Úterý 12. července 1960

Nyní se před námi otvírají další perspektivy výstavby vyspělé socialistické společnosti. Jsou to perspektivy dalšího velkolepého rozvoje našeho národního hospodářství, kultury a neustálého zvyšování životní úrovně našeho lidu tak, jak byly vytyčeny na celostátní konferenci Komunistické strany Československa.

Rozhodující nyní je, aby zásady nové ústavy a cíle, které před nás vytyčila naše strana, byly plně uváděny v život ve všech našich závodech a na polích. Bude naší povinností, nás, poslanců Národního shromáždění, abychom v co nejužším spojení s pracujícími ve svých volebních obvodech přispívali co nejvíce k úspěšnému plnění našeho třetího pětiletého plánu a všech oněch vysokých cílů, které jsme si vytkli.

Při budování tohoto velikého díla jsme nedílnou součástí mohutného socialistického tábora v čele se Sovětským svazem, který je záštitou důsledného boje za udržení světového míru.

Soudružky a soudruzi! Přeji vám ve vaší další práci mnoho úspěchů.

Ať žije naše přátelství se Sovětským svazem!

Ať žije veliký a mohutný socialistický tábor!

Ať žije naše Komunistická strana Československa, inspirátorka všech našich úspěchů i dalších vítězství! (Dlouhotrvající bouřlivý potlesk. Shromáždění povstává a provolává: "Ať žije KSČ." - Bouřlivý potlesk.)

Končím schůzi.

(Konec schůze v 16 hod. 25 min.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP