Středa 21. června 1978

Místopředseda ÚV NF ČSSR T. Trávníček: Vážené soudružky a soudruzi poslanci, předsednictvo ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky vám předkládá další návrh na soudce Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky, jeho vojenského kolegia. Je to krajně potřebné, protože stále ještě i po dnešní volbě v tomto kolegiu nebude obsazeno pět soudcovských funkcí. Myslím si, že je možno vyslovit naději a přesvědčení, že přijetím změn a doplňků zákona o služebních poměrech vojáků pomůžeme tuto situaci urychleně řešit.

Předkládaný návrh kandidáta, kterého vám předsednictvo ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky doporučuje, odpovídá všem požadavkům kladeným na tuto vysokou funkci. Proto jménem předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky navrhuji zvolit podle návrhu uvedeného v parlamentním tisku č. 42, soudce Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky, kapitána Josefa Hrabovského.

Předsedající předseda SL V. David: Děkuji poslanci Trávníčkovi, za odůvodnění návrhu. Má někdo z poslanců dotaz? Žádá někdo o slovo? (Nikdo se nehlásil.) Můžeme tedy hlasovat.

V zasedacím sále je přítomno 149 poslanců Sněmovny lidu, 61 poslanců Sněmovny národů zvolených v České socialistické republice a 62 poslanců Sněmovny národů zvolených ve Slovenské socialistické republice.

Nejdříve budou hlasovat poslanci Sněmovny lidu.

Kdo z nich souhlasí s návrhem předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky na volbu soudce Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky, nechť zvedne ruku! (Hlasuje se.) Děkuji.

Je někdo proti? (Nikdo.)

Zdržel se někdo hlasování? (Nikdo.)

Sněmovna lidu návrh přijala.

Nyní budou hlasovat poslanci Sněmovny národů.

Kdo z poslanců Sněmovny národů souhlasí s předloženým návrhem? (Hlasuje se.) Děkuji.

Je někdo proti? (Nikdo.)

Zdržel se hlasování? (Nikdo.)

Také Sněmovna národů návrh přijala.

Konstatuji, že Federální shromáždění Československé socialistické republiky zvolilo kapitána Josefa Hrabovského soudcem Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky.

Vážené Federální shromáždění, tím jsme vyčerpali pořad 8. společné schůze obou sněmoven.

Dovolte, abych vám všem závěrem popřál příjemnou dovolenou.

Prosím ještě členy předsednictva Federálního shromáždění, aby se odebrali do zasedací místnosti č. 214 ve II. patře, kde se bude konat za 20 minut schůze předsednictva.

Končím 8. společnou schůzí Sněmovny lidu a Sněmovny národů Federálního shromáždění Československé socialistické republiky.

(Schůze skončena v 13.06 hod.)



Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP