Pátek 28. října 1977

Místopředseda ČNR František Toman: Děkuji soudruhu generálnímu prokurátorovi ČSR za podané informace.

Tím je počet přihlášených řečníků vyčerpán.

Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Nehlásí. Rozprava je skončena.

Žádám nyní zpravodaje a předsedu návrhové komise poslance soudruha dr. Machačku, aby přednesl závěrečné slovo a vyjádřil se také k návrhu usnesení, které jste všichni obdrželi.

Společný zpravodaj poslanec JUDr. Josef Machačka: Vážené soudružky a soudruzi, moje závěrečné slovo může být velmi stručné. Máme-li charakterizovat jednání ke zprávě Nejvyššího soudu ČSR o stavu socialistické zákonnosti, myslím, že je třeba konstatovat, že rozprava byla velmi bohatá, podnětná, ale také náročná. Poslanci se ve svých vystoupeních orientovali na nejaktuálnější problémy v socialistické zákonnosti ve všech oblastech našeho života. Svými poznatky, zkušenostmi a připomínkami podpořili celospolečenské úsilí o dodržování a prohlubování socialistické zákonnosti, o přísné a přesné plnění a zachovávání našich právních norem všemi státními hospodářskými orgány, společenskými organizacemi a občany.

Jak se již v praxi České národní rady ustálilo, budou podněty z rozpravy posouzeny a také náležitě využity.

A nyní mi dovolte, abych obrátil pozornost k usnesení České národní rady. Ustavně právní výbor ČNR ve své schůzi 18. října 1977 projednal zprávu Nejvyššího soudu ČSR o stavu socialistické zákonnosti a po rozpravě a s přihlédnutím k závěrům přijatých usnesení výborů vypracoval návrh usnesení ČNR k dané problematice. Vámi zvolená návrhová komise tento návrh posoudila, a to jak z hlediska obsahu předložené zprávy Nejvyššího soudu ČSR, tak se zřetelem na závěry výboru ČNR, z nichž nejzávažnější se promítly v rozpravě i z hlediska námětů přednesených jednotlivými poslanci a schválila je ve znění takovém, jak vám byl předložen. Myslím si proto, že mohu požádat soudruha místopředsedu Tomana, aby dal o návrhu hlasovat, aniž bych jej četl.

Místopředseda ČNR František Toman: Jsou nějaké připomínky k návrhu usnesení? Nejsou.

Můžeme tedy o návrhu hlasovat.

Kdo souhlasí s návrhem usnesení ČNR ke zprávě Nejvyššího soudu ČSR o stavu socialistické zákonnosti ve znění předloženém návrhovou komisí, nechť zvedne ruku! /Hlasuje se./ Děkuji.

Je někdo proti? Není.

Zdržel se někdo hlasování? Nezdržel.

Děkuji. Tím Česká národní rada jednomyslně schválila usnesení ke zprávě Nejvyššího soudu ČSR o stavu socialistické zákonnosti /viz: Příloha této Těsnopisecké zprávy č. 2/ a projednala tím poslední bod pořadu své schůze.

Česká národní rada tím projednala pořad své 5. schůze, kterou tímto končím. /Potlesk./

/Schůze skončena v 11.30 hodin./

 


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP