Středa 19. dubna 1995

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh poslance Novotného k § 90 odst. 2 je dle mého mínění rovněž dosti výraznou změnou legislativního procesu, pročež tento návrh nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování číslo 147 a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Novotného? Kdo je proti němu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 9, proti 84, 63 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Další návrh je návrh přednesený poslancem Kužílkem. Týká se odstavce 3 § 91. Soudím, že jde o návrh správný a doporučuji jej.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování číslo 148 a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 133, nikdo proti, 24 poslanců se zdrželo hlasování. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Dva návrhy poslance Matulky - postupně o nich budeme hlasovat, leda že by první návrh byl akceptován - se týkají odstavce 2 § 92. Nesouhlasím ani s jedním z těchto návrhů, přičemž upozorňuji, že ona lhůta 24 hodin je lhůtou minimální. Nic nebrání sněmovně, aby si tuto lhůtu stanovila, jak bude považovat za potřebné.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji za toto vyjádření. Rozhodneme v hlasování číslo 149. Kdo je pro oněch 7 dní? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 15, proti 101, zdrželo se 43. Návrh nebyl přijat.

Nyní dám hlasovat o druhém návrhu pana poslance Matulky k § 92.

Rozhodneme v hlasování číslo 150, které jsem zahájil a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 32, proti 75, zdrželo se 43. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Následuje v pořadí návrh poslance Řezáče, jež se týká § 94 odst. čtvrtý, který by měl být připojen ke znění, které máte před sebou písemně. Nesouhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování číslo 151. Kdo je pro návrh pana poslance Řezáče? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Výsledek je 38 pro, 85 proti, 33 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nesouhlasím ani s dalším návrhem pana poslance Řezáče, který se vztahuje k § 95 odstavec 1.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Rozhodneme v hlasování číslo 152. Kdo je pro tento návrh pana poslance Řezáče? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem 37 pro, 82 proti, 37 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh poslance Řezáče na vypuštění první věty v odstavci 3 v podstatě nelze podrobit hlasování, neboť ten vyplýval z jiného jeho nepřijatého návrhu, a proto můžeme přikročit k návrhu téhož poslance k § 97 odst. 1, a sice vložit slova "nejpozději do 10 dnů senátu". Nemohu s tímto návrhem souhlasit. Považuji ho za zcela nadbytečný.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 153 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Řezáče? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 20 poslanců, proti 100, zdrželo se 36. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 98 odst. 1 - opět pan poslanec Řezáč navrhuje nové znění podle mého mínění nepříliš zdařilé, zejména v porovnání s Ústavou ČR tak, jak platí.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Řezáč se hlásí s faktickou poznámkou.

Poslanec Vladimír Řezáč: Pane místopředsedo, s ohledem na to, že jsem vzal zpět návrh k § 29 odst. 1 písm. g), h), což je stejný problém, bych udělal stejnou stylistickou úpravu jako pan poslanec Kužílek v dřívějším případě, takže by pozměňující návrh směřoval jen ke lhůtě, čili nejpozději do 10 dnů.

Poslanec Miloslav Výborný: Rozumím-li tomu dobře, tento pokus o stylistickou úpravu by vedl k tomu, že budeme hlasovat o následujícím pozměňujícím návrhu poslance Řezáče. Nové znění § 98 odst. 1 by bylo: "Předseda sněmovny postoupí přijatý zákon prezidentu republiky nejpozději do 10 dnů". Vidím z gestikulace kolegy Řezáče, že jsem reprodukoval jeho vysvětlení správně. Tak nebo onak, s tímto návrhem nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dám o tomto návrhu pana poslance Řezáče hlasovat v hlasování číslo 154. Ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Děkuji. Hlasování skončilo výsledkem 42 pro, 96 proti, 22 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Velmi nesouhlasím s navrhovanou úpravou § 99 podle pozměňovacího návrhu poslance Hrazdíry, a to i proto, že se domnívám, že tady by menšina ve sněmovně se mohla právem cítit zkrácena, kdyby tento návrh byl přijat.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dám hlasovat o návrhu poslance Hrazdíry v hlasování číslo 155, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 27 pro, 86 proti, 42 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pan poslanec Matulka navrhl vypustit v odst. 2 § 99 slovo "vládní" a v odstavci 5 téhož ustanovení slovo "vládního". Nesouhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 156 a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 36 pro, 85 proti, 37 se zdrželo hlasování. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Já jsem se dopustil chyby, za kterou se omlouvám sněmovně, ale zvláště poslanci Hrazdírovi, neboť jeho návrh měl dvě alternativy. První alternativa byla vypustit § 99 tak jak je a teprve kdyby první návrh neprošel, navrhoval poslanec Hrazdíra jiné znění. Já jsem bohužel přehlédnutím vyzval k hlasování až o druhé alternativě. To se nedá zřejmě napravit jinak, než hlasovat o vypuštění celého § 99. Možná snad ani tak na pořadí alternativ nezáleží. Podotýkám, že s návrhem na vypuštění § 99 nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Můžeme se dostat z této situace cestou, kterou navrhl pan společný zpravodaj. Dávám hlasovat v hlasování 157 o tom, kdo souhlasí s vypuštěním § 99 podle návrhu pana poslance Hrazdíry. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 41 pro, 89 proti, 29 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pan poslanec Matulka navrhuje v § 99 odst. 4 vložit slovo "vždy" za slova "posoudí sněmovna". Podle mého názoru i když tam toto slovo zatím není, tak z dosavadního textu to vyplývá. Z toho pro mne plyne, že nebude vůbec na škodu, když tento návrh pana poslance Matulky bude přijat.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 158 a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 78 pro, 44 proti, 37 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh poslance Kužílka týkající se názvu 13 části návrhu zákona o jednacím řádu nedoporučuji akceptovat.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování číslo 159. Ptám se, kdo je pro tento návrh poslance Kužílka. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 18 pro, 92 proti, 46 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Z toho plyne, že nedoporučuji ani přijetí návrhu poslance Kužílka ve vztahu k názvu § 101.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování č. 160, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro tento návrh poslance Kužílka. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 8 pro, 94 proti, 56 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nově navrhovaný text § 101 odst. 1 (návrh podal opět poslanec Kužílek) doporučit nemohu mj. také proto, že neřeší do důsledku to vše, co řešeno být chtělo, např. otázku novel zákonů, poslaneckých návrhů apod.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme hlasováním č. 161, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro tento návrh poslance Kužílka. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo. Pro se vyslovilo 61 poslanců, proti 84, zdrželo se 19.

Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek navrhl vypustit druhý odstavec § 104. Jde o legislativně technickou úpravu, která byla řádně a správně poslancem Kužílkem odůvodněna. Doporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování 162. Ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka. Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 134 pro, 2 proti, 23 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pan poslanec Kužílek a stejně s ním pan poslanec Hirš přednesli návrhy v tom pořadí, jak jsem říkal, změnit v § 104 odst. 3 číslovku 24 na 72, tedy prodloužit onu minimální zákonem nařízenou lhůtu, předpokládanou při prvním čtení návrhu zákona o státním rozpočtu i z těch důvodů, které jsem předtím uvedl, totiž, že se jedná o lhůtu minimální a že koneckonců nic sněmovně nebrání, aby svou praxí si tuto lhůtu upravila jinak než je minimum zákonem stanovené. Návrh sám za sebe nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 163, ve kterém rozhodneme o návrhu pana poslance Kužílka, který je totožný s návrhem pana poslance Hirše. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem 77 pro, 54 proti, zdrželo se 33. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Naopak souhlasím s dalším návrhem poslance Kužílka, který se týká doplnění třetího odstavce § 104 o větu: "Totéž učiní s usnesením výboru pokud výbor přijme usnesení nesouhlasné s usnesením rozpočtového výboru". Prosím pana poslance Kužílka, aby upřesnil tento návrh, protože je tu zřetelná chyba tisku.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím pana poslance Kužílka, aby návrh upřesnil tak, abych o něm mohl dát v zápětí hlasovat. (Pan poslanec Kužílek upřesňuje zpravodaji svůj návrh mimo mikrofon.)

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek trvá na svém návrhu, tak jak jej máte vytištěn. Hlásí se s faktickou poznámkou kolega Kozák. (Poslanec Kozák hovoří z místa, není rozumět.)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Podle názoru pana poslance Kozáka tam má být uveden § 103 odstavec 3, ale o slovo se přihlásil pan poslanec Kužílek.

Poslanec Oldřich Kužílek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já trvám na tom návrhu tak, jak je předložen a musím korigovat tvrzení, že jde o omyl nebo o překlep. Domnívám se, že to je správné. Protože je to takto uvedeno ve zmatek, tak si dovolím - i když není normálně ta možnost - to vysvětlit pouze věcně. Jde o to, že se nemá mít na mysli jakékoli usnesení rozpočtového výboru, ale pouze usnesení rozpočtového výboru, které zmiňuje § 104 odst. 3, protože toto usnesení rozpočtového výboru k rozpočtu nikde jinde v tom návrhu jednacího řádu není zmíněno. Proto se musí odkázat na § 104 odst. 3 a myslím, že je to tak správně.

Poslanec Miloslav Výborný: Pane předsedající, možná, že se souhlasem předkladatele tohoto pozměňovacího návrhu a se souhlasem sněmovny, bude-li dán, bychom mohli v tuto chvíli pokračovat dalšími pozměňovacími návrhy, protože možná se podaří poslanci Kužílkovi ten text přece jen trochu upřesnit.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já osobně proti tomu nic nenamítám.

Poslanec Miloslav Výborný: Není-li proti tomu námitek, mohu číst další pozměňovací návrhy s tím, že k tomuto se vrátíme?

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, s tím, že na vaši zodpovědnost. Na to nesmíme zapomenout. (Pobavení v sále.)

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Řezáč navrhl v § 105 nový odstavec 4 a v § 106 odst. 3 vypustit první větu. S tímto návrhem nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 164. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Řezáče? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji, hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 26 poslanců, proti 89, zdrželo se 34. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Další návrh poslance Řezáče směřuje k doplnění § 108 odst. 1 a přijetí tohoto návrhu by znamenalo, že sněmovně by byla předkládána mezinárodní smlouva nejen v českém překladu, ale povinně také alespoň v jednom autentickém znění. Já s tímto návrhem souhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 165 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Řezáče? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji, hlasování skončilo.

Pro 94, proti 19, zdrželo se 39. Tento návrh byl přijat. (Hluk v sále.) Dámy a pánové, prosím o klid.

Poslanec Miloslav Výborný: Protože jsem dotazován neformálně několika poslanci, který návrh byl přijat, tak se jedná o první návrh poslance Řezáče uvedený na straně 19 vašeho pracovního materiálu, tedy o požadavek poslance Řezáče, aby mezinárodní smlouva, samozřejmě ta, která je např. bilaterální úmluvou v originálním znění sepsanou anglicky, francouzsky, rusky a čínsky, byla alespoň v jednom tomto znění překládána sněmovně.

Další návrh poslance Řezáče se již týká § 109 a týká se to již publikace mezinárodních smluv. Tento návrh já nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 166, kde o tomto návrhu pana poslance Řezáče rozhodneme. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 37, proti 87, zdrželo se 26. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pane předsedající, poslanec Kužílek si nyní žádá, aby mohl upřesnit ten návrh, který jsme tak říkajíc přeskočili.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, umožněme mu to.

Poslanec Oldřich Kužílek: Pane předsedající, navrhuji, aby konec mého návrhu, to je § 104 odst. 3, byl nahrazen slovy "předchozí věty", takže by znění bylo: "Totéž učiní s usnesením výboru, pokud výbor přijme usnesení nesouhlasné s usnesením rozpočtového výboru podle předchozí věty." Tím se snad odstraní ten problém, který vznikl odkazem ve stejném odstavci na týž odstavec.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Domnívám se, že lze tuto úpravu chápat jako upřesnění návrhu pana poslance Kužílka. Jedná se o jiné vyjádření téhož, takže dovolíte-li, dám v hlasování č. 167 o tomto návrhu pana poslance Kužílka hlasovat.

Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 136, 1 proti, zdrželo se 16. Návrh byl přijat.

Vracíme se na stranu 19 k § 109/2.

Poslanec Miloslav Výborný: Pan poslanec Matulka navrhl nové znění § 109. Moje mínění je, že to znění, které navrhuje společná zpráva, zcela odpovídá Ústavě České republiky.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 168. Ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 35, proti 80, zdrželo se 34. Návrh tedy nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Další návrhy se týkají § 111. Poslanec Kužílek navrhl za první větu odst. 1 vložit novou větu: "Odpověď nesmí překročit dobu pěti minut". Mám za to, že jednak je otázka, zda takové omezení není v rozporu s ústavou, ale i kdyby nebylo, tak se tím nic neřeší, neboť podle ústavy, kdykoli by člen vlády anebo předseda vlády požádal o slovo, třeba i opakovaně, musí mu být dáno, bez ohledu na časové omezení. Proto nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. O slovo se hlásí poslanec Matulka.

Poslanec Dalibor Matulka: Navrhoval jsem, je to o kousíček dál, úplně nové znění § 111. Připadá mi logičtější nejprve se vyjádřit k tomu mému pozměňovacímu návrhu, který navrhuje zcela jiné znění, a potom teprve k těm drobnějším pozměňovacím návrhům, pokud by tomu tak bylo možno vyhovět.

Poslanec Miloslav Výborný: Vyhovět - to není moje věc, to je věc řídícího schůze.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane zpravodaji, dávám hlasovat o tom, co vy přednesete. (Rozruch v sále.) Je to takovým dobrým zvykem. Hlásí se ještě pan poslanec Kužílek, který učiní zřejmě přítrž v této rozprávce.

Poslanec Oldřich Kužílek: Děkuji, pane předsedající. Bohužel nejsem nadán učinit přítrž čemukoliv. Pan zpravodaj omylem uvedl, že můj návrh se vztahuje k odst. 1. Asi se přeřekl, takže myslím, že je potřeba to uvést na pravou míru. Vztahuje se to k odst. 5. Musím zároveň podotknout, že s ústavností to nemá co společného, protože je možné, aby člen vlády mluvil část jako předkladatel, poté si vzal slovo jako člen vlády, ale je možné, aby někdo takovou proceduru vyžadoval. Děkuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tu první část vašeho vystoupení beru, tu druhou bych nedoporučoval, kdyby se to stalo pravidlem při hlasování o pozměňovacích návrzích. Hlásí se pan poslanec Exner.

Poslanec Václav Exner: Pane předsedající, pane zpravodaji, vážené kolegyně a kolegové, přimlouvám se za to, abychom u všech paragrafů postupovali stejně. Protože jsme zvolili postup, že jsme u jednotlivých paragrafů volili tu formu, že jsme hlasovali podle pořadí odstavců, je logické, abychom toto udělali i u tohoto komplikovaného § 111.

Vzhledem k tomu, že určité pozměňovací návrhy se týkají už odst. 1, jakož i dalších věcí, je asi logické, podle již zvoleného postupu u jiných paragrafů, hlasovat v tomto pořadí.

Doporučuji, aby pan zpravodaj upřesnil nejdříve pořadí, v jakém budeme hlasovat celkově o všech pozměňovacích návrzích k § 111, případně jsme to schválili, a potom teprve hlasovali, protože skutečně pozměňovací návrhy k tomuto paragrafu se velice kříží a jsou komplikované. Děkuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji a prosím pana poslance Výborného.

Poslanec Miloslav Výborný: Pane kolego, já jsem se právě chystal vyhovět vašemu stranickému kolegovi, poslanci Matulkovi. Teď jste mě trochu zmátl, nicméně domnívám se, že skutečně logice věci odpovídá nejprve hlasovat o návrhu poslance Matulky.

Poslanec Matulka navrhuje úplně nové znění celého § 111. Pokud je souhlas sněmovny - hlasovat o tomto návrhu jako o prvním, k němuž já mohu říci, že s tímto návrhem nesouhlasím - můžeme tuto věc takto řešit.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 170. Ptám se, kdo souhlasí s tímto komplexním novým návrhem pana poslance Matulky. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 36, proti 81, zdrželo se 30. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pak je tu návrh pana poslance Špačka. Návrh je - vypustit odst. 1, ostatní přečíslovat a v odst. 4 a 6 nahradit slova "stanovené v odst.1" slovy "stanovené usnesením sněmovny". Takto já to chápu jako jeden návrh. Další část, to je jiný návrh dotýkající se odst. 5.

O tomto prvním návrhu poslance Špačka by bylo možno teď dát hlasovat. Já s tímto návrhem nesouhlasím. Současně upozorňuji, že pokud by byl tento návrh přijat, bude vyloučeno hlasovat o návrhu poslance Hirše.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dámy a pánové, na návrh poslance Kačenky jsem vás všechny odhlásil, takže prosím, abyste se znovu zaregistrovali.

Zahajuji hlasování č. 171. Dávám hlasovat o první části návrhu poslance Špačka. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 28, proti 85, zdrželo se 37. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Protože návrh nebyl přijat, je nutno nyní hlasovat o návrhu poslance Hirše k odst. 1, § 111. Tento návrh máte na str. 20 pod bodem 8. Nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dávám o návrhu hlasovat v hlasování č. 172. Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 15, proti 91, zdrželo se 44. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Teď by bylo možno hlasovat o návrhu poslance Kužílka na přehození pořadí odst. 5 a 6. Nesouhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování č. 173. Kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Kužílka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Výsledem 38 pro, 81 proti, zdrželo se 32. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: K odst. 5 přednesl poslanec Kužílek návrh, který požaduje doplnit novou větu: "Odpověď nesmí překročit dobu 5 minut". S tímto návrhem nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 174. Kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 56, proti 83, zdrželo se 14. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Dosti podobný, ale nikoli úplně stejný návrh přednesl poslanec Řezáč. Ani s tímto návrhem nesouhlasím. Já jenom doufám, že samozřejmě ty odpovědi nebudou překračovat pět minut, ale nedovedu si to představit napsané v zákoně.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 175. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Řezáče? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 42, proti 89, 19 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Pan poslanec Hirš věcně totéž jinak formuluje, takže se nemůžeme vyhnout dalšímu hlasování o tomtéž problému.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování č. 176. Kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Hirše? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro je 30. Proti 83. Zdrželo se 41. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nyní je čas hlasovat o druhém pozměňovacím návrhu poslance Špačka. V odstavci 5 v § 111 druhou větu nahradit textem, který máte vytištěn: "po odpovědi člena vlády může poslanec, který otázku položil, položit doplňující otázku. Předsedající může udělit slovo k dalšímu doplňujícím otázkám až třem dalším poslancům. Přitom dbá, aby byly uplatněny různé názory. Člen vlády odpoví na doplňující otázky bezprostředně po jejich položení." Já s tímto návrhem souhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování č. 177, které jsem zahájil.

Kdo je pro tento návrh pana poslance Špačka? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 39. Proti 56. Zdrželo se rovněž 56. Návrh nebyl přijat.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP