Středa 25. dubna 1990

Poslanec Jan Sapák: To byl návrh, co říkala poslankyně Marvanová.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Ano, já říkám, že je zde takový návrh a ptám se, zda jej máme akceptovat nebo zda se máme řídit návrhem, abychom hlasovali o celém tisku 213 najednou.

Poslanec Marcel Hájek /z pléna/: Doktorka Polednová tam také není, byla vyškrtnuta?

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Zpravodajka, poslankyně Röschová.

Paní poslankyně Anna Röschová: My jsme se zabývali nejdříve tím blokem méně problematických soudců, to bylo na prvním jednání ústavně právního výboru, kteří tím hlasováním skutečně se do usnesení dostali. Potom byli vyčleněni ti o něco problematičtější soudci, jak je jmenovala kolegyně Marvanová a o tom jsme jednali znovu. O těchto poněkud problematičtějších soudcích jsme se dohodli usnesením, to je stanoveným počtem deseti hlasů pro doporučení ČNR, kromě dr. Polednové. Ta není vyškrtnuta z kandidatury, ale nemohla se dostat do usnesení našeho výboru, protože neobdržela počet deseti hlasů.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Takže doporučujete, paní poslankyně, abychom o ní hlasovali zvlášť, jako sněmovna.

Poslankyně Anna Röschová: Já se domnívám, že bychom mohli akceptovat návrh dr. Marvanové.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Slovo má poslanec Kraus.

Poslanec Kraus: /z místa/ Doktorka Marvanová - jestli jsem dobře rozuměl - požadovala hlasovat o každém zvlášť. Potom se to změnilo na en bloc s těmi výjimkami, my musíme rozhodnout, zda nemáme hlasovat o každém zvlášť, tak zněl návrh.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Ano, to byl druhý návrh. Takže je zde návrh - za prvé hlasovat o každém soudci zvlášť. Kdo je pro tento návrh ? /Hlasuje se./ Osm. Kdo je proti tomuto návrhu ? Děkuji. Zdržel se hlasování ? Patnáct, tento návrh neprošel.

Je zde druhý návrh - hlasovat zvlášť o pánech doktorech a doktorce Tripesovi, Šímovi, Polednové, Bělohradském, Viklickém a Cibulovi a o zbytku, tak jak je v tisku 213, potom najednou.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku. /Hlasuje se./ Děkuji. 76 poslanců je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu ? 64.

Takže je tu třetí návrh hlasovat o celém návrhu zvlášť, protože tento návrh neprošel. Takže je tu další návrh. Prosím, poslanec Mírný.

Poslanec Miroslav Mírný: Pane předsedo, dámy a pánové, já navrhuji postup, aby bylo hlasováno o všech kandidátech en bloc s výjimkou jediného případu dr. Polednové, která nedostala potřebné doporučení z ústavně právního výboru. Dávám tento návrh, abychom hlasovali o všech kromě dr. Polednové. /Potlesk./

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Je zde návrh pana poslance Mírného, poslankyně Hanzlová se hlásí o slovo.

Poslankyně Alena Hanzlová: Milé poslankyně, milí poslanci, mne na tom zaráží jedna věc - nevím, co bych měla mít proti této kandidátce. Zatím to tady nikdo neřekl, čili nevím, z jakého důvodu by měla být vyloučena z celku. Ráda bych, aby mi to bylo vysvětleno, nebo dávám protinávrh hlasovat o všech vč. dr. Polednové. /Potlesk./

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Hlásí se ještě poslanec Anděl? Ne. Vzdává se slova. Máme zde návrh poslance Mírného hlasovat en bloc o všech soudcích podle tisku 213 a zvlášť o paní dr. Polednové. Souhlasíte s tímto způsobem hlasování? /z pléna - ne/ Takže je tu další návrh poslankyně Hanzlové hlasovat o všech podle tisku 213 najednou. Slovo má společná zpravodajka dr. Röschová.

Poslankyně Anna Röschová: Já bych chtěla odpovědět paní poslankyni. Chtěla bych tu znovu vyložit co už jsem říkala. Jako byly určité výhrady proti soudcům, jmenovaným dr. Marvanovou, byly i výhrady proti dr. Polednové, a to především se pochybovalo o její soudcovské nezávislosti vzhledem k charakteristice uvedeným - na úrovni města Plzně - k vysokým stranickým funkcím. A ještě i jiné okolnosti. To znamená, že nedostala se do toho usnesení, to je procedurální záležitost, rozumíte? Na rozdíl od těch ostatních, kteří měli deset hlasů, dr. Polednová měla jen sedm, proto se nemohla dostat do usnesení ústavně právního výboru. Proto je mimo. /opakované výzvy předsedy ke klidu v sále/ Proto ústavně právní výbor nemůže její kandidaturu doporučit v usnesení. Opakuji znova - v usnesení. Je v návrhu tisku 213.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Prosím o klid, čili nám zbývá poslední způsob, a to je hlasovat en bloc o všech poslancích z tisku 213. Kdo souhlasí s tímto způsobem, abychom takto rozhodli ? /Hlasuje se./ Je to velká většina. Dám hlasovat přímo o návrhu na volbu soudců.

Vážená Česká národní rado, kdo souhlasí s tím, abychom zvolili soudce z povolání k soudům České republiky, jak je uvedeno v tisku 213, nechť zvedne ruku. /Hlasuje se./ Děkuji vám. Kdo je proti tomuto návrhu ? 18 poslanců je proti. Kdo se zdržel hlasování ? Dvacet šest se zdrželo. Konstatuji, že Česká národní rada většinou hlasů zvolila soudce z povolání k soudům České republiky tak, jak jsou uvedeny v tisku 213.

Vážené poslankyně a poslanci, zbývá nám několik málo pořadu. Doporučuji, abychom naši dnešní schůzi jeli až do konce pořadu a zítra by se sešlo předsednictvo ČNR. Přeje si faktickou poznámku poslanec Křeček ?

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, já jsem nechtěl narušovat naše předchozí jednání, k jehož výsledku jsme klopotně dospěli, a chtěl bych upozornit na to, že nám předchozí návrhy byly předloženy jménem jakéhosi Sdružení společenských organizací. Pokud se to bude dít příště, já bych chtěl znát zákonný důvod, jakým toto Sdružení společenských organizací je oprávněno předkládat návrhy soudců.

V tomto Sdružení společenských organizací je několik málo společenských organizací, jejichž činnost je jistě úctyhodná a chválihodná, ale podle mého názoru není důvod, aby byla ještě rozšiřována tím, že bude ještě předkládat návrhy soudců. Neexistuje žádný zákonný podklad, podle kterého by toto Sdružení nahrazovalo Národní frontu, která byla zrušena.

Domnívám se, že tento postup je nadbytečný a myslím, že by mohla tento návrh předkládat resortní ministryně jako ve všech ostatních případech. Děkuji Vám. /Potlesk./

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji za faktickou poznámku, přistoupíme tedy k bodu

XI.

Návrh Sdružení společenských organizací České republiky na zproštění z funkce místopředsedy Nejvyššího soudu České republiky

Chtěl bych jenom říci k tomu, co říkal dr. Křeček, že i Česká národní rada má za úkol, který dostala u českého kulatého stolu, zabývat se touto otázkou, ovšem zákonné normy zatím neznají jiného navrhovatele, i když de facto tento návrh jde z ministerstva spravedlnosti a přes ústavně právní výbor, což dříve nikdy v praxi nebylo.

Čili pokračujeme bodem XI. Návrh jste obdrželi jako sněmovní tisk 214 a odůvodní jej opět poslankyně Hana Lagová, kterou prosím, aby se ujala slova.

Poslankyně Hana Lagová: Vážený pane předsedo, vážení poslanci a poslankyně. U tisku číslo 214 - není třeba k tomu více dodávat - se předkládá návrh, aby Česká národní rada podle zákona o organizaci soudů a volbách soudců, zprostila JUDr. Ladislava Fajstavra funkce místopředsedy Nejvyššího soudu České republiky na jeho vlastní žádost, kterou vyjádřil dopisem České národní radě ze dne 11. 4. t. r.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji poslankyni Lagové. Zpravodajka posl. Röschová přeje si vystoupit ?

Zpravodajka posl. Anna Röschová: Ústavně právní výbor se samozřejmě zabýval i zproštěním dr. Fajstavra z funkce místopředsedy a doporučuje usnesením ČNR, aby toto schválila.

Jinak k tomu, co říkal posl. dr. Křeček, je to i ústavní záležitost, pane doktore, v ústavě je uveden orgán Národní fronty.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Já vím. Přeje si ještě někdo vystoupit k tomuto návrhu? Nikdo. Kdo tedy souhlasí s návrhem usnesení tak, jak je uveden ve sněmovním tisku č. 214 ať zvedne ruku ! /Hlasuje se./ Děkuji Vám. Kdo je proti tomuto návrhu ? /Nikdo./ Zdržel se hlasování ? /tři poslanci./ Konstatuji, že jsme zprostili z funkce místopředsedy Nejvyššího soudu České republiky dr. Fajstavra.



Bod

XII.

Volba místopředsedy Nejvyššího soudu ČR

bylo odsouhlaseno, že se nebude projednávat,


bodem



XIII.

jsou

Odpovědi členů vlády České republiky na otázky a podněty poslanců České národní rady

Předložené na dnešní schůzi ČNR. S ohledem na to, že příští schůzi máme 16. května, prosil bych, s ohledem na zítřejší schůzi předsednictva, odpovědět minimálně na dotazy dva, a to je na možnost uzavření státního závěrečného účtu za rok 1989, prosil bych proto pana ministra Nikodýma, a zda by mohl odpovědět a potom bych prosil odpovědět na další otázku, kterou zde předložil poslanec Hrabaň a tou je uzavření programového prohlášení vlády za uplynulé volební období. Na tu by odpověděl pravděpodobně pan místopředseda Vlasák.

O slovo se přihlásil pan ministr financí Nikodým, prosím aby se ujal slova.

Ministr financí, cen a mezd Jiří Nikodým: Vážený pane předsedo, vážené poslankyně a poslanci, pan poslanec Hrabaň hovořil o tom, jestli je možno projednat a schválit ve vládě a v České národní radě rozpočet za rok 1989, tedy jeho vyúčtování dříve, než projde federací.

Bylo správně řečeno, že ne naší vinou se opožďuje toto finanční vypořádání, ale už také i z objektivních hledisek. V prvém čtvrtletí bylo provisorium, připravoval se nový rozpočet, čili nebylo možno pokračovat v těchto vyrovnávacích pracích.

Chtěl bych Českou národní radu informovat, že 4. května by měla finanční rada projednávat předpoklad státního závěrečného účtu, který bohužel zatím předběžně - prosím, abyste to tak vzali - vychází ve federaci schodkově, já tedy z toho důvodu nemohu slíbit České národní radě, že dostane do 15. května veškeré podklady. Mohu slíbit, že to bude do konce měsíce května tak, jak i byla dohoda mezi Českou národní radou a naší vládou, je to situace obdobná jako v minulých letech i z hlediska této pozice. Jsem toho názoru, pane předsedo, že není možné, aby Česká národní rada, nebo nejdříve česká vláda projednávaly státní závěrečný účet bez projednání nejdříve ve federaci z hlediska zákona, který o rozpočtových pravidlech je, to podtrhuji, a také proto, že my musíme mít nejdříve schváleny částky, o kterých rozhoduje Federální shromáždění z hlediska vyrovnání našich jednotlivých částí a jednotlivých kapitol a pak je můžeme definitivně uplatnit v České republice.

Mohu jedině skromně doporučit, jestli se Česká národní rada třeba zeptá Federálního shromáždění, ale podle mě dostane tuto odpověď, že to bude tak, jako v minulých letech, to znamená do konce měsíce května a pak tedy následné projednání. Nebýt tato mimořádná situace, tak jsme státní závěrečný účet uzavírali v červnu tak jako ve všech minulých letech. V tomto období není možné počítat s tím, že by Česká národní rada schvalovala státní závěrečný účet bez prvního projednání ve federální vládě a ve Federálním shromáždění, znovu říkám, jak je to z hlediska zákona.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji pane ministře, já doporučuji, aby touto otázkou se zabývalo zítřejší předsednictvo. Souhlasíte s tím tak, pane poslanče? /Posl. Hrabaň: Ano./ Děkuji.

Dále bych prosil 1. Místopředsedu pana ing. Vlasáka, aby reagoval na tu záležitost ve věci uzavření programového prohlášení vlády před skončením volebního období parlamentu.

Místopředseda vlády ČR ing. Vlasák: K této otázce mohu sdělit to, že tento bod nebyl na pořadu dnešní schůze ČNR, my posoudíme tuto žádost ve vládě a na nejbližší schůzi vlády můžeme takové zhodnocení předložit. Musí být dáno na pořad a česká vláda rozhodně svoje stanovisko ke svému prohlášení předloží, to bude na schůzi 15. května.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji panu místopředsedovi ing. Vlasákovi. Doporučuji rovněž, abych tuto záležitost projednal s předsedou vlády, protože tam je složitá situace tím, že vlastně dosud platné programové prohlášení - pokud já pamatuji - tak vlastně přednesl premiér Korčák, to už určitě nebude platné. Ale vrátíme se k tomu a projednáme to v předsednictvu.

O slovo se přihlásil pan ministr Moldan.

Pan ministr Moldán: Vážený pane předsedo, děkuji za slovo. Vážená Česká národní rado, já bych rád ještě dnes odpověděl na dotaz nebo nevím, jestli je to interpelace poslance Mikana, který hovořil o dovozu toxických látek do Československa. Je pravdou, že legislativa v této věci je u nás nedostatečná. Připravujeme zákon o odpadech, který se bude těmito věcmi rovněž zabývat. Celkový zákon o odpadech u nás chybí. Byl projednáván českou vládou zákon o regulaci dovozu a vývozu - prostě obchodu se zahraničím, kde jsme požadovali, aby právě z důvodů omezení resp. vyloučení dovozu toxických látek do Československa - abychom byli uvedeni jako ministerstvo životního prostředí mezi centrálními orgány, které mají tyto záležitosti posuzovat, mimo jiné. Nevím, jak s touto připomínkou naloží Federální shromáždění, protože jde o federální zákon.

Česká vláda tuto připomínku schválila. Chtěl bych vás ubezpečit, že pokud se naše ministerstvo dozví o takových záměrech, zásadně s nimi nebude v žádném případě souhlasit. My jsme se už o takových některých záměrech doslechli a učinili jsme kroky proti tomu, aby se tyto věci uskutečňovaly, bez jakýchkoliv výjimek, dokonce ani v takových případech, jako protislužbu - že byl požadován dovoz toxických látek do Československa za různé devizové technologie apod. My jsme v žádném případě s tím nesouhlasili a souhlasit s tím nebudeme. Nehodláme z Československa, které má tak špatné životní prostředí samo o sobě ještě k tomu přispívat jakýmkoliv dovozem toxických látek. Já bych vás prosil, aby pokud se o něčem takovém doslechnete, nebo se doslechnou občanské iniciativy, abyste nás neprodleně o věci informovali a podnikneme všechny kroky, které v rámci stávajících zákonů je možno provést. Děkuji vám.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji panu ministru Moldánovi, o slovo se přihlásil pan ministr Boček.

Pan ministr Boček: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, páni poslanci, chtěl bych reagovat na podnět paní poslankyně Kocurové, která na mne vznesla požadavek okamžitě změnit rozpisy těžby dřeva v Severomoravském kraji, aby nedocházelo k přetěžbám. Dovolil bych si k tomu uvést, že kořeny těchto přetěžeb v Severomoravském kraji jsou z velké části v daleké minulosti, asi před 10 lety, kdy sám podnik Severomoravské státní lesy se iniciativně hlásil ke zvyšování úkolů za účelem dosahování lepších relacích v ekonomických ukazatelích, tak jak tomu bylo v minulém období při systému plánování. Od roku 1986 jsou uplatňovány požadavky na snižování těžby v Severomoravském kraji, a to orgány státní správy. K vyřešení tohoto problému dochází prakticky až v letošním roce, kdy byla stanovena strategie ministerstva na vyrovnání přetěžby na všech lesních hospodářských celcích. Oproti předpokladům, které na rok 1990 byly stanoveny 8. Pětiletým plánem, jsme v letošním roce, teď počátkem roku a to v měsíci březnu, snížili Severomoravským státním lesům těžbu o 350 000 kubíků, čímž tento podnik se dostává pod únosnou výši těžeb, jak je vypočtena podle lesních hospodářských plánů. Čili tím v letošním roce poprvé nebude docházet k přetěžbám. Je to globální číslo pro celý Severomoravský kraj, resp. pro podnikem Severomoravské státní lesy. Do budoucna je tím dán předpoklad, že roční etapy, to znamená roční únosná výše těžeb už nebude dále překračována. Stanovení výše těžby pro jednotlivé lesní závody, resp. jednotlivé regiony je prováděno již státním podnikem, který je ovšem povinen zabezpečit, aby nebyla překračována výše, stanovená lesními hospodářskými plány tak, jak je to zakotveno v zákoně 61 z roku 1977 a v zákoně ČNR 96 téhož roku. Do budoucna odpovědnost za provedení a výši těžby je na místně příslušném lesním hospodáři pro daný hospodářský celek, neboť ústřední orgán, jak máme zakotveno v připravovaných zásadách nového zákona o lesích tuto výši stanovovat nebude, ale úkolem ministerstva jako ústředního orgánu státní správy, bude především dozírat na to, aby byly dodržovány platné zákony a další právní předpisy o lesích a hospodaření v nich, které předpokládáme, že budou předloženy ke schválení v druhé polovině letošního roku.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji panu ministru Bočkovi za zodpovězení interpelace poslankyni Kocurové, hlásí se ještě někdo z členů vlády o slovo? Ne.

Vážené poslankyně, vážení poslanci, vím, že řadu odpovědí jste dostali individuálně, pokud se týká odpovědí z 24. a 25. schůze, ale přesto, abychom udělali jakýsi výčet a správnost odpovědí, zda dotaz a odpovědi co do počtu souhlasí, doporučuji, aby ČNR uložila předsednictvu vyhodnotit dotazy a odpovědi vlády České republiky z 24. a 25. schůze a doplnit návrh na usnesení v tom smyslu, že požadujeme na vládě České republiky, aby dotazy z dnešní schůze byly zodpovězeny nejpozději do 27. schůze, která bude pravděpodobně 16.-17. května, abychom na této schůzi mohli skutečně uzavřít veškeré dotazy a odpovědi poslancům. Hlásí se poslankyně Černá, prosím.

Poslankyně Marcela Černá /z místa/: Pane předsedo, já jsem na poslední schůzi vznesla připomínku, dotaz k vládě v otázce spalovny Malešice a zohlednění připomínek, které vznesly občanské iniciativy z obvodu Prahy 10 pokud se týká třetího stupně spalování v Malešicích. Nedostala jsem odpověď ani já, ani dotyční z Prahy 10. A protože nadále trvá nespokojenost těchto občanů, požadují řešení a vyvolání jednání s vládou. Já bych prosila, pokud možno ještě dnes odpovědět, zda se vláda touto otázkou zabývá a pokud ne, aby to bylo v době co nejkratší, vzhledem k situaci občanů.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: O slovo se hlásí ministr Moldán, než dojde k řečništi, chtěl bych říci, že tam je právě 30denní lhůta, proto navrhuji, abychom zkrátili tuto lhůtu dnešním usnesením, abychom mohli uzavřít do 16. května tento dotaz. Prosím, pan ministr Moldán.

Pan ministr Moldán: Vážený pane předsedo, vážená Česká národní rado, já mám připravenou odpověď na tuto otázku, z časových důvodů nebylo možno všechny odpovědi podat. Nicméně odpověď je neuspokojivá. O věci se dále jedná. Otázka je otevřena. Občané protestují, NVP v jehož kompetenci je konečné rozhodnutí, zatím stanovisko nezaujal a mám pocit - ale to je můj osobní pocit - že hned tak nezaujme. Otázka je skutečně velmi složitá a mohu vás ujistit, že i naše ministerstvo se jednání účastní, já jsem osobně jednal s občany a tento pátek máme další závažné jednání na NVP. Čili závěr - otázka není uzavřena. Děkuji.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Děkuji panu ministru Moldánovi. Přeje si ještě někdo z členů vlády vystoupit? Ne. Přejete si slovo paní poslankyně a páni poslanci? Ne. Doporučuji, abychom přijali k tomuto bodu jednání následující usnesení.

Přejete si slovo, páni poslanci a paní poslankyně? Ne. Doporučuji tedy, abychom přijali k tomuto bodu jednání následující usnesení:

"Česká národní rada ukládá předsednictvu ČNR vyhodnotit dotazy a odpovědi vlády ČR z 24. a 25. schůze České národní rady. Dále požaduje na vládě České republiky, aby dotazy a interpelace, přednesené ve 26. schůzi ČNR byly zodpovězeny písemně do 14. 5. s tím, že bude provedena kontrola na 27. schůzi ČNR."

Poslankyně Černá.

Poslankyně Marcela Černá: Pane předsedo, já dávám protinávrh, aby to zodpovězení dotazů se netýkalo 24. a 25. schůze ČNR, ale aby tak bylo učiněno od všech plenárních schůzí, počínaje 18. prosincem.

Předseda ČNR Jaroslav Šafařík: Paní poslankyně, já musím polemizovat, protože toto jsme již udělali - my jsme na jednu schůzi nezařadili odpovědi a dotazy, nevím teď přesně, která to byla, abychom tento odpočet si provedli v té schůzi, to bylo nějak začátkem března, tam jsme měli 2 nebo 3 schůze za sebou, a to po týdnech, tak že vláda nebyla schopna do týdne zodpovědět dotazy, tak jsme jednu schůzi vynechali. Čili jsme to takto zařídili, ale můžeme se k tomu vrátit, samozřejmě, Kancelář ČNR to může provést, - pokud by byly některé nevyjasněné odpovědi, samozřejmě zaurgujeme na příslušných ministerstvech.

Mohu tedy nechat hlasovat o navrženém usnesení tak, jak jsem jej přednesl? Kdo s tímto usnesením, které uzavírá bod č. XIII našeho jednání souhlasí, nechť zvedne ruku! /Hlasuje se./ Je někdo proti? /Nikdo./ Zdržel se hlasování? /Jeden hlas./ Děkuji Vám.

Posledním bodem naší schůze je bod

XIV

Zpráva o činnosti předsednictva České národní rady za dobu od 30. března do 25. dubna 1990

Tato zpráva Vám byla rozdána na lavice jako sněmovní tisk 217.

Dovolte mi, abych tuto zprávu ještě doplnil o skutečnosti, které nastaly po písemném zpracování této zprávy.

Předsednictvo ČNR navíc proti zprávě, která je uvedena v tisku č. 217 upustilo usnesením per rollam od projednání zásad těchto zákonů: návrh zákona ČNR skupinou poslanců o podnikových právnících a právních službách jimi poskytovaných, u vládního návrhu zákona ČNR o rozpočtovém určení výnosů a správě daní z příjmů obyvatelstva, vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 146/84 Sb. o notářských poplatcích, vládní návrh zákona ČNR o změnách v působnosti orgánů České republiky v sociálním zabezpečení a o změně zákona č. 20/66 Sb. o péči o zdraví lidu, vládní návrh zákona ČNR o změnách v organizaci a působnosti ministerstev České republiky, vládní návrh zákona ČNR o loteriích a jiných podobných hrách, a dále předsednictvo České národní rady souhlasilo s předložením návrhu na zkrácení zákonné lhůty 60 dnů od rozeslání návrhů těchto zákonů a vládního návrhu zákona ČNR o přestupcích, poslancům k projednání v České národní radě, to je ve 26. schůzi České národní rady,

Tolik na doplnění zprávy o činnosti našeho předsednictva. Máte někdo ke zprávě předsednictva dotaz nebo připomínku? Nejsou. Mohu uzavřít rozpravu k této zprávě.

Navrhuji Vám k této zprávě přijmout následující usnesení České národní rady:

"Česká národní rada bere na vědomí zprávu o činnosti předsednictva České národní rady za dobu od 30. března do 25. dubna 1990 podle sněmovního tisku 217, včetně dodatku zprávy, kterou přednesl předseda České národní rady."

Má někdo k uvedenému návrhu nějaký dotaz nebo připomínku? Můžeme tedy hlasovat. Kdo souhlasí s návrhem na usnesení, jak jsem jej přednesl, ať zvedne ruku! /Hlasuje se./ Děkuji. Je někdo proti tomuto návrhu? /Jeden hlas./ Zdržel se hlasování? /Jeden hlas./ Děkuji.

Tím jsme, vážené poslankyně a vážení poslanci, projednali celý pořad 26. schůze České národní rady.

Připomínám, že zítra se účastní někteří z Vás jednání s poslanci švýcarského kantonu, aby tedy účast na jednání byla dobrá, dále připomínám, že předsednictvo ČNR se sejde zítra v 9.00 hod. v místnosti předsednictva.

Milé poslankyně, vážení poslanci, děkuji Vám všem za aktivní účast na naší dnešní schůzi, děkuji Vám i za kázeň, kterou jste dnes projevili a schůzi končím. Přeji Vám všem dobrou noc.



Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP