Středa 10. listopadu 1982

Jako společný zpravodaj výborů Sněmovny lidu proto ve shodě s jimi přijatým stanoviskem doporučuji sněmovně vyslovit souhlas s návrhem vlády ve znění, uvedeném v tisku č. 53.

Předsedající místopředseda FS B. Kučera: Děkuji. Do rozpravy se písemně nikdo nepřihlásil. Žádá někdo z poslanců obou sněmoven o slovo? Není tomu tak.

Přeje si ministr Lér závěrečné slovo? (Ne.) Děkuji.

Můžeme přistoupit k hlasování. V zasedacím sále jsou právě přítomni 152 poslanci Sněmovny lidu, 55 poslanců Sněmovny národů zvolených v České socialistické republice a 62 poslanci Sněmovny národů zvolení ve Slovenské socialistické republice. Obě sněmovny jsou tedy usnášení schopné.

Žádám nejdříve o hlasování poslance Sněmovny lidu.

Kdo z poslanců této sněmovny souhlasí s návrhem usnesení, které je uvedeno v parlamentním tisku 53 a které doporučil společný zpravodaj, nechť zvedne ruku. (Hlasuje se.) Děkuji.

Je někdo proti? (Nikdo.) Nikdo.

Zdržel se hlasování? (Nikdo.) Také nikdo.

Sněmovna lidu vyslovila jednomyslný souhlas.

Nyní se ptám poslanců Sněmovny národů, zda souhlasí s návrhem usnesení, které je uvedeno v parlamentním tisku 53 a které bylo doporučeno společným zpravodajem. Prosím o hlasování. (Hlasuje se.) Děkuji.

Je někdo proti? (Nikdo.) Není.

Zdržel se někdo hlasování? (Nikdo.) Nikdo.

Sněmovna národů schválila předložený návrh.

Protože obě sněmovny přijaly souhlasná usnesení, konstatuji, že Federální shromáždění Československé socialistické republiky souhlasí se Smlouvou mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Dánského království o zamezení dvojího zdanění v oboru daní z příjmu a z majetku, podepsanou v Praze dne 5. května 1982.

Posledním bodem našeho pořadu je

XVI

Zpráva o činnosti předsednictva Federálního shromáždění, předsednictva a výborů Sněmovny lidu a předsednictva a výborů Sněmovny národů za dobu od 24. června do 8. listopadu 1982 (tisk 61).

V tomto parlamentním tisku č. 61, který jste obdrželi, je uvedena činnost všech orgánů Federálního shromáždění od poslední společné schůze sněmoven.

Jsou, prosím, k této zprávě nějaké dotazy nebo připomínky? (Nebyly.) Nikoliv.

Konstatuji, že Federální shromáždění Československé socialistické republiky vzalo zprávu o činnosti předsednictva Federálního shromáždění, předsednictva a výborů Sněmovny lidu a předsednictva a výborů Sněmovny národů za dobu od 24. června do 8. listopadu 1982 na vědomí.

Vážené soudružky poslankyně, vážení soudruzi poslanci, tím jsme vyčerpali pořad 6. společné schůze Sněmovny lidu a Sněmovny národů.

Děkuji vám za účast a končím 6. společnou schůzi sněmoven Federálního shromáždění Československé socialistické republiky.

(Schůze skončena v 11.45 hod.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP