Libor Kudláček: Pane předsedající, já je nemám. Nejsou.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Prosím o vyjádření pana kolegu Jičínského jako předkladatele.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pokud jde o postup hlasování, vzácně s kolegou Paynem souhlasím.

Jinak jeho návrh nemohu akceptovat, protože mění logiku návrhu. Já mám právo se vyjádřit k pozměňovacímu návrhu.

Chci jenom říci, že v rámci diskuse z řad vládní koalice se ozývaly hlasy, že návrh, který jsem předložil, ruší dělbu práce, založenou v naší ústavě, mezi vládou a parlamentem. Já jsem tuto námitku odmítl. Chci jen říci, že návrh kolegy Payna skutečně tuto rovnováhu ruší v tom smyslu, že on chce opozici vyloučit z těch subjektů, které jsou oprávněny vznést návrh na referendum. Čili z těchto zásadních důvodů nemohu s tímto návrhem souhlasit.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Já jenom pro informaci, když tady slyším šum.

Škoda, že pan kolega Jičínský nevyužil svého závěrečného slova, aby v něm pojmenoval své stanovisko, ale už se stalo. Prosím, buďme tolerantní k sobě.

Prosím pana kolegu Kudláčka, aby nám řekl stanovisko zpravodaje.

 

Poslanec Libor Kudláček: Stanovisko zpravodaje je kladné, tzn. já doporučuji přijetí tohoto pozměňovacího návrhu a nemyslím si, že teď je ta vhodná chvíle k tomu, abych to zdůvodňoval.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 165. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 92, proti 99 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Kudláček: Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy, jen připomínám, že žádný z nich přijat nebyl-li a můžeme přistoupit k hlasování o návrhu ústavního zákona o lidovém hlasování a o lidové zákonodárné iniciativě jako o celku.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Poslanec Libor Kudláček: Pardon, pane předsedající, omlouvám se, stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Upozorňuji, že k přijetí ústavního zákona je třeba souhlasu třípětinové většiny všech poslanců, tedy 120.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Zdeňka Jičínského a dalších na vydání ústavního zákona o lidovém hlasování a o lidové zákonodárné iniciativě, podle sněmovního tisku 149."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 166. Ptám se, kdo tento návrh podporuje. Kdo je proti?

Pro návrh se vyslovilo 99 poslanců, proti 87, konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

Děkuji panu předkladateli, děkuji zpravodaji. Tím jsme se vyrovnali s bodem 60.

 

Přistoupíme k dalšímu bodu, a to k bodu 61.

Nyní se hlásí pan kolega Wagner, prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Jozef Wagner: Dámy a pánové, sněmovna rozhodla, aby rozpočtový výbor projednal některé okolnosti související s jedním pozměňovacím návrhem návrhu zákona o bankách. Dnes, během dne, vláda o této věci jednala a učinila nějaké rozhodnutí. Do té doby nebylo možné jednat.

Požádal bych sněmovnu, aby umožnila - protože termín byl stanoven do zítřka - během dnešního odpoledne konání schůze rozpočtového výboru, eventuálně večer. Pokud nebudou námitky, svolal bych rozpočtový výbor na 19. hodinu.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Pane kolego, budete mít možnost jednat, neboť pan předseda svolává na 19.15 hodin organizační výbor. Nic nebrání tomu, aby v té chvíli rozpočtový výbor zasedal. Navíc bod, o kterém mluvíte, máme projednávat až ve čtvrtek dopoledne, jak jsme si to schválili.

Nyní se budeme věnovat bodu

 

61.
Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích,
ve znění pozdějších předpisů, a kterým se mění zákon ČNR č. 551/1991 Sb.,
o Všeobecné zdravotní pojišťovně,ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 152/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Ivan Pilip a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Stanislav Pěnička.

Pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 152/3. Žádám kolegu Pěničku, aby se mnou sledoval průběh rozpravy, kterou podle § 95 odst. 2 našeho jednacího řádu otevírám. Do rozpravy se jako první přihlásil pan poslanec Langer, poté pan poslanec Třebický.

 

Poslanec Ivan Langer: Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně a kolegové, rád bych opravil chybu, která se dostala do mého pozměňovacího návrhu, a to pod písm. I č. 3, kde podle sněmovního tisku č. 152/3, který máme k dispozici, je v položce 128b "číslovku 35 tis. nahradit číslovkou 35 tis.". Původní návrh byl 60 tis. Tak jak je to předkládáno, je to nelogické. Já jsem sledoval kolegu Macháčka, který zvyšoval položku pod písm. a) a protože jsem měl tentýž úmysl, tak jsem svůj návrh v tomto smyslu neopakoval a chtěl jsem ho doplnit jen o písm. b) a c). V písm. I č. 3 by číslovka měla správně znít 60 tis.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano. Děkuji. Slova se ujme pan kolega Třebický.

 

Poslanec Jan Třebický: Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já bych jen rád upřesnil v mých pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny pod bodem C, že pozměňovací návrhy označené č. 1 a č. 2 jsou vlastně na sobě závislé, a tudíž bych prosil, aby o nich bylo hlasováno společně.

Dále bych prosil sněmovnu o možnost stažení bodu 3 a s tím souvisejícího bodu 4. Je to z důvodů, kterých bylo více, ale zejména jde o smíšení a právní komplikace správních poplatků s poplatky obce.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji panu kolegovi Třebickému. Dále se hlásí pan kolega Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Vážené paní a pánové, já jsem dosti dobře nepochopil kolegu Třebického, protože ty dvě věci na sobě úplně závislé nejsou. Jde o to, jakým způsobem se dotuje rozpočet státu a dotace obcí a my pro jednu část položky jsme a pro druhou ne. Já pochybuji, že bychom v takovém případě vůbec mohli ty pozměňovací návrhy, pokud by byly na sebe vázány, podpořit. Považuji tuto otázku nejen daňově, ale i organizačně za velmi významnou. Z tohoto pohledu dávám ke zvážení, jestli pan kolega Třebický opravdu trvá na tom, aby se o položce 1 a 2 hlasovalo jako o jediném návrhu.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Slova se ujme pan kolega Mašek.

 

Poslanec Ivan Mašek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, pokud by došlo k tomu, že by se měnil návrh kolegy Třebického tak, že by z něj vypadla část 2 -

(Pan poslanec Pěnička vysvětluje tuto věc poslanci Maškovi mimo mikrofon.)

To je v pořádku, děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Pan kolega Třebický byl požádán panem kolegou Filipem. Myslím, že je korektní odpovědět.

 

Poslanec Jan Třebický: Já jsem navrhl, aby mé pozměňovací návrhy, které jsou označeny jako C1 a C2, byly hlasovány společně, neboť spolu souvisí. První hovoří o částkách a druhý o správě těchto částek. Nic nebrání v tom, aby se pak dále hlasovalo o případných změnách částek pod bodem D poslankyně Anny Röschové, protože o tom bude muset být hlasováno před mým návrhem. Pokud dojde k úpravě částek, tak samozřejmě se bude hlasovat jen o mém bodě 2 jako doplnění návrhu.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Já tomu rozumím. Pan kolega Mašek se ujme slova.

 

Poslanec Ivan Mašek: Děkuji. Jestli dojde k tomu, co navrhuje kolega Třebický, tak já sděluji, že klub ODA to bude považovat za jasný koaliční podraz a bude žádat návrat tohoto zákona do druhého čtení a další koaliční jednání v té věci. Pokud by návrh, který je nyní odvoláván, nepadl, tak bychom ho sami podávali. Byl to návrh, který byl koaličně dohodnut a byl dohodnut na vládě. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Slova se ujme pan kolega Honajzer.

 

Místopředseda PSP Jiří Honajzer: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, tentokrát skutečně a poprvé žádám o přestávku pro jednání klubu, a to v délce 32 minut.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Sejdeme se v 15.40 hod.

 

(Schůze byla přerušena v 15.08 hod.)

 

(Schůze opět zahájena v 15.42 hod.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, předseda klubu ODA požádal o další přestávku pro jednání klubu. Sejdeme se v 16.00 hod.

 

(Schůze přerušena v 15.43 hod.)

 

(Schůze opět zahájena v 16.00 hod.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, budeme pokračovat. Odhlásil jsem vás a prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

Dámy a pánové, zahajuji další část jednání a o slovo požádal pan poslanec Kroupa. Prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Paní poslankyně, páni poslanci, dodatečně jsem se ze zápisu dověděl, že v hlasování pořadové číslo 143, které bylo dílčím hlasováním o státním rozpočtu, jsem uveden jako hlasující proti. Hlasoval jsem pro.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Poprosím Kancelář, aby požádala pana ministra, aby se dostavil ke stolku zpravodajů. O oslovo se hlásí předseda klubu KDU-ČSL pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážení přátelé, velmi se omlouvám - půl hodiny na klub.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Sejdeme se v 16.30 hodin.

 

(Schůze přerušena v 16.02 hod.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP